Hamileler Üzüm Yiyebilirmi, Gebelikte Taze Üzümün Faydaları Neler?

4 Temmuz 2016
0 Yorum
hamileler uzum yiyebilirmi gebelikte taze uzumun faydalari neler

Hamilelikte üzüm yemek (yaş üzüm) makalemizde bu meyvenin gebe kadının ve karnındaki bebeğin sağlığına olan faydalarına yer verdik.

Taze üzüm olarak da bilinen yaş üzüm, flavon, antosiyaninler, linalol, geraniol, tanen ve nerol gibi antioksidanlar, kalsiyum, demir, potasyum, kobalt, manganez gibi mineraller ve A,C, K, P, B vitamin gruplarını içerir. Hamilelikte üzüm yemek (yaş üzüm) makalemizde bu meyvenin gebe kadının ve karnındaki bebeğin sağlığına olan faydalarına yer verdik.

Anemiyi (kansızlığı) tedavi eder

Kansızlık gebelikte en sık görülen sağlık sorunlarındandır. Üzüm yüksek miktarda demir içeriği ile hemoglobin yapımında önemli rol oynar. Kansızlıktan muzdarip olan gebe kadınlar mutlaka her gün bir miktar taze üzüm yemelidir.

Cildi güzelleştirir

Üzüm E ve K vitamini ile cilt sağlığı için çok mühimdir. E vitamini anne adayının ve bebeğin cildindeki kolajen üretimini destekler. Gebelikteki olası cilt sorunlarını önlemek için her gün düzenli yaş üzüm tüketin.

Bağışıklığı güçlendirir

Üzüm antioksidan dolu yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve anti-inflamatuar özellikleri ile gebe kadınları enfeksiyondan korur. Ayrıca üzüm içeriğindeki magnezyumla krampları önler.

Kabızlığı önler

Üzüm laksatif yani müshil etkisi gösteren meyvelerdendir. Kabızlık ise gebelikte sık görülen sağlık sorunlarındandır, üzüm yemek hamilelikte sizi kabızlıktan koruyacaktır.

Kötü kolestrolü düşürür

Üzüm, resveratrol antioksidanı içeriği sayesinde hamilelik sırasında kolesterolü kontrol altına almaya yardımcı olur.

Ağız sağlığına faydalıdır

Üzümde bulunan organik asitler ağız boşluğunda bulunan bakterileri etkisiz hale getirir. Bu asitler ayrıca kalsiyum oluşumundan da sorumludur, böylece gebelikteki diş sorunlarını önler.

Kalp sağlığına iyi gelir

Hamilelik sırasında, birçok kadın kalple ilgili sağlık sorunları yaşar. Üzümde bulunan potasyum, gebe kadın ve bebeğin kalp çalışma sistemini düzenlemeye yardımcı olur.

Antioksidan deposudur

Hamile kadının psikolojik durumu bebeğinin büyümesi ve gelişiminde çok etkilidir. Üzüm, antioksidan dolu yapısı sayesinde hamilelikte yaşanılan halsizlik, yorgunluk ve stresi gidermekte önemli rol oynar.

Hamilelikte üzüm yemenin zararları

Şayet üzüm tüketimini abartırsanız, çok fazla üzüm yerseniz gebelikte üzüm yemek bulantı, baş ağrısı, ishal, kilo alımı, şeker düzeylerinin artışı gibi sağlık sorunlarına yol açar.

Diyabet hastaları, aşırı şişmanlar, alerji eğilimi olanlar ve sindirim bozukluğu yaşayanlar bu dört grup üzümü doktora danışarak yerse iyi olur. Çünkü bu gruptaki hastaların yaş üzüm tüketmesi anne veya bebekte ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Hamilelikte Şeftalinin Faydaları İçin Tıklayınız

Hamileler Ne Yemeli? Tıklayınız

Hamilelikte Lahana Yemenin Hamile Kadına Ve Bebeğe Faydaları Tıklayınız

Hamilelikte İncir Yemenin Faydaları Ve Zararları (Taze İncir) Tıklayınız

Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız

Hamilelikte Kavun Yemek Ve Gebe İle Bebeğe Faydaları Tıklayınız

Hamilelikte Limon Yemek Faydalı mı? Hamileler Nane Limon İçebilirmi? Tıklayınız

Hamilelikte Acı Yemek Zararlımı? Uzman Doktor Cevaplıyor Tıklayınız