17 Haftalık Hamileyim Gebelik Kaç Aylık Bebek Hareketleri Hissedilir mi?

16 Eylül 2017
0 Yorum
17 haftalik hamileyim gebelik kac aylik bebek hareketleri hissedilir mi

17 haftalık hamileyim. 17 haftalık gebelik döneminde anne adayı ve bebekte hangi değişimler gerçekleşir, 17 haftalık bebek cinsiyetinde yanılma olur mu? Diye

17 haftalık hamileyim. 17 haftalık gebelik döneminde anne adayı ve bebekte hangi değişimler gerçekleşir, 17 haftalık bebek cinsiyetinde yanılma olur mu? Diye merak ediyorsanız işte Kadın Doğum Uzmanı Doktorların bu konuda verdikleri bilgiler;

17 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadar Olmalıdır? Kadın Doğum Doktoru Cem Fıçıcıoğlu Anlatıyor

17 haftalık gebelikte bebeğin kilosu 100 – 150 gram arasındadır. Bu hafta bebeğin boyu ise 14 cm’ dir.

17 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

  1. 17 haftalık gebelik kaç aylıktır? = 3 Aylık 29 günlük gebesiniz.
  2. 17 hafta 1 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 aylık gebesiniz.
  3. 17 hafta 2 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 1 günlük gebesiniz.
  4. 17 hafta 3 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 2 günlük gebesiniz.
  5. 17 hafta 4 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 3 günlük gebesiniz.
  6. 17 hafta 5 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 4 günlük gebesiniz.
  7. 17 hafta 6 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 5 günlük gebesiniz.

17 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıl Olacak? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

  1. Hamileliğin 17. Haftası tüm gebelik boyunca büyümenin en hızlı olduğu hafta olarak kabul edilir. Bebek bu haftanın sonunda yaklaşık 17 santimetre uzunluğunda ve ortalama 140 gram ağırlığına ulaşır. Bunlar genel ölçülerdir, 1-2 birim eksik ya da fazla olabilir. Bebeğiniz şuan ortalama bir soğan boyutunda diyebiliriz.
  2. Gebeliğin 17. Haftasında bebeğin organları geliştiğinden, yüzü, kolları, bacakları ve ayaklarını ultrasonda net olarak görebiliriz.
  3. 17.haftayla beraber bebeğin cilt altında yağlanma başlayacaktır Bebeğinizin görünümü artık insan görünümüne kavuşmuştur. Bu hafta bebeğin kas yapısı ve hareketleri de gelişecektir.
  4. 17 haftalık bebeğin kalp atışları iyice hızlanmıştır. Bebeğin kalbi o kadar çok kan pompalar ki neredeyse günde 30-40 litre kan pompalar. Bu durumdan dolayı nabzı da oldukça hızlıdır. 17. haftada, bebeğin kalbi dakikada 140-150 defa atmaktadır.
  5. Gebeliğin 17. Haftasında bebeğin ciğerleri daha da iyi gelişir ve solunum yolları bebeği rahatlatacak kadar iyi çalışır. Hatta bebeğinizin göğsü artık solunum hareketleri yapmaya başlıyor
  6. Bebeğin yutma, emme ve göz kırpma refleksleri de bu haftadan itibaren gelişme göstermektedir.
  7. Gebeliğin bu haftasından bebeğin saçları, kaşları ve kirpikleri uzuyor. Ağzını açıp kapatabiliyor. Kapalı olan gözlerini kıpırdatabiliyor.
  8. Bu hafta bebeği anneye bağlayıp yaşamına devam etmesini sağlayan göbek kordonu artık daha da güçlenip, kalınlaşmıştır, bunun sonucunda normal şartlar altında düşük riski azalmıştır.
  9. Hamileliğin 17. Haftasında kemikler kalsiyum depolanması için hazır hale gelmiştir. Bu nedenle anne adayının süt ve süt ürünleri, yoğurt, peynir ve kaşar gibi kalsiyum bakımından zengin gıdalarla beslenmesi çok önemlidir.
  10. 17 haftalık bebek cinsiyetinde yanılma olur mu? 17. haftada artık ultrason yoluyla bebeğin cinsiyetinin anlaşılması mümkündür ancak bebeğin cinsiyetini net olarak öğrenebilmek için uzmanın deneyimi, cihazın kalitesi, bebeğin rahimdeki duruşu gibi faktörler etkilidir.
  11. 17. haftada bebek kafasını artık biraz daha dik tutabilmektedir. Vücudu dengeli bir şekilde gelişimini sürdürüyor.
  12. 17 haftalık bebeğin gözleri ileriye doğru baksa da hala yarı kapalı pozisyondadır.
  13. 17 haftalık bebeğiniz erkek ise prostatı oluşmaya devam ediyor.
  14. Hamileliğin 17. Haftasında bebeğinizin iskeleti kıkırdaktan yapısından çıkıp kemiğe dönüşmeye başlıyor. Kemikler doğum kanalından geçebilmesi için esnek kalacaktır.
  15. Hamileliğin 17. Haftasında sindirim atıkları ve yutulan amnios sıvısını içeren bir madde olan “Mekonyum” bebeğin bağırsaklarında birikmeye başlar.  Bu yeşilimtırak -kahverengimsi renkteki yağlı madde bebeğinizin ilk dışkısı olacaktır. Ancak bu dışkı bağırsaklarda biriktirecek ve bebek doğduktan sonra dışkılama yolu ile vücuttan atılacaktır.
  16. Hamileliğin 17. Haftasında bebeğin parmaklarında ve topuklarında yumuşak kıvrımlar oluşmaya başlar ve bu büklümler daha görülür hale gelmiştir.

