22 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır Bebek Kaç Gram? 22 Haftalık Hamileyim

10 Eylül 2017
0 Yorum
22 haftalik gebelik kac ayliktir bebek kac gram 22 haftalik hamileyim

22 haftalık gebelik ile beraber hem sizde hem de anne karnındaki bebekte çeşitli değişimler meydana gelir. İşte Kadın Doğum Uzmanı Doktorların 22 haftalık gebe

22 haftalık gebelik ile beraber hem sizde hem de anne karnındaki bebekte çeşitli değişimler meydana gelir. İşte Kadın Doğum Uzmanı Doktorların 22 haftalık gebelik ile ilgili verdikleri bilgiler;

22 Haftalık Gebelikte Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadar Olmalıdır? Kadın Doğum Doktoru Cem Fıçıcıoğlu Anlatıyor

22 haftalık gebelikte bebeğin boyu yaklaşık 30 cm, ağırlığı ise 500 gramdır.

22 Haftalık Hamilelik Kaç Aylıktır?

  1. 22 haftalık gebelik kaç aylıktır? = 5 Aylık 4 günlük gebesiniz.
  2. 22 hafta 1 günlük gebelik kaç aylıktır? = 5 Aylık 5 günlük gebesiniz.
  3. 22 hafta 2 günlük gebelik kaç aylıktır? = 5 Aylık 6 günlük gebesiniz.
  4. 22 hafta 3 günlük gebelik kaç aylıktır? = 5 Aylık 7 günlük gebesiniz.
  5. 22 hafta 4 günlük gebelik kaç aylıktır? = 5 Aylık 8 günlük gebesiniz.
  6. 22 hafta 5 günlük gebelik kaç aylıktır? = 5 Aylık 9 günlük gebesiniz.
  7. 22 hafta 6 günlük gebelik kaç aylıktır? = 5 Aylık 10 günlük gebesiniz.

22 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıl Olacak? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

  1. 22 haftalık bebek artık bir insan görünümünü almıştır. Bebeğin göz kapakları, kaşları ve dudakları daha belirgin hale gelirken, diş etlerinin altında dişleri de oluşmaya başlamıştır.
  2. Bebeğiniz 22. haftada artık sizi duyabilir hatta tekmeleriyle sesinize tepki bile verebilir. Bunun için bu hafta bebekle sıkça konuşulmalıdır.
  3. Gebeliğin 22. Haftasıyla beraber bebek iyice büyümeye başlar. Kırmızı kan hücre sayısı artar. Kafası vücuduna göre daha da büyür, boyu uzar, beyinde gelişme devam eder. Böylece dokunmayı öğrenerek çevresini tanımaya çalışır.
  4. Hamilelikte 22. Haftada bebekte göz kapakları oluşumu tamamlanır ve göz kapaklarını oynatmaya başlar. Bu hafta bebeğin göz kapakları tamamen kapalıdır ancak aydınlık ve karanlığı ayırtedebilmektedir.
  5. Hamileliğin bu haftasında erkek bebeklerde sperm üretimi başlar. Oğlunuz testosteron üretmeye başlar.Ayrıca erkek bebeğin testisleri ilk gelişim yeri olan karın bölgesinden skrotuma inmek için yola koyulmuştur. Erkek bebeğin cinsel gelişim süreci gebeliğin 32. Haftasında son bulacaktır.
  6. Gebeliğin 22. haftası itibariyle kavrama kabiliyeti gelişen bebek; başparmağını emebilir, beslenme kordonunu tutabilir.
  7. Gebeliğin bu haftasında bebeğin cildi lanugo adı verilen tüycüklerle kaplıdır.İlerleyen haftalarda bu tüyler dökülecektir.
  8. Hamileliğin 22. Haftasında bebekte hıçkırma meydana gelebilir.
  9. Bebeğinizin beyin dokusu ve iç organları hamileliğin 22. haftasında hızlı bir şekilde gelişimine devam etmektedir.
  10. Gebeliğin 22. Haftasında bebeğin karaciğeri faaliyete geçiyor. Anneden biraz da yardım alarak bebeğin karaciğeri alyuvarlar tarafından üretilen bilirubin maddesini yıkmaya başlar.

22 Haftalık Gebelikte Anne Adayında Nasıl Değişimler Yaşanmaktadır? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

  1. 22. hafta anne adayının bulantıları da azalma başlamıştır. Hamileliğin daha rahat geçtiği bir haftadır. Ancak bulantı ve kusmanın artık olmadığı bu dönemde sindirim güçlüğü, mide yanması sorunu yaşayabilirsiniz. Baharatlı, yağlı, kızartılmış ve ağır gıdalardan uzak durun
  2. Hamileliğin bu haftasında bebek büyüyüp akciğerlerin yerleri daraldığı için anne adayı nefes almada güçlük çekecek ve soluduğu hava miktarı da azalacaktır.
  3. Bu hafta kilo alımına bağlı olarak anne adayının karnında, bacaklarında hafif çatlaklar ve açık pembe veya daha koyu renklerde çizgiler görülebilir. Nemlendirici kullanarak cildin elastikiyetini arttırabilir, oluşan çatlaklar ve çizgilerin giderilmesi sağlanabilir.
  4. Hamileliğin 22. Haftasında östrojen hormonunda artışa bağlı olarak saç dökülmesi sorunu ile karşılaşılabilir. Bu durum geçicidir, gebeliğin son bulmasıyla saç dökülmesi de duracaktır. Saçlarla ilgili bir diğer değişim de kıvırcık saçların daha düz hale gelmesi ya da kuru saçların yağlanmasıdır.
  5. Gebeliğin bu haftasında androjen hormonu salgısı nedeniyle çene, yanak ve daha başka bölümlerde tüylenmeler olabilir.
  6. Hamileliğin 22. Haftasında karnın büyümesiyle beraber toplardamarlara yapılan baskı artmakta ve bu da özellikle sabah saatlerinde ayak ve bacaklarda ağrı ve şişliklere neden olabilmektedir.
  7. Bu hafta rahminizin doğuma hazırlanmak amacıyla düzensiz, ağrı veya sancı yapmaksızın kasılmaya başladığını hissedebilirsiniz. Bu kasılmalara Braxton-Hicks kasılmaları denmektedir. Yalancı doğum kasılmaları olarak da adlandırılabilir.

Erkek İsimleri Ve Anlamları En Güzel Erkek Çocuk İsimleri 2018 Listesi Tıklayınız

Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız

En Yeni, Modern Kız Bebek İsimleri Ve Anlamları 2017 Tıklayınız

22 Haftalık  Bebeğin Ultrasyon Görüntüsü

Ekran Alıntısı(2)