24 haftalık gebelik ile beraber artık 5 aylık oldunuz. Bu haftada hem bebeğinizde hem de sizde çeşitli değişiklikler görülecektir. İşte Kadın Doğum Doktorlarının
24 haftalık gebelik ile beraber artık 5 aylık oldunuz. Bu haftada hem bebeğinizde hem de sizde çeşitli değişiklikler görülecektir. İşte Kadın Doğum Doktorlarının bu konuda verdikleri bilgiler;
24 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadar Olmalıdır? Kadın Doğum Doktoru Cem Fıçıcıoğlu Anlatıyor
Bu hafta itibari ile bebeğin boyu 32 cm, kilosu ise 600 gramdır.
24 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?
- 24 haftalık gebelik kaç aylıktır? = 5 Aylık 18 günlük gebesiniz.
- 24 hafta 1 günlük gebelik kaç aylıktır? = 5 Aylık 19 günlük gebesiniz.
- 24 hafta 2 günlük gebelik kaç aylıktır? = 5 Aylık 20 günlük gebesiniz.
- 24 hafta 3 günlük gebelik kaç aylıktır? = 5 Aylık 21 günlük gebesiniz.
- 24 hafta 4 günlük gebelik kaç aylıktır? = 5 Aylık 22 günlük gebesiniz.
- 24 hafta 5 günlük gebelik kaç aylıktır? = 5 Aylık 23 günlük gebesiniz.
- 24 hafta 6 günlük gebelik kaç aylıktır? = 5 Aylık 24 günlük gebesiniz.
24 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıl Olacak? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor
- 24 haftalık bir bebek mısır başağı boyutunu andırır. Boyu 21-32 cm arası değişebilir. Kilosu ise 500-600 gr.’dır. Ultrason yoluyla 24 haftalık bebeğin yüzü çok net bir şekilde görülebilir. Yüzü, kirpikleri, kaşları ve saçı neredeyse tam olarak oluşmuştur.
- Hamileliğin 24. haftasında bebeğin parmak izleri ve ayak izleri meydana gelmeye başlamıştır.
- 24 haftalık bebek gözünü açıp kapayabilir, parmağını emebilir, öksürebilir, hıçkırabilir. Tüm bu yaşam belirtilerine ultrason kontrollerinde rastlayabilirsiniz.
- Gebeliğin bu haftasında bebeğin yüzü Lanugo adı verilen ince tüylerle kaplıdır. Gebeliğin ileriki haftalarında bu tüyler dökülecektir. Lanugo tüyler çok ince, yumuşak ve renksizdirler. Bu tüyler gebeliğin ilk aylarından itibaren henüz vücudunda yağ tabakası bulunmayan bebeğinizi sıcak tutar ve hamileliğin son aylarına doğru bebeklerin vücudunda yağ oranı artıkça yavaş yavaş dökülmeye başlarlar.
- Hamileliğin bu haftasında bebeğin duyuları gelişmeye başlamış, algıları açılmıştır. Bebek artık tat alabilmekte, hissedebilmekte ve duyabilmektedir. Bu hafta bebeğin uyaranlara refleks olarak değil bilinçli olarak cevap verdiği yapılan bilimsel çalışmalarca kanıtlanmıştır. Yani bebek artık öğrenmeye, bilgileri hafızasında depolamaya ve doğru tepkiler vermeye başlamıştır.
24 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıl Olacak? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor
- 24 haftalık bebeğin emen hemen bütün organları artık fonksiyonel olarak görev yapabilmektedir. Ancak akciğer bundan istisnadır. Bu haftada bebekte akciğerin içinde bulunan damarlar da oluşacaktır. Gelecek haftalarda akciğer daha fazla gelişip görevini tam olarak yerine getirmeye başlayacaktır.
- 24 haftalık bebeğin tekme atması ve yumruk atması artık daha güçlü şekilde gerçekleşir, anne adayı bunu hissedebilir.
- 24 haftalık bebeğin cildi verniks adı verilen oldukça buruşuk olan bir madde ile kaplı durumdadır.
- Hamileliğin 24. Haftasında anne karnındaki bebekte bağışıklık sisteminin temel ögeleri olan beyaz kan hücreleri (akyuvarlar) oluşmaya başlamıştır
- 24. haftada bebeğin başı omuzları, kemikleri, göz kapakları daha da gelişmeye başlamıştır. Elini kolunu daha güçlü hareket ettirebilir.
- Hamileliğin 24. Haftasında bebeğin kas ve kemik gelişimi devam ettiğinden anne adayı yeterli kalsiyum alımına özen göstermelidir. Süt ve süt ürünleri, yoğurt, kaşar, peynir en önemli kalsiyum kaynaklarıdır. Günde 2 su bardağı süt içmelidir.
