Mide astarına yerleşip midede iltihap ve enfeksiyon oluşturan dirençli bakteriye helikobakter pilori denir. Helikobakter pilori midede mikrop diye de bilinir. Mide yüzeyinde ülsere ve kronik iltihaplanmaya sebep olur. Bu bakterileri antibiyotik tedavileriyle etkisiz hale getirmek mümkündür fakat genellikle ilaç tedavisi sonlandırıldıktan sonra yine ve daha ağır bir şekilde tekrarlayabilir. Helicobacter Pylori’nin tedavisi yapılmazsa ülser ve gastrit gibi sorunlara ek olarak daha büyük problemler meydana gelebilir. Örneğin mide kanserinin oluşma riski artar. Neyse ki helikobakter pilori doğal tedavi ile yok edilebilir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun helikobakter pilori tedavisi için önerdiği brokolü kürü fayda sağlayacaktır.
Helikobakter pilori olup olmadığı kolaylıkla anlaşılabilmektedir. Helikobakter pilori teşhisi için nefes testi, dışkı testi, kan testi ve endoskopi yapılır. Bu testler hastanın sindirim sisteminde helikobakter pilori bulunup bulunmadığını ortaya çıkarır.
150-200 gram brokoli elle küçük küçük kopartılır. Saplarıyla beraber 2 bardak suda 5-6 dakika kaynatılır. Süzülür ve üçte biri sabah, üçte biri öğle ve üçte biri akşam olmak üzere her gün 3 defa aç karna tüketilir. Sonraki ilk 20 dakikada herhangi bir şey yiyilip-içilmemelidir. 7 gün uygulandıktan sonra 3 gün ara verilmeli, bu şekilde 3 hafta devam edilmelidir. Haşlanan brokoliyi de salata yaparak tüketebilirsiniz. Bu kür prostat ve meme kanserine karşı da koruyucudur. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun da belirttiği gibi Helikobakter Pilori için bitkisel ttedavi brokoli ile yapılır. Fakat siz Helikobakter Piloriye yakalandığınızdan endişe ediyorsanız ya da birtakım şikayetleriniz varsa doğru teşhis için doktora görünmelisiniz.
Sarımsak : Sarımsak antibiyotik, antioksidan, antimikrobiyal ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Sarımsak pişmiş veya çiğ olarak tüketildiğinde Helicobakter Pylori bakterisinden kurtulmanıza yardım edecektir.
Yeşil Çay: Her gün düzenli olarak tüketildiği takdirde yeşil çay, Helicobakter Pylori ve gastrik mukozal inflamasyonlarının mide iltihabının tedavisine yardımcı olur.
Zencefil: Sindirim sorunları olanlar zencefil kullanmayı alışkanlık haline getirmelidir. Çünkü zencefil midenin asit seviyesini azaltır ve Helicobacter Pylori adı verilen bakterilerle mücadele ederek mide problemlerinin giderilmesine katkıda bulunur. 1 su bardağı suya 1 çay kaşığı toz zencefil ilave edin. 20 dakika dinlendirip içerisine bir miktar bal ekleyip tüketin. Günde 2 kez buna devam edin.
Kudret Narı: Helicobacter Pylori tedavisinde fayda sağlayan bir diğer bitki kudret narıdır. Bakterilerin çoğalmasını önleyen ve etkinliğini azaltan kudret narı, bu zararlı mikroorganizmalardan kısa zamanda kurtulmaya yardımcı olur. Sabah, öğle, akşam yemeklerden önce 1 tatlı kaşığı kudret narı yemeye devam edin.
Sarı kantaron yağı: Sarı kantaron çiçeği zeytinyağına koyularak 30 gün boyunca güneşte bekletilir. Böylelikle sarı kantaron yağı elde edilir. Bu yağ hiperesin adlı bir madde içermektedir. Bu madde Helicobacter Pylori‘ye ve çeşitli mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
Aynı safa: Çayı hazırlanıp sabah-akşam tüketilirse Helicobacter Pylori‘ye bağlı olarak mide zarında meydana gelen iltihabın tedavisinde faydalı olur.