Tgrt Haber

Sosyal medya paylaşımı kendini ele verdi! Evinden yasadışı silah cephaneliği çıktı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
27 Eylül 2024 09:42 - Güncelleme : 27 Eylül 2024 09:42
Sosyal medya paylaşımı kendini ele verdi! Evinden yasadışı silah cephaneliği çıktı

ABD'nin New Jersey eyaletinde bir adamın Facebook'taki paylaşımları, polisin evine baskın yapmasına neden oldu. Polis baskını sonrası evine zulalanmış büyük yasadışı silah, bıçak ve patlayıcı zulası ortaya çıktı.

New Jersey​ eyaletinin Totowa ilçesi polisi, 35 yaşındaki Kyle Arena'nın salı günü evine yapılan baskında tüfekler, tabancalar, düzinelerce bıçak, ninja yıldızları, muştalar, 129 adet tam dolu yasadışı yüksek kapasiteli şarjör, binlerce mermi ve hatta 4 adet patlayıcı madde ele geçirilmesi nedeniyle çok sayıda ateşli silah​ ve silah suçlamasıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

İsimsiz bir ihbarcı polisleri Arena'nın sosyal medya paylaşımları ve sözde silah cephaneliği konusunda polisi bilgilendirdi. Yetkililere göre Arena internette silahlarını göstermeyi ve “çeşitli Facebook gruplarında şüpheli içerikler paylaşmayı” alışkanlık haline getirmişti.

Bir paylaşımında arabasıyla geçerken insanlara silah doğrulttuğu gözüküyordu. Polis, diğer paylaşımlarında ise susturucu gibi yasadışı eşyaların fotoğraflarını paylaştığını dile getirdi.

Sosyal medya paylaşımı kendini ele verdi! Evinden yasadışı silah cephaneliği çıktı: Kendi ordusunu kuruyor - 1. Resim


GRUBUN 14 BİN 500 ÜYESİ VAR

Başka bir fotoğrafta Arena, kare siyah çerçeveli gözlüklerine bir tüfek tutarken ve görünmeyen bir hedefe nişan alıyormuş gibi yaparken görülüyor.

Yetkililere göre, e-postayla gönderilen ihbarda Arena'nın Facebook'ta “Meal Team 6.1 Mid-Tier Main Group” adlı bir grupta yaptığı paylaşımların ekran görüntüleri de yer alıyordu. Silah meraklılarından oluşan bu özel grubun 14 bin 500 üyesi bulunuyor.

"Meal Team 6.1 Mid-Tier Main Group" özel grubu Facebook grubuna yapılacak herhangi bir müdahalenin grubun tamamen kapatılmasıyla sonuçlanacağı korkusuyla üyeleri için belirli kurallar koymuş gibi gözüküyor. Ayrıca grup Facebook içerik moderatörlerinden kaçınmaya teşvik ediyor.

Sosyal medya paylaşımı kendini ele verdi! Evinden yasadışı silah cephaneliği çıktı: Kendi ordusunu kuruyor - 2. Resim


ARAMA VE EL KOYMA EMRİ VERİLDİ

Sosyal paylaşımlarından elde edilen çok sayıda kanıtla birlikte Totowa polisine, Arena'nın ailesiyle birlikte yaşadığı Lincoln Avenue'deki evi aramak için bir yargıç tarafından arama ve el koyma emri verildi.

Polis, müfettişlerin evin içindeki bir boşluğa gizlenmiş devasa silah cephaneliğini bulduğunu ve bomba​ koklama köpeklerinin 4 patlayıcı cihaz keşfettiğini söyledi.

Sosyal medya paylaşımı kendini ele verdi! Evinden yasadışı silah cephaneliği çıktı: Kendi ordusunu kuruyor - 3. Resim


"KENDİ ORDUSUNU FALAN MI KURUYOR?"

Çevre sakinleri, komşularından birinin ölümcül silah stokladığına inanamadıklarını söyledi. Komşu Carmine Cifalvi, "Buna inanamadım. Bu çılgınlık. Kendi ordusunu falan mı kuruyor?" ifadelerine yer verdi.

Memurlar tüm eşyalara el koydu ve Arena'yı olaysız bir şekilde tutukladı. Passaic County Şerif Ofisi tarafından tutulan Arena, ateşli silahlarla ilgili birden fazla yasadışı suçlamayla karşı karşıya. Pazartesi günü mahkemeye çıkarılacak.

Şüphelinin 66 yaşındaki babası Felix Arena da arama sırasında gözaltına alındı. Düzensiz davranış, terör tehdidi ve tutuklanmaya direnmekle suçlandı.

Sosyal medya paylaşımı kendini ele verdi! Evinden yasadışı silah cephaneliği çıktı: Kendi ordusunu kuruyor - 4. Resim

Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Arif27 Eylül 2024 09:50

Vay canına böyle bir şey olur mu ya ne kadar dikkatsiz olmuş bu adam sosyal medyada her şeyi paylaşmamalı diyorlar ya işte

Sonraki Haber Yükleniyor...