Gül yağı saça kullanımı ile saçı nemli tutar ve susuz kalıp, kurumasını önler. Ayrıca, anti-inflamatuar özelliklere sahip olmasıyla saç derisi
Gül yağı saça kullanımı ile saçı nemli tutar ve susuz kalıp, kurumasını önler. Ayrıca, anti-inflamatuar özelliklere sahip olmasıyla saç derisi ve cilt problemlerinin tedavisine de yardımcıdır. Tüm bunların yanı sıra gül yağı birçok kişinin beğendiği bir kokudur. Saç için birincil yararı kuru saçı nemlendirmesi ve saç foliküllerini güçlendirmesidir. Özellikle hasar görmüş, kuru ve kırılgan saçlar için oldukça yararlıdır. Kıvırcık saçlar kurumaya daha meyillidir. Gül yağı saça direkt olarak kökten uca uygulanabilir yahut şampuan ve diğer saç bakım ürünlerine de eklenebilir.
Gül yağı, ayrıca saç derisindeki çeşitli hastalıkları da tedavi eder. İltihabı azaltmaya yardımcı olduğundan sedef hastalığı ve kepek gibi sorunların giderilmesinde etkilidir. Cilt problemlerinde, gül yağının nasıl kullanılması gerektiği konusunda daha fazla araştırma gereklidir, bu yüzden dermatoloğunuza danışın.
Gül yağının saç ve cilt için yararlı antiseptik, antiviral ve antibakteriyel özellikleri vardır; bu yüzden de saç derisi toniği olarak kullanılabilir. Gül yağının ana bileşenleri;koku sağlayan sitronellol; antimikrobiyal özellikleri olan fenil etanol, doğal antioksidan geraniol ve ciltte yağ üretimini düzenleyen farnesoldür.
Gül yağı, Ayurvedik tıpta, saç sağlığı için çok önemli bir yere sahiptir. Pitta vücuttaki dengesizliklerinden kaynaklanan akne ve cilt donukluğu problemlerini gidermede etkilidir. Pitta sağlığı korumak için görev alan Ayuverdik tıp terimlerinden biridir. Su ve ateş elementleri ile kısmen ilgilidir; vücutta sindirim, endokrin ve enzim sistemleri ile ilgilenir. Ayurveda Konseyi üyesi Rama Kant Mishra’ya göre gülün cilde ferahlatıcı ve nemlendirici etkisi vardır.
Gül yağı rahatlatıcı etkisi sayesinde saç büyümesinde önemli roy oynar. Saç kaybıyla stres birbiriyle yakından ilgili kavramlardır. Gül yağı stresle savaşmak için kullanılabilir. Faydalarından yararlanmak için kokusunu solumanıza da gerek yoktur. Çalışmalara göre gül yağı uygulayan ama koklamayan insanlar plasebo alan insanlardan daha çok rahatlamıştır.
Gül yağı biraz pahalı bir yağdır. Dilerseniz gül yağını satın almak yerine kendiniz evde de yapabilirsiniz.
Gül Yağı Nasıl Yapılır? Resimli Tarif Tıklayınız
Yasemin Yağı Saça Faydaları Ve Yasemin Yağının Saç İçin Kullanımı Tıklayınız
Barcelino Saç Bakım Yağı Nedir, Fiyatı Ne Kadar, Nasıl Kullanılır? Tıklayınız
Çayın Saça Müthiş Faydaları Ve Çayla Saç Nasıl Yıkanır? Tıklayınız
Hint Yağının Saça Faydaları Nelerdir Ve Saça Nasıl Sürülür? Tıklayınız