Kış sebzelerinin içinde en çok sevilen sebzelerden biri lahanadır. Lahana; sulu yemek ve sarmada pişerek yani haşlanarak kullanıldığı gibi salatalarda ise çiğ olarak kullanılmaktadır. Peki lahana nasıl haşlanır? Bu yazımızda bunu fotoğraflarla anlatacağız.
Lahana kış aylarında en sık tüketilen sebzelerdendir ve genellikle lahana sarması yapılarak tüketilir. Lahananın yapısı serttir ve dolayısıyla yemek veya zeytinyağlı-kıymalı lahana sarması yaparken lahana yapraklarının haşlanıp yumuşaması sağlanır. Bu sayede sarımı ve pişimi de kolay hale gelir.
Lahana Nasıl Haşlanır?
1.Adım
Aldığınız lahanayı ilk olarak yapraklarını tek tek ayırın. Sonrasında ayırdığınız bu yapraklardaki ilaç ve toz kalıntılarını temizlemek için suyun altında güzelce yıkayın.
2.Adım
Yıkadıktan sonra süzmek için lahana yapraklarını bir süzgeçte bekletin.
3.Adım
Lahanalar süzülürken geniş bir tencerenin içine sıcak su alın ve içine biraz tuz ekleyin. Sonrasında kaynatın.
4.Adım
Kaynamakta olan suyun için süzülmüş olan lahanaları koyup haşlayın.
5.Adım
Haşlanan lahana yapraklarını delikli bir kepçe yardımıyla dikkatlice alın. Dikkatli olmanız önemli çünkü hızlı bir şekilde alırsanız yapraklar yırtılacaktır. Özenle çıkardığınız haşlanmış lahanları istediğiniz yemekte kullanabilirsiniz. İçine iç harcı koyarak lahana sarmaları hazırlayabilirsiniz.
Lahana Kaç Dakikada Haşlanır?
Lahana 2 şekilde haşlanır; Yaprakları tek tek ayırarak yahut yapraklarını ayırmadan. Yapraklarını ayırarak ve ayırmadan yapılan haşlamanın süresi birbirinden farklıdır.
Lahana Haşlamanın Püf Noktaları
Lahananın Faydaları Lahana Yaprağı Neye İyi Gelir? Sağlığa 10 Faydası Tıklayınız