31 haftalık hamileyim, 31 haftalık hamilelik döneminde bebekte ve anne adayında yaşanan değişimler nelerdir? Diye merak ediyorsanız işte Kadın Doğum Uzmanı
31 haftalık hamileyim, 31 haftalık hamilelik döneminde bebekte ve anne adayında yaşanan değişimler nelerdir? Diye merak ediyorsanız işte Kadın Doğum Uzmanı Doktorların bu konuda verdikleri bilgiler;
31 Haftalık Gebelikte Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadar Olmalıdır? Kadın Doğum Doktoru Cem Fıçıcıoğlu Anlatıyor
31 haftalık gebelikte bebeğin kilosu 1600 grama ulaşmıştır. Boyu ise 40 cm’ dir.
31 Haftalık Bebek Kaç Aylıktır?
- 31 haftalık gebelik kaç aylıktır? = 7 Aylık 7 günlük gebesiniz.
- 31 hafta 1 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 7 Aylık 8 günlük gebesiniz.
- 31 hafta 2 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 7 Aylık 9 günlük gebesiniz.
- 31 hafta 3 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 7 Aylık 10 günlük gebesiniz.
- 31 hafta 4 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 7 Aylık 11 günlük gebesiniz.
- 31 hafta 5 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 7 Aylık 12 günlük gebesiniz.
- 31 hafta 6 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 7 Aylık 13 günlük gebesiniz.
31 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıl Olacak? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor
- 31 haftaya gelmiş bebek, bütün gelişim aşamalarını tamamlamıştır. Artık kilo alması, büyümesi beklenmektedir. Bu hafta bebekteki bacak ve kollar da hızla büyümektedir. Şayet 31. Haftada erken doğum gerçekleşirse ve akciğer maturasyonu geliştiyse bu bebek hayata tutunup yaşayabilir.
- Hamileliğin 31. Haftasında bebeğin cildinin altındaki yağ tabakası gelişimine devam ediyor, cilt dokusu altında yağlar biriktikçe, cilt rengi pembemsi ve yarı saydam bir görüntü almaya başlar. Buruşukları azalmış, cilt dokusu gerginleşmeye başlamıştır.
- Gebeliğin 31. Haftasında bebeğin kemikleri hızla gelişip güçlendiğinden anne adayının kalsiyum ihtiyacı da artar. Kalsiyum bebekteki kemik oluşumu için gerekli olan önemli bir mineraldir. Özellikle bu haftalarda anne adayının kalsiyum yönünden zengin gıdalarla beslenmesi gerekir. Süt ve süt ürünleri, yoğurt, yumurta, et ve peynir kalsiyum oranı yüksek gıdalardır. Günde 1-2 bardak süt içip bu ihtiyacın önemli bir kısmını karşılayabilirsiniz.
- Gebeliğin bu haftasında bebek zihinsel gelişimi için faydalı olan REM uykusuna yatmaktadır.
- Hamileliğin 31. Haftasında bilinci gayet yerinde olan bebek gözlerini sıklıkla açar ve kapar. Işığa tepki verir ve ışıktan hoşlanır. Bebeğiniz rahim içinde görebilir, ışığı karanlıktan ayırabilir. Anne karnının karanlık ortamında bile dış dünyada ki en ufak ışıkların bile farkına varabilir.
- Bu haftada bebek ultrasonda daha hareketli görülür. Bunun nedeni bebeğin fiziksel olarak artık gelişmiş organlarının bulunmasıdır, bir diğer neden de içinde bulunduğu amniyon sıvısının miktarıdır. Bu hafta amniyon sıvısı en fazla olan 750 cc miktarına ulaştığı için bebeğiniz rahimde rahat hareket edebiliyor. 30-32. Haftalar bebeğin en hareketli olduğu haftalarıdır. Bu haftadan sonra ise artık sıvı miktarı sabit kalacak ancak bebek büyümeye devam edeceği için yeri daralacaktır.
31 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıl Olacak? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor
- 31. haftada bebeğin akciğerleri ve sindirim sistemi neredeyse tamamen gelişmiş durumdadır.
- Bu hafta bebeğinizin beyni büyük bir hızla olgunlaşmaya devam etmektedir.
- Gebeliğin 31. Haftasında bebeğin işitme duyusu iyice gelişmiştir, tanıdık sesleri, anne babasının sesini tanıyabilir.
- Bebek bu hafta parmaklarını emebilir, ultrasonda bu görüntüye rastlanabilir.
31. Haftada Anne Adaylarında Meydana Gelen Değişikler Nelerdir?
- Hamileliğin bu haftasında anne adayı toplam kilo 9,5-12 kg almış olur. İdeal olanı 31. haftada 11 ila 13 kilo arasında kilo alınmış olmasıdır. 31. gebelik haftasında rahim boyutu yaklaşık olarak 31 cm dolaylarındadır.
- Hamileliğin 31. Haftasında bebeğin sıklıkla hareket etmesinde ve attığı tekmelerden dolayı uyku problemleri yaşayabilir.
- Gebeliğin 31. Haftasında anne adayları doğuma hazırlık için rahim kasılması yaşayabilir. 30 saniye süren bu düzensiz kasılmalara Braxton Hicks yani yalancı doğum sancıları denir. Pozisyon değişikliğinde geçerler. Seyrek ve acısızlardır. Diğer yandan bu sık kasılmalar acısız olsa bile erken doğum belirtisi olabilir. Şayet bu kasılmalar çok düzenli bir şekilde yaşanıyorsa mutlaka doktora bu durumu bildirmelidir. Saatte 4 ve daha fazla kasılma varsa doktorun aranması gerekmektedir.
- Anne adayının göğüslerinde süt denemeleri mevcuttur. Gebeliğin bu haftasından anne adayının göğsünden berrak ve açık renkli olan süt akabilir. Bu süte kolostrum denir. Şayet süt akıntısı çok olursa göğüs pedi kullanabilirsiniz.
- Anne adayı 31. Haftada yorgunluk, halsizlik yaşayabilir. Ağırlaşan vücudu kısa sürede yorulur bol bol istirahat ihtiyacı duyar.
- Hamileliğin 31. Haftasında büyüyen rahmin idrar kesesine baskı yaptığı için çok sık idrara çıkma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Mesane kapasitesinin azalması nedeniyle bazen öksürük ve hapşırıma durumunda da idrar kaçırma yaşanabilir.
- 31. haftada artık doğum çantanızı hazırlamanız, doğum yapacağınız hastaneyi belirlemeniz ve acil durumlar için bir eylem planı yapmanız çok önemlidir.
- Gebeliğin 31. Haftasında bebeğin, anne adayının akciğerlerine ve midesine baskısı nedeniyle annede nefes almada güçlük, midede yanma ve reflü gibi sorunlara sık raslanır.
- Hamileliğin bu haftasında rahim büyümesi ve bağırsaklara olan baskı nedeniyle kabızlık sorunu yaşanabilir. Yürüyüş yapma, posalı gıdalar tüketme, yeşil sebze yemekleri ve bol sıvı alımı kabızlığı önlemeye yardımcı olur. Basur sorununu ve makat çatlağını önlemek için kabız kalmamaya özen göstermelidir.
31 Haftalık Bebeğin Ultrasyon Görüntüsü
Erkek İsimleri Ve Anlamları En Güzel Erkek Çocuk İsimleri 2018 Listesi Tıklayınız
Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız
En Yeni, Modern Kız Bebek İsimleri Ve Anlamları 2017 Tıklayınız