Uzak Şehir dizisinde geçen ‘Kurmiler’ kelimesinin anlamı nedir?

10 Şubat 2025
0 Yorum
Uzak Şehir dizisinde geçen ‘Kurmiler’ kelimesinin anlamı nedir?

Kanal D ekranlarının büyük bir ilgiyle takip edilen dizisi Uzak Şehir’de geçen bazı kelimelerin ne olduğu merak ediliyor. Özellikle de Demir Baybars karakterinin kullandığı bazı kelimelerin ne anlama geldiği izleyiciler tarafından merak ediliyor. Peki, Uzak Şehir dizisinde geçen kurmiler, kundırlar, qatiye, yabo, teşkale yapmayın ve sıkıntı tınne kelimelerinin anlamı ne? Uzak Şehir dizisinde geçen kelimelerin anlamlarını sizin için araştırdık. İşte Uzak Şehir dizisinde geçen bazı kelimeler ve ne anlama geldikleri…


UZAK ŞEHİR DİZİSİNDE DEMİR BAYBARS’IN KULLANDIĞI KELİMLER MERAK EDİLİYOR!

Kanal D ekranlarının reyting rekortmeni dizisi Uzak Şehir, yayınlandığı günden bu yana büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Hem konusu hem de güçlü oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken dizide, Demir karakteri de yoğun bir ilgi görüyor. Uzak Şehir dizisinde “Demir Baybars” karakteriyle izleyici karşısına çıkan Ferit Kaya, bu rolüyle de seyircinin beğenisini kazanıyor.

Uzak Şehir dizisinde geçen ‘Kurmiler’ kelimesinin anlamı nedir?


Albora ailesinin en büyük düşmanı olan Nadim Baybars’ın oğlu, Demir Baybars’ı oynayan Ferit Kaya’nın dizideki replikleri de seyirci tarafından ilgi görüyor. Özellikle de Demir karakterinin kullandığı bazı kelimler diziye renk katıyor. Aynı zamanda Diyarbakır’da doğup büyüyen Ferit Kaya’nın, Zaza kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmesi, dizideki repliklerini çok daha iyi yapmasını sağlıyor. Doğu kültürünün ağzını çok profesyonel bir şekilde yapan Ferit Kaya, izleyicilerden de tam not alıyor.

UZAK ŞEHİR DİZİSİNDE GEÇEN ‘KURMİLER’ KELİMESİNİN ANLAMI NEDİR?

Çekimleri Mardin’de gerçekleşen Uzak Şehir dizisi, Doğu kültürünü tüm yönleriyle ele alıyor. İzleyicilere büyük bir seyir zevki veren dizide bazı kelimelerin anlamlarının ne olduğu da merak ediliyor. Mardin’in tarihi ve kültürel özelliklerinden esinlenerek kurgulanmış kişilerden ve mekanlardan oluşan dizide, Demir Baybars karakterinin kullandığı kelimelerin ne anlama geldiği izleyiciler tarafından araştırılıyor.

Uzak Şehir dizisinde geçen ‘Kurmiler’ kelimesinin anlamı nedir?


Demir Baybars karakterini oynayan Ferit Kaya’nın Diyarbakır’da doğup büyümesinin de etkisiyle, izleyici oldukça doğal bir karakterle karşı karşıya kalıyor.  Mardin’in etkileyici atmosferini seyirciye başarılı bir şekilde geçiren Demir karakterinin, kullandığı kelimelerin anlamı merak ediliyor. Peki, Uzak Şehir dizisinde geçen kurmiler, kundırlar, qatiye, yabo, teşkale yapmayın ve sıkıntı tınne kelimeleri ne anlama geliyor?

Uzak Şehir dizisinde geçen ‘Kurmiler’ kelimesinin anlamı nedir?


UZAK ŞEHİR DİZİSİNDE GEÇEN BAZI KELİMELER VE ANLAMLARI!

Uzak Şehir dizisinde özellikle Demir Baybars karakterinin kullandığı; kurmiler, kundırlar, qatiye, yabo, teşkale yapmayın ve sıkıntı tınne kelimelerinin ne anlama geldiği izleyiciler tarafından merakla araştırılıyor. Her hafta pazartesi akşamları seyirci ile buluşan dizi birbirinden heyecanlı bölümleriyle yayınlanmaya devam ediyor. Dizide geçen; kurmiler, kundırlar, qatiye, yabo, teşkale yapmayın ve sıkıntı tınne kelimelerinin ne anlama geldikleri de oldukça merak ediliyor. İşte Uzak Şehir dizisinde geçen bazı kelimeler ve ne anlama geldikleri…

Uzak Şehir dizisinde geçen ‘Kurmiler’ kelimesinin anlamı nedir?


KURMİ: Demir Baybars karakterinin sıklıkla kullandığı kelimler arasında “Kurmi” kelimesi yer alıyor. Dizide Kurmi-Kurmiler repliğine sıklıkla yer veren Demir karakteri, izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Kurmi kelimesi; kurtlu, kurtlanmış, içinde kurt bulunan, kurtlanmış yiyecek ve meyveler, çürük ve solucan anlamına geliyor.

KUNDIR: Uzak Şehir dizisinde geçen “Kundır” kelimesi; işe yaramaz, değersiz, beceriksiz, yeteneksiz ve kabak anlamına geliyor ve bu anlamda kullanılıyor.

QATİYE: Uzak Şehir dizisinde özellikle Demir Baybars’ın Sadakat Albora için kullandığı “Qatiye” kelimesi; teyze anlamına geliyor.

YABO: Demir Baybars’ın babası Nadim Baybars için kullandığı “Yabo” kelimesi; baba anlamına geliyor. Yabo kelimesi babaya çağrı, babaya hitap niteliğinde bir anlam taşıyor.

TEŞKALE: Uzak Şehir dizisinde Demir Baybars’ın sıklıkla kullandığı “Teşqele” kelimesi; telaş, tehlike, tehlikeli anlamına gelmektedir. Bunun yanı sıra Teşqele yapmayın ifadesi; ağız kalabalığı yapmayın, kalabalık çıkarmayın anlamına da gelmektedir.

SIKINTI TINNE: Yine Demir Baybars karakterinin sıkça kullandığı kelimelerden biri olan “Sıkıntı Tınne” kelimesi; sıkıntı yok anlamına geliyor.