2 haftalık gebelik rehberi: Hamileliğin 2. Haftasında bebek gelişimi nasıldır? 

3 Ağustos 2022
0 Yorum
2 haftalik gebelik rehberi hamileligin 2 haftasinda bebek gelisimi nasildir

Hamileliğin 2. Haftasında neler yaşanır? 2 haftalık gebelikte bebek gelişimi nasıldır? 2 haftalık hamilelikte beta hcg değeri kaç olmalı? İşte tüm bu soruların cevapları:

Hamilelikte 2. hafta gebeliğin başladığı haftadır. Bu hafta döllenme gerçekleşiyor, yumurta hücresi yavaş yavaş embriyoya dönüşüyor. 2 haftalık gebelikle beraber anne adaylarında bulantı, halsizlik, göğüslerde hassasiyet gibi belirtiler yaşanmaya başlayabiliyor.

2 HAFTALIK GEBELİKLE İLGİLİ EN MERAK EDİLEN SORULARIN CEVAPLARI

2 haftalık gebelik belirtileri nelerdir?

2 haftalık gebeliğin ilk belirtisi adet gecikmesidir. Diğer yaşanan belirtiler şöyledir:

  1. Mide bulantısı ve kusma
  2. Sık idrara çıkma
  3. Göğüslerde büyüme ve hassasiyet
  4. Halsizlik
  5. Libidoda artış
  6. Vajinal akıntı
  7. Vücut ısısında artış
  8. Pelvik ağrı
  9. Koku alma duyusunda artış
  10. Kırmızı, kahverengi lekelenme
  11. Şişkinlik

2 haftalik gebelik 1

Hamilelik 2. haftadan belli olur mu?

Gebeliğin 2. haftasında idrar testi ile hamilelik tespit edilebilir. Fakat kan tahlili hamileliğin tespitinde idrar testinden daha kesin sonuç verecektir.

Hamilelik 2. haftadan nasıl anlaşılır?

Hamileliğin 2.haftasında anlaşılması için evde yapılan gebelik testleri her zaman güvenilir sonuçlar vermeyebilir. Bu yüzden hamilelik şüphesi duyulduğunda bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına muayene olunması önemlidir. Bu sayede kesin sonuçlar alınacaktır.2 haftalik gebelik 2

2 haftalık gebelikte Beta HCG değeri kaçtır?

Hamilelikte 2.haftanın başında kan değerlerindeki Beta HCG düzeyinin 5-50 aralığında olması beklenmektedir. Aynı değerin 2.haftanın sonunda ise 50-100 mIU/ml aralığında olmalıdır.

Hamileliğin 2. haftasında gebelik görüntüsü nasıldır?

Hamileliğin 2.haftasında döllenen yumurta ve sperm çoğalarak rahime doğru hareket etmiştir. Bu dönem bebeğin kilo ve boyunu öğrenmek için oldukça erken bir zamandır. Görüntü itibariyle ise çok küçük bir yuvarlaktır.

Hamileliğin 2. Haftasında anne vücudunda neler yaşanır?

Hamileliğin 2. haftasında kadın vücudu kendini doğum için hazır hale getirmeye başlar. Yoğun hormonal değişimlerin görüldüğü bu dönemde memelerde gerginleşme ve hassasiyet, vajinal akıntıda artış ve duygu-durum değişiklikleri meydana gelmektedir.

2 haftalik gebelik 3

2 HAFTALIK BEBEK GELİŞİMİ NASILDIR?

Hamilelikte ultrasonografi ile net ve belirgin görüntüler almak için 2 hafta çok erken bir zamandır. Bunun sebebi bu dönemde bebeğin anne rahminde henüz oluşmamış olmasıdır. Bu durumda herhangi bir görüntü almak da mümkün olmamaktadır.

Hamileliğin 2. haftasında döllenme meydana gelir ve yumurta hücresi yavaş yavaş embriyoya dönüşür. 2.haftanın sonuna doğru embriyo rahimde fallop tüplerinin içerisinden ilerler ve rahimin iç yüzeyine ulaşmaya başlar.

2 haftalık hamilelikte anne rahminde rahim zarı kalınlaşmaya başlar ve bu kalınlaşma sayesinde döllenmeden sonra oluşan embriyo anne rahmine rahatlıkla tutunur.

Heyecanlı yeni anne-baba adayları hamileliğin henüz 2.haftasında cinsiyet öğrenmek isterler fakat bu dönem bebek henüz gelişmeye yeni başladığı için cinsiyetin belli olması mümkün değildir. Bebeğin cinsiyeti genetik olarak bellidir fakat bunu öğrenmek için hamileliğin 16.haftası beklenmelidir.

2 haftalik gebelik 4

2 HAFTALIK GEBE ANNE ADAYINA TAVSİYELER

2 haftalık hamile anne adayları muayenelerde doktorun tavsiyelerine uymalı, önerilerine dikkat etmelidir. Eğer hamilelik plansız gerçekleşmişse ve doktor da gerekli görürse anne folik asit takviyesine başlayabilir. Folik asit bebeğin sinir ve beyin sisteminin gelişimi için çok önemlidir. Bu dönemde alınan folik asit takviyesi anne karnındaki bebeği çeşitli sağlık sorunlarından korur. Ayrıca anne adayları mutlaka sağlıklı beslenmeli, meyve ve sebzeleri düzenli olarak tüketmelidir.