- 24 haftalık bebeğin cildi artık ilk aylardaki kadar artık şeffaf değildir. Cildi matlaşarak, kırışmaya başlar. Artan cilt altı yağ dokusu ile ileriki haftalarda daha normal hale dönecek, bebek gün geçtikçe yavaş yavaş normal insan görünümüne bürünmeye başlayacaktır.. Bu aylarda doğan bebeklerde cilt altındaki damar ve kas dokuları görülebilir.
24 Haftalık Doğan Bebek Yaşar mı, Yaşarsa Özürlü Olur mu?
Bu konuda Kadın Doğum Uzmanı doktorların verdikleri bilgiler şöyledir;
24 Haftalık Doğan Bebek Yaşar mı?
24 haftalık doğan bebeğin yaşama şansı biraz düşüktür. Hayatta kalanların %50’sinde ağır ve kalıcı rahatsızlıklar hatta özür kalma riski mevcuttur. 24 haftalık doğan bebekler küvez içinde yaşamlarını sürdürmek zorunda kalır. 24 haftalık bir bebek artık 650-700 gramdır, boyu ise 32 cm’dir. Yaşasa bile bu haftalarda doğanlarda görme, işitme ve zihinsel bazı sorunlar görülebilir. 24. haftada yani erken doğan bebekler yoğun bakım ünitesinde tutulur. Bu haftada doğan bebeklerin organları, akciğerleri henüz olgunlaşmamıştır. Organlar işlevlerini yavaş yavaş görmeye başlar.
24 Haftalık Gebelikte Anne Adayında Nasıl Değişimler Yaşanmaktadır? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor
- 24 haftalık anne adayı tam bir hamile kadın görünümündedir. Göğüsleri, basenleri, kalçası ve karnı iyice belirginleşmiş ve dolgunlaşmıştır. 24 haftalık kadının karnı bir futbol topu büyüklüğüne erişmiştir. Bu haftalarda anne adayında hızla kilo alımı gözlemlenir.
- 24. haftada hamilelik hormonlarına bağlı olarak anne adayında ani ruhsal değişimler görülebilir. Çok çabuk ağlama, daha duygusallaşma gibi durumlar hamileliğin tamamlanmasına kadar sürebilir.
- 24. haftada alınan kiloya bağlı olarak cilt gerilir ve anne adayının karın, göğüs, baldır veya kalça bölgesinde çatlaklar meydana gelebilir.
- Gebeliğin 24. Haftasında hormonlardan kaynaklı olarak anne adayında burun tıkanıklığı, göz kuruluğu ve boğaz kuruluğu gibi belirtiler yaşanabilir. Tüm bu semptomlar için doktorunuzun önereceği gebelikte kullanımı güvenli olan ilaçları kullanabilirsiniz.
- Genellikle gebeliğin bu haftasında glukoz tolerans testi yapılır. Bu test sayesinde annede gebeliğe bağlı şeker yükselmesinin olup olmadığı tespit edilebilir. Anne adayının şeker hastalığı olup olmadığını öğrenmek için bu testin yapılması gerekir
- Kabızlık da hamileliğin bu haftasında sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Kabızlık yaşanmaması için lif oranı yüksek gıdaların örneğin sebze ve meyvelerin bol bol tüketilmesi gerekir. Günde 10-12 bardak su içmeye de özen göstermelidir.
- 24. haftada anne adayının göğüs uçlarında sivilce benzeri meme uçlarını besleyen yağı salgılayan kabartılar oluşmaktadır.
- 24 haftalık hamile kadın uykusuzluk, uykuda huzursuzluk gibi uyku düzeninde değişiklikler, sorunlar yaşayabilmektedir. Ama bunların hepsi geçicidir.
- 24 haftalık gebelikte hamile kadında diş eti çekilmesi, diş eti kanamaları görülebilir. Gebelik hormonlarına bağlı diş eti hastalıkları yaşanabilir.
- Düşük riski devam ettiğinden anne adayı bu hafta ağır şeyler kaldırmamalı, ani hareketler yapmamalıdır. Bu haftalar düşük riski açısından en tehlikeli dönemlerdir.
- 24. haftada erken doğum belirtileri şunlardır;Bel ağrısı, vajinal akıntının şiddetlenmesi sulu, kanlı hale gelmesi, karın ağrısı ani kasılma, pelvik ağrısı, vajinadan kan gelmesidir.
24 Haftalık Bebeğin Ultrason Görüntüsü
Erkek İsimleri Ve Anlamları En Güzel Erkek Çocuk İsimleri 2018 Listesi Tıklayınız
Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız
En Yeni, Modern Kız Bebek İsimleri Ve Anlamları 2017 Tıklayınız