17 Haftalık Gebelikte Anne Adayında Nasıl Değişimler Yaşanmaktadır? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

  1. Hamileliğin 17. Haftasında karnınız tamamen belirginleşmiş ve dışarıdan bakıldığında belli olur hale gelmiştir.
  2. Gebeliğin bu haftasında iştahınızda artma meydana gelir, sürekli canınız bir şeyler yemek çekecektir.
  3. Hamileliğin 17. Haftasında 2,5-4 kilo almış olmanız normal kabul edilir.
  4. 17. haftayla beraber göğüsleriniz emzirmeye hazırlandığı için büyümeye başlar hatta bazı hamilelerde gebelik boyunca göğüslerden süt gelmesine rastlanabilir.
  5. Anne adayı bu hafta itibariyle bebeğin anne karnındaki hareketlerini hissetmeye başlayabilir. Hatta bazı anne adayları 15. haftadan itibaren, bazıları ise ancak 20- 21. haftada bebeğin rahimdeki hareketlerini hissedebilir.
  6. Anne adayı olarak bu hafta ya da en geç 18. haftanın sonuna kadar dörtlü test veya üçlü test incelemenizi yaptırmanız gerekir. Üçlü tarama veya dörtlü tarama testleri özellikle 15. 18 haftalar arasında yapılır. Bu testler sayesinde bebeğin beyin omurilik gelişim kusuru olup olmadığı tespit edilebilir.
  7. Hamileliğin bu haftasında mide yanması ve mide bulantısı gibi sağlık sorunlarına sıklıkla rastlanır.
  8. Gebeliğin 17. Haftasında bazı anne adaylarında bağırsakta gaz birikip şişkinlik sorunu yaşanabilir.
  9. Hamileliğin bu haftasında hormonal değişikliklerden kaynaklı olarak tırnaklarda kırılganlık ve hassaslık meydana gelebilir.
  10. Gebeliğin 17. Haftasıyla beraber damarlarınız belirginleşip bacaklarda varis görülebilir. Ayaklarınızı sürekli yukarı kaldırarak dinlenmek ve varis çorabı kullanmak damarlardaki sertleşmeden kaynaklı sorunların ortaya çıkma ihtimalini azaltacaktır.
  11. Hamileliğin bu haftasında anne adayında vajinal akıntıda artış meydana gelip, günlük ped kullanma ihtiyacı hissedebilirsiniz.
  12. 17. hafta anne adayında duygusal olarak da hassaslaşmanın arttığı dönemdir, kendinizi olur olmadık şeylere ağlarken veya gülerken bulabilirsiniz.
  13. Hamileliğin 17. Haftasında yüzünüzde hamilelik hormonlarından kaynaklı koyu kahverengi renkte closma ismi verilen lekeler oluşabilir, hamileliğin bitmesiyle beraber lekelerde de kendiliğinden geçecektir.
  14. Hamileliğin bu haftasında midenizde yanma, ekşime, kabızlık yada şişkinlik gibi mide bağırsak problemleri yaşayabilirsiniz.
  15. Gebeliğin bu haftasında karnınız büyüdüğü için ağırlık merkeziniz değişir ve bu nedenle bazen ayaklarınızın üstünde pek sabit duramadığınızı hissetmeye başlayabilirsiniz.
  16. Hamileliğin bu haftasında cildiniz gerginleşmektedir bu durumdan dolayı göğüsleriniz ve karnınız kaşınabilir. Kaşıntıyı önlemek için yapabilecekleriniz; Ilık suda duş almak, banyodan sonra cildiniz hala ıslakken bolca nemlendirici sürmek. Bol ve pamuklu giysiler giymek.

17 Haftalık  Bebeğin Ultrasyon Görüntüsü

1280x720 GXW

 Cinsiyet Belirleme Testi Evde Cinsiyet Belirleme 16 Günde Cinsiyet Tahmini Tıklayınız

Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız

Kız Bebek Belirtileri Hamilelikte Kızın Belirtileri Kız Çocuk Belirtileri Tıklayınız