Hamileliğin ilk haftasında bebekte çök büyük gelişimler görülmez. Görülen tek değişiklik, yumurtaların yumurtalığınızı terk ederek fallop tüplerinize doğru
Hamileliğin ilk haftasında bebekte çök büyük gelişimler görülmez. Görülen tek değişiklik, yumurtaların yumurtalığınızı terk ederek fallop tüplerinize doğru ilerlemesidir. Bu süreçte aslında hamile sayılmazsınız çünkü gebelik henüz oluşmamıştır. Gebelik, adet döneminizin bitmesinden 2 hafta sonra başlar.
1.Haftada Gebelik Testi Yapılabilir mi?
Hayır. İlk haftada gebelik durumu oluşmaz. Test yaparsanız, negatif sonuç alabilirsiniz. Bu nokta da gebeliğin oluşmadığını farz edersek, gebelik testlerinde saptanan hCG hormonu henüz vücudunuzda bulunmaz.
Ultrasonla 1. Haftada Gebelik Belirlenebilir mi?
Hayır, bu henüz mümkün değildir. Gebelik kesesi en erken, hamileliğin 5. haftasında ya da döllenme den sonraki 3. haftada gözlemlenebilmektedir. Eğer bu zamana kadar kese görülmezse, yumurtlamanın geç başladığı söylenebilir.
1 Haftalık Hamilelik Belirtileri
1 Haftalık Hamilelik İçin Sağlıklı Beslenme Planı
Hamile bir kadın, sağlığını korumak için kendisine bütün ana besinleri, vitamin ve mineralleri sağlayan bir beslenme planı takip etmek zorunda olduğu gibi aynı zamanda da doğmamış çocuğunun gelişimini destekleyen besinler de tüketmelidir. Normal sağlıklı bir kadın günde 2100 kaloriye ihtiyaç duyarken, hamile bir kadın bir günde yaklaşık olarak 2500 kaloriye ihtiyaç duyar.
Karbonhidratlar, Yağlar ve Proteinler
Dengeli beslenme düzeni bütün besin gruplarını içeren besinlerden oluşur. Yani bunlar karbonhidratlar, yağlar ve proteinlerdir. Hamile bir kadın karbonhidratlar açısından zengin besinleri tercih etmelidir. Bu yüzden de patates, ekmek, makarna, mısır, pirinç ve tahılları tüketebilir. Sağlıklı yağlar için, yemek pişirirken zeytinyağı, kanola yağı gibi yağları kullanabilir. Sert kabuklu yemişler ve balık da sağlıklı yağ kaynaklarıdır. Protein için, et, yumurta, balık, bezelye ve süt ürünleri tüketebilir.
Lif
Hamilelikte kabızlık yaygın olduğu için, kabızlığı önlemek adına hamile kadınlar lif açısından yüksek besinleri diyetlerine eklemelidirler. Tam tahıllı ekmek, pirinç, makarna, tüm sebze ve meyveler ve mısır gevreği lif bakımından zengindir.
Kalsiyum
İyi ve dengeli bir beslenme planı, günde 4 porsiyon kalsiyum içeren besin tüketimi olmadan eksik olur. Hamile bir kadın yaklaşık olarak günde 1300-1400mg kalsiyum tüketmelidir. Her gün 2 bardak süt için yahut 2 kase yoğurt tüketin.
Demir
Demir içeriği bakımından yüksek besinler, hamilelikte olmazsa olmazdır çünkü vücuda plasenta için ekstra kan üretimine katkı sağlarlar. Brokoli, ıspanak, kepek ekmeği ve müsli demir bakımından yüksek besinlerdir.
Vitamin C ve Vitamin A
Hamile bir kadın, günde en az bir tane C ve bir tane A vitamini içeren bir besin tüketmelidir. C vitamini bakımından zengin besinler portakal, çilek, papaya, karnabahar, brokoli, yeşil biber, brüksellahanası ve greyfurttur. A vitamini bakımından zengin besinler ise ıspanak, havuç, tatlı patates, turp, kayısı ve balkabağıdır.
Folik Asit
Folik asit (B9 vitamini) bebeğin sinir sistemi gelişimi açısından büyük önem taşır. Sinir yolu hastalıkları ve doğumsal rahatsızlıklarının oluşumunu engeller. Hamile bir kadın folik asit bakımından zengin besinler tüketmeye başlamalıdır. Bunlar yeşil sebzeler, mercimek, portakal suyu, arpa, bezelye, pirinç ve fasulyedir.
Hamilelik Testi Kaç Günde Belli Olur, İlişkiden Kaç Gün Sonra Bakılır
Evde Hamilelik Testi, Doğal Gebelik Testi Evde Hamilelik Nasıl Anlaşılır? Tıklayınız
Cinsiyet Belirleme Testi Evde Cinsiyet Belirleme 16 Günde Cinsiyet Tahmini Tıklayınız