Hamileler Limonlu Su İçebilir mi? Hamilelikte Limon Suyunun Faydaları

17 Temmuz 2016
0 Yorum
hamileler limonlu su icebilir mi hamilelikte limon suyunun faydalari

Hamilelikte limonlu su içmek hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için çok faydalıdır. Limon suyu yapmak için

Limon niasin, kalsiyum, magnezyum, folik asit, vitamin C, B6 ve riboflavin açısından zengin harika bir besindir. Hamilelikte limonlu su içmek hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için çok faydalıdır. Limon suyu yapmak için limonu ortadan ikiye kesip 1 bardak suya sıkıp için, yani ölçü bir bardak suya 1-2 tatlı kaşığı limon suyudur. Yarım limon, günlük C vitamini ihtiyacınızın %20’sini karşılar.

Kabızlığı önler

Kabızlık gebelikte sık karşılaşılan sağlık sorunlarındandır. Uzmanlar her gün bir bardak limonlu su içmenin, hamile kadını kabızlıktan koruduğunu bildiriyor. Limon karaciğeri uyarır, peristalsis hareketlerini artırır böylece bağırsakların çalışmasına yardımcı olarak, dışkının barsaklardan atımını kolaylaştırır.

Bağışıklığı güçlendirir

Limonlu su yüksek C vitamini içeriği sayesinde sizi gebelikte soğuk algınlığı, grip, ateş gibi enfeksiyonel hastalıklardan korur. Limon C vitamini özleri ile vücudunuzun doğal savunma mekanizmasını güçlendirmeye yardımcı olur, bakteri ve virüsle savaşır.

Hazımsızlığı giderir

Hamilelikte hazımsızlık çekmeniz hamilelikte görülebilen semptomlardandır. Limon suyu ise sindirim sistemini rahatlatır, hazımsızlığı önler.

Şişmiş ayakları tedavi eder

Ayaklarda şişme, vücutta ödem yaygın gebelik semptomlarındandır. Bu durum kişiyi oldukça rahatsız eder. Limonlu su içmek ise idrar söktürüp vücuttan atmaya yardımcı olur.

Ürogenital enfeksiyonları önler

Limon suyu diüretik yani idrar söktürücü özellikte bir içecektir ve sağlıklı böbrek fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur. Hamile kadınlardaki olası ürogenital enfeksiyonları engeller.

Bulantıyı tedavi eder

Amerikan Gebelik Derneği’ne göre, bilimsel olarak ispatlanmamış olmasına rağmen, limon gebelikte ilk 3 ayda bulantıyı azaltmaya yardımcı oluyor. Limon safra akışını kontrol altına alıyor, sindirim sisteminde biriken balgamı gideriyor böylece tıkanıklığı önlemekte önemli rol oynuyor.

Bedeni alkali hale getirir

İnsan kanı pH aralığı 7,45 7.3’dır, yani kanımız hafif alkalidir. Vücudumuz asidik hale geldiğinde çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkar. Limonlu su içmek vücudun alkali seviyesini korumaya yardımcı olur. Kanın pH dengesinin korunması ise hücrelerin yeterli oksijen alması demektir. İyi oksijen almış hücreler fetus gelişimi için çok önemlidir.

Tansiyonu kontrol altına alır

Limonda bulunan vitaminler damarları yumuşak ve esnek tutarak kan damarlarını güçlendirir. Böylece iç kanamayı önler ve kan basıncını azaltmaya yardımcı olur. Limon ayrıca kötü kolestrolü düşürme özelliğine de sahiptir.

Kemikleri güçlendirir

Limonlu su magnezyum ve kalsiyum açısından zengin yapısıyla hamile kadının ve bebeğin kemik gelişimi için çok önemlidir. Limon ayrıca potasyum içeriği sayesinde beyin ve sinir hücrelerini besler, bebeği bu mineral eksikliklerinden korur.

Hidrasyon

Limon suyu vücudu susuzluktan koruyarak dehidrasyonun neden olduğu bulantı, baş ağrısı, ödem, kramp ve baş dönmesi gibi sağlık sorunlarından gebe kadını korur.

Antioksidan sağlar

Uzmanlar limonun antioksidan içeriği ile vücuttan toksinleri attığını ve gebe kadınla bebeği enfeksiyonlardan koruduğunu bildiriyor.

Hamilelikte limonlu suyun zararları

Mide yanması ve mide barsak rahatsızlıkları

Özelikle gebeliğin son aylarında hamile kadınlarda mide ekşimesi veya diğer gastrointestinal sorunlara sıklıkla rastlanır. Limon suyu yüksek asit içeriği ile bu sorunları daha da alevlendirebilir. Hamileliğiniz boyunca mide barsak sorunlarından muzdaripseniz belirtiler geçene kadar limonlu sudan uzak durmanız önerilir.

Dişlere zarar verebilir

Hamilelik kemiklerin ve dişlerin hassaslaştığı bir dönemdir. Limon suyu sitrik asit içeriği ile diş minesine zarar verebilir ve diş sorunlarına yol açabilir. Limon suyu tüketimine devam ederken diş renk ve dokusunda farklılıklar görürseniz, bu durum çok fazla limon suyu içmenizden kaynaklanabilir.

Hamileler Ne Yemeli? Tıklayınız

Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız

Hamilelikte Cips Yemek Zararlımı? Uzman Doktorlar Cevaplıyor

Hamilelikte Mantar Yemek Zararlı mı? Tıklayınız

Hamilelikte Elma Yemenin Bebeğe Ve Hamile Kadına Faydaları

Hamilelikte Maydanoz Yemek Zararlı mı? Uzman Doktor Cevaplıyor Tıklayınız