6 Haftalık Gebelik Kesesi Ultrason Görüntüsü 6 haftalık Gebelik Belirtileri

13 Ağustos 2017
0 Yorum
6 haftalik gebelik kesesi ultrason goruntusu 6 haftalik gebelik belirtileri

6 haftalık gebelikle beraber anne karnındaki bebekte çeşitli değişimler meydana gelir. Hamileliğin 6. haftasında bebeğinizin boyutu ancak bir mercimek tanesi

6 haftalık gebelikle beraber anne karnındaki bebekte çeşitli değişimler meydana gelir. Hamileliğin 6. haftasında bebeğinizin boyutu ancak bir mercimek tanesi boyutuna ulaşmıştır ve canlıdır. 6 haftalık gebelikte bebeğin gelişimi ve anne adayında meydana gelen değişiklikleri Kadın Doğum Uzmanı Doktorları şöyle bildiriyor;

6 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu,  Kilosu, Gebelik Kesesi Kaç mm Ne Kadar Olmalıdır?

Kadın Doğum Doktor Bülent Tıraş Anlatıyor ; 6. gebelik haftası itibariyle embriyo 4-6 mm boyutlarına ulaşacaktır ve 3 gr ağırlığa sahip olacaktır.

6 Haftalık Gebelik Belirtileri

  1. Memelerde hassasiyet ve şişme
  2. Sık idrara çıkma isteği
  3. Mide bulantısı
  4. Kokulara hassasiyet
  5. Mide yanması
  6. Kabızlık
  7. Hazımsızlık
  8. Halsizlik, yorgunluk hissi
  9. Göğüs uçlarının koyulaşması

6 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıl Olacak? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

  1. 6. haftanın bebekteki en önemli gelişimi 6. hafta itibariyle bebeğin gözleri, kulakları ve burnu yani yüz bölgesi oluşmaya başlamıştır. Ancak bu oluşum henüz ultrasonda fark edilememektedir.
  2. Anne karnındaki 6 haftalık bebeği aslında henüz bebek diye adlandırmak doğru olmaz. Tıp dilinde henüz bebek değildir, embriyo olarak adlandırırız. Embriyo vücuda kan pompalamaya başlamıştır. Embriyonun kalbi bu süreçte aktif olarak çalışmaktadır. Embriyonun kalbi 2 mm boyutundadır ve vücudunun büyük bir kısmı kalpten oluşur.Hamileliğin ilk haftalarında bebekte oluşan ilk organ kalptir. Gebelikte 6. hafta bebeğin ilk kalp atışlarını duymak sizi tarif edilemez bir mutlulukla tanıştıracaktır.
  3. Çene kemikleri, çenesi ve yanakları gelişmeye başlıyor.
  4. Embriyonun (Anne karnındaki bebeğin) beyin ve sinir sistemindeki gelişim bu haftada devam etmektedir.
  5. Bebeğin beyin ve sinir sistemiyle birlikte omurgası da temel olarak şekillenmeye başlar.
  6. Bağırsakları gelişir ve ciğerleri oluşturacak doku filizleri ortaya çıkmaya başlar. Beyni, kasları ve kemikleri gibi hipofiz bezi de oluşmaya başlar.
  7. Hamilelikte 6. Haftada bebekte kol ve bacak oluşumunun ilk belirtisi olan kol ve bacak tomurcukları belirmeye başlar.
  8. Beyin artık oluşmuş olan ve genişleyen başın içini doldurmak için büyümekte.
  9. Bağırsakları gelişiyor ve daha sonra ciğerlerini oluşturacak olan tomurcuk belirmeye başladı.
  10. Hipofiz bezi ve beynin geri kalanı, kemikleri, kasları şekilleniyor.

Gebelikte 6. haftada anne adayında oluşan değişiklikler nelerdir?

  1. Hamilelikte 6. Haftada artan B-HCG(gebelik hormonu), östrojen ve progesteron hormonları mide bulantısı, yorgunluk, depresif ruh hali, sık idrara çıkma, baş dönmesi, kokulara karşı hassasiyete neden olur.
  2. 6. haftanın en belirgin problemi mide yanmasıdır. Gebeliğin ilerleyen haftalarında daha da çok şiddetlenecek olan bu sorun bu hafta başlamaktadır. Mide yanmasının temel sebebi; büyüyen rahmin mide ve bağırsaklara basınç uygulaması dolayısıyla mideden yemek borusuna asit kaçmasıdır.
  3. Kabızlık da gebeliğin 6. Haftasında baş gösteren sorunlar arasında yer alır.
  4. 6 haftalık gebelikte bu haftadan itibaren anne adayında hormonların değişmesinden ötürü, bir alınganlık, bir duygusallık ve içe kapanma gibi duygusal değişimler görülebilir.
  5. Kendinizi yorgun ve uykulu hissedebilirsiniz. Özellikle sabahları ve yenilen yiyeceklerden dolayı bulantı ve kusmalar görülebilir.
  6. Bu aşamada hafif kanamalar görülebilir. Bu durum hamileliğin sorunlu olduğu anlamına gelmez. Fakat kanama düşük veya ektopik gebeliklerin ilk belirtisi de olabilir. Kanamanız varsa yine de doktorunuza bildirmeniz önerilir.
  7. Gebeliğin ilk beş haftasında çok fark edilmese de 6. haftadan itibaren anne adayı kilo almaya başladığını fark edecektir. Gebeliğin başından bu evreye kadar birkaç kilo alınması normal karşılanmaktadır.
  8. Bu haftanın sonuna doğru göğüslerde şişme, meme uçlarında koyulaşma ve hassasiyet fark edilir.

6 Haftalık Gebeler İçin Örnek Beslenme Listesi (Kadın Hastaları Ve Doğum Uzmanı Doktoru Volkan Dede Bildiriyor)

  1. Yataktan kalktıktan sonra: 1 dilim peynir
  2. Kahvaltıda: 2 ince dilim ekmek, 1 dilim peynir, 4-5 tane zeytin, yeşillik, domates salatalık
  3. Ara Öğün: Meyve (1 kase kiraz veya 3-4 tane kayısı/erik veya 1 tane şeftali) veya süt (1 bardak) veya peynir (1 dilim) veya yoğurt (1kase)
  4. Öğle Yemeği: 4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 4 yemek kaşığı kurubaklagil veya 3-4 köfte kadar et, balık veya tavuk,  2 yemek kaşığı pilav veya 1 dilim ekmek, 1 kase salata
  5. Ara Öğün: Meyve (1 kase kiraz veya 3-4 tane kayısı/erik veya 1 tane şeftali) veya süt (1 bardak) veya peynir (1 dilim) veya yoğurt (1 kase)
  6. Akşam Yemeği: 4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 4 yemek kaşığı kurubaklagil veya 3-4 köfte kadar et, balık veya tavuk,  2 yemek kaşığı pilav veya 1 dilim ekmek, 1 kase salata
  7. Yatmadan Önce: 1 dilim peynir veya 1 bardak süt

6 Haftalık Gebelik Kesesi Ultrason Görüntüsü

6 haftalik gebelik goruntusu

Erkek İsimleri Ve Anlamları En Güzel Erkek Çocuk İsimleri 2018 Listesi Tıklayınız

Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız

En Yeni, Modern Kız Bebek İsimleri Ve Anlamları 2017 Tıklayınız