36 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 36 Haftada Doğum Belirtileri

5 Eylül 2017
0 Yorum
36 haftalik gebelik kac aylik 36 haftada dogum belirtileri

Hamileliğin 36. Haftası ile birlikte hem sizde hem de bebeğinizde çeşitli değişiklikler meydana gelir. İşte Kadın Doğum Uzmanlarının bu konuda verdikleri

Hamileliğin 36. Haftası ile birlikte hem sizde hem de bebeğinizde çeşitli değişiklikler meydana gelir. İşte Kadın Doğum Uzmanlarının bu konuda verdikleri bilgiler;

36 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadar Olmalıdır? Kadın Doğum Doktoru Cem Fıçıcıoğlu Anlatıyor

Gebelik döneminde bu hafta itibari ile bebeğin kilosu 2750 gram, boyu ise 46-47 cm’ dir. Bu haftalarda bebek artık iyice ağırlaşmış ve tam bir kucağı dolduracak hale gelmiştir.

36 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

  1. 36 haftalık gebelik kaç aylıktır? = 8 Aylık 12 günlük gebesiniz.
  2. 36 hafta 1 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 8 Aylık 13 günlük gebesiniz.
  3. 36 hafta 2 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 8 Aylık 14 günlük gebesiniz.
  4. 36 hafta 3 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 8 Aylık 15 günlük gebesiniz.
  5. 36 hafta 4 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 8 Aylık 16 günlük gebesiniz.
  6. 36 hafta 5 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 8 Aylık 17 günlük gebesiniz.
  7. 36 hafta 6 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 8 Aylık 18 günlük gebesiniz.

36 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıl Olacak? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

  1. Gebeliğin 36. Haftasıyla beraber bebeğiniz doğuma, nefes almaya hazır bir vaziyettedir. Bebeğiniz bu hafta erken doğumla doğsa bile problem yaşamadan hayatına devam edebilir. Ancak bu haftadan sonra bebeğin normal gelişimi tamamlanmış sayılır. 37. haftadan önce doğan bebekler prematüre, 42. haftadan sonra doğan bebekler ise geç doğum olarak kabul edilir. Gebeliğin 24. haftası le 37. hafta arasında doğumun gerçekleşmesi erken doğum olarak adlandırılmaktadır.
  2. Bebeğinizi ultrasonda net olarak görebilirsiniz.
  3. Hamileliğin 36. Haftasında bebeğinizin akciğerlerini gelişimini tamamladığı bir haftadır. Akciğerlerindeki bu gelişim sonrası bebeğin artık tüm vücut olarak doğuma hazır olduğunu söyleyebiliriz.
  4. Gebeliğin 36. Haftasında bebeğinizin kafatası yumuşacıktır bunun nedeni bebeğin doğum kanalından kolayca çıkmasıdır. Ayrıca kafatasındaki açıklık ise bebeğin beyninin hala gelişmekte olduğundan kaynaklanır. Doğumdan bir yıl sonrasına kadar bebeğin bıngıldağı kapanmayacak ve böylece bebeğin beyni bu süre zarfında gelişecektir.
  5. 36 haftalık gebelikte bebeğin bağışıklık sistemi tamamen gelişmiştir. Doğumda görülebilecek olası enfeksiyona karşı bağışıklığı güçlü bir vaziyettedir.
  6. Bu hafta bebeğinizin vücudunu kaplayan Lanugo denilen tüylerin çoğu kaybolmuştur.
  7. 36. haftada bebeğin yağ dokusu giderek artmakta eller, ayaklar, yanaklar dolgunlaşmaktadır.

36 Haftalık Gebelikte Anne Adayında Nasıl Değişimler Yaşanmaktadır? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

  1. 36. hafta ile birlikte artık doğumunuza 4-5 hafta kaldı. 36 haftalık gebelik kilosu toplamda 11.5 ila 13.5 kilo olabilir. Hamileliğin 36. haftasında anne adayının aldığı kilolar 14 kiloya kadar ulaşabilir.
  2. Bebeğinizin büyümesi ve aldığınız kilolalar nedeniyle normal pozisyonlarda oturmak, kalkmak, uyumak çok zor olacaktır.
  3. Hamileliğin 36. haftasından itibaren bebeğin başının leğen kemiği boşluğuna girmesiyle mide yanması, sindirim ve solunum güçlüğü sorunlar azalır.
  4. Braxton Hicks denilen yalancı doğum sancılarında sıklaşma yaşayabilirsiniz. Yalancı doğum ağrıları düzensizdir ve şiddeti azdır. Dinlendiğinizde ağrılarınızın azaldığını farkedersiniz. Gerçek doğum ağrıları düzenli ve ritmiktir.  Şiddeti giderek artar, ağrılar sıklaşır.
  5. 36. gebelik haftasında rahim oldukça büyümüştür. Bu durum mesaneye baskı yapar ve sık idrara çıkma, idrarda yanma gibi sorunlara yol açar.
  6. Hamileliğin 36. Haftasında karnınızın birden aşağı indiğini farkedebilirsiniz.Böylece mide yanması, nefes darlığı, kaburga ağrısı gibi sağlık sorunlarından önemli ölçüde kurtulmuş olacaksınız.
  7. Bebeğin leğen kemiği boşluğuna girmesiyle beraber kasıklarınızda basınç ve ağrı artar.
  8. Anne adayının karnı bu haftayla birlikte çok büyüdüğü için rahat uyku pozisyonu bulunmakta zorlanabilir.
  9. Bebeğinizin fazlasıyla yer işgal etmesinden dolayı, mideniz küçülüp iştahsızlık sorunu yaşayabilirsiniz.

36 Haftalık Gebelik Doğum Belirtileri Nelerdir?

  1. Rahim ağzında genişleme (Şayet erken doğum söz konusu ise hamileliğin bu ayında rahim ağzında genişleme başlar. Doktorunuz bu durumu vajinal muayene ile tespit edip cm olarak ifade eder.)
  2. Nişan gelmesi Hamilelik boyunca rahim ağzını kapatan kalın mukus tabakasına nişan denir. Nişan rahime bakterilerin girmesini engeller. Doğuma yaklaştıkça rahim ağzındaki incelme ve gevşemeyle birlikte bu mukus tabakası atılır. Buna nişan gelmesi denir.
  3. Rahim ağzında incelme: Şayet erken doğum söz konusu ise hamileliğin 36. Haftasıyla beraber rahim ağzı incelmeye başlar.
  4. Doğum kasılmaları, doğum sancısı  Erken doğum durumu varsa gebeliğin 36. Haftasıyla beraber birlikte doğum sancıları artık yavaş yavaş başlar. Doğum sancısı düzenli aralıklar ile devam eder.
  5. Su gelmesi Erken doğumla beraber 36. Haftada bebeğin içerisinde bulunduğu rahimdeki amniotik kesenin doğumdan önce yırtılması sonucu genellikle az miktarda su vajinadan dışarı doğru akar. Bu durum suyun gelmesi olarak adlandırılır.

36 Haftalık Bebeğin 4 Boyutlu Ultrasyon Görüntüsü

Ekran Alıntısı(1)