20 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Kaç Gram Olur? 20 Haftalık Hamileyim

6 Aralık 2017
0 Yorum
20 haftalik gebelik kac aylik kac gram olur 20 haftalik hamileyim

20 haftalık gebelikle beraber artık 4 ay 20 günlük hamilesiniz. Bu hafta anne karnı gittikçe belirginleşmiş artık hamile olduğunuz dışarıdan belli olur hale

20 haftalık gebelikle beraber artık 4 ay 20 günlük hamilesiniz. Bu hafta anne karnı gittikçe belirginleşmiş artık hamile olduğunuz dışarıdan belli olur hale gelmiştir.

20 Haftalık Gebelikte Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadar Olmalıdır? Kadın Doğum Doktoru Cem Fıçıcıoğlu Anlatıyor

20 haftalık gebelikte bebeğin kilosu 300 – 400 gram arasında değişir. Boyu ise 25 – 26 cm’ dir.

20 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıldır?Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

  1. Hamileliğin 20. haftasında bebeğin bu haftaya kadar kadar kapalı olan göz kapakları ara ara açılır ve bebek göz kırpmaya başlar.
  2. 20 haftalık bebekte işitme, tat alma ve görme gibi duyu merkezleri hızla gelişmeye devam eder. Bebeğiniz bu hafta sizi duyabilir. Ona güzel şeyler söylemeyi, onu büyük bir merakla beklediğinizi demeyi ihmal etmeyin.
  3. Daha önce hamileliği yaşamış olanlar bebek hareketlerini 16. haftadan itibaren hissederken, ilk defa hamilelik geçirenler bebek hareketlerini bu hafta hissetmeye başlar.
  4. Hamileliğin bu haftasında bebeğin saçları oluşmaya başladı, lanugo ismi verilen ince tüyler ise vücudunun her yerini kaplıyor.  Bu tüyler yoğun olarak yüz ve boyun çevresinde bulunur. Bu hafta saçları ve kaşları daha belirgin hal alır.
  5. 20 haftalık kız bebeğin yumurta hücreleri ulaşabileceği maksimum seviyeye ulaşır (6 milyon yumurta hücresi). Bundan sonra artık yeni yumurta hücresi oluşmaz. Mevcut olanların sayısı giderek azalır ve doğumda yaklaşık 1 milyona düşer. Erkek bebeklerde ise testisler belirginleşmeye sarkmaya başlar.
  6. 20.haftada anne karnındaki bebeğin kalbi ve kulakları artık gelişimini tamamlamıştır. Bebek akciğer yapısına alışmak için soluk alıp verir gibi davranır. Kalp atışları hızlanır. Bebeğiniz sindirim sistemi artık sindirim yapabilecek bir düzeye ulaşmıştır.
  7. 20. haftada bebeğin ağırlığı 250-450 gr arasında değişir. Bu haftadan sonra hamileliğin çeşitli nedenlerden sona erken tıp dilinde, düşük değil, erken doğum olarak adlandırılır.

Bu hafta yapılacak test üçlü testtir. Üçlü test 16-20. haftlarda yapılabilir. Bebekte down sendromu gibi bir anormallik olup olmadığını tespit eder.

20 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler Nelerdir?

  1. Hamileliğin 20. haftasında hormonlara ve artan kan hacmine bağlı olarak damarlar esnekleşmiştir, bunun sonucunda bacaklarda varisler meydana gelebilir. Varis sorunu yaşanıyorsa varis çorapları giyilebilir ya da ayaklar bedenden yükseğe kaldırarak da kan akışı düzenlenebilir.
  2. 20 haftada anne adayının yüzünde, vücudunda doğumdan sonra geçecek olan geçici kahverengi lekeler meydana gelebilir.
  3. 20. gebelik haftası itibariyle anne adayında baş dönmesi, vücut sıcaklığında artış gibi semptomlar yaşanabilir.
  4. 20.haftada bebekte saç ve kaş miktarı arttıkça bu durum anne adayında mide yanması, mide ekşimesi ve bulantı gibi sorunlara yol açabilir.

20 Haftalık Bebek Hareketleri Nasıl Hissedilir?

Bebeğin hareketleri gebeliğin ilk dönemlerinde çok güçlü değildir. 20 haftalık bebek hareketlerini bebeğin tekmelemesi, yumruklaması şeklindedir.  Bebeğin hareketleri tekme, çarpıntı, sallanma gibi tanımlanabilir. 

20 Haftalık Gebelere Uzman Tavsiyeleri

  1. 20 haftalık anne mutlaka günde 10-12 su bardağı su içmelidir. Su içmek sizi yorgunluk, ödem gibi gebelik sorunlarından korur ayrıca, anne karnında bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısının azalmasını önler.
  2. Hamileliğin 20. haftasının en sık karşılaşılan sorunları geceleri mide yanması ve hazımsızlıktır. Yatmadan en az 3 saat önce akşam yemeği yenmeli ve mide de yanmaya sebebiyet verici baharatlı, acılı gıdaların tüketiminden sakınılmalıdır.
  3. Yürüyüş yapmak sağlıklı bir gebelik için mühim bir konudur. Her gün yarım saat yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirmelidir.
  4. Sentetik kıyafetler hamile kadının terleyip hastalanmasına yol açabilir, bu nedenle giysi tercihi pamuklu ve bol kıyafetlerden yana olmalıdır.
  5. Gebelikte östrojen hormonu artışına bağlı horlama problemleri yaşanabilir. Horlamanın önlenmesi için başı yüksekte tutacak kalın yastık kullanılmalı yahut sağ avuç sağ yanakta olacak şekilde yan yatılmalıdır.
  6. Gebelikte günlük demir ihtiyacı 27 mgdır. Demir eksikliği nedeni ile anemi erken doğum , düşük kilolu doğum ve hatta ölü doğum riski artış göstermektedir. Kırmızı et, baklagiller, tahıllar ve sebzeler demir içeren gıdalardır.

20 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

  1. 20 haftalık gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 20 günlük gebesiniz.
  2. 20 hafta 1 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 21 günlük gebesiniz.
  3. 20 hafta 2 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 22 günlük gebesiniz.
  4. 20 hafta 3 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 23 günlük gebesiniz.
  5. 20 hafta 4 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 24 günlük gebesiniz.
  6. 20 hafta 5 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 25 günlük gebesiniz.
  7. 20 hafta 6 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 26 günlük gebesiniz.

Erkek İsimleri Ve Anlamları En Güzel Erkek Çocuk İsimleri 2018 Listesi Tıklayınız

Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız

En Yeni, Modern Kız Bebek İsimleri Ve Anlamları 2017 Tıklayınız

20 haftalik