Hamilelikte taze incir yemenin faydaları ve zararları nelerdir? Makalemizde gebelikte bu meyvenin anne ve bebek sağlığı üzerindeki etkilerine yer verdik.
İncir, Batı Asya ve Orta Doğuda yetişen bir bitkidir. Ancak ithalat sayesinde artık hemen hemen dünyanın her tarafından temin edilebilir. Hamilelikte taze incir yemenin faydaları ve zararları nelerdir? Makalemizde gebelikte bu meyvenin anne ve bebek sağlığı üzerindeki etkilerine yer verdik.
Tansiyonu düzenler
İncir, tansiyon seviyesini düzenlemeye yardımcı olur. İncir, özellikle kalp sağlığı için çok iyidir. İncir, yüksek miktarda potasyum ve düşük oranda ise sodyum içerir. Kan basıncı düzeylerini düşürmekte etkilidir. İncirde bulunan yüksek miktardaki polifenol antioksidanı, aterosklerozu önler. Gebelikte çok sık rastlanılan gebelik tansiyonundan, preeklampsinden sizi korur.
Kolestrolü dengeler
Kolestrol seviyesini kontrol altına almaya yardımcı olur. İncir Omega 3, omega 6 yağ asitleri ve sitostanolünin iyi bir kaynağıdır. Bu sağlıklı bileşikler, kolesterol düzeylerini azaltmaya yardımcı olur, kan damarlarının esnek ve sağlıklı olmasını sağlar. Gebelikte kolestrolünüzü dengede tutar. Ayrıca incirde bulunan lifler kabızlıkla da savaşır.
Sindirimi hızlandırır
İncir, bol miktardaki lif içeriği ile sizi uzun süre tok tutar, açlık krizlerini önlemeye yardımcı olur, böylece hamilelikte fazla kilo alımını engeller. Yarım su bardağı taze incir 2.9 gram lif içerir. Bu oran günlük 25 gram olan kadın lif ihtiyacanın %12’sini karşılar. Aynı zamanda incirde bulunan prebiyotikler bağırsaklarda bulunan iyi bakterileri artırır, bağırsak hareketlerini düzenleyip, hamilelikte sık karşılaşılan bir problem olan kabızlığı önler.
Bulantıyı engeller
İncir B6 vitamini açısından zengin bir meyvedir, böylece gebelikte görülen bulantıları önlemeye yardımcı olur.
Cilt problemlerini önler
Psoralenler, incirde bulunan bir kimyasaldır, birçok cilt pigmentasyonu problemlerini tedavi etmek için kullanılır, ayrıca gebelikte ortaya çıkabilecek melazma cilt hastalığını önler.
Anemiyle savaşır
Kan hacmindeki artış, ve bebeğin artan kan ihtiyacı gebelikte kansızlığa yol açar. İncir, demir mineralinin önemli bir kaynağıdır, hamile kadını anemiden(kansızlıktan) korur.
Enerji verir
İncirde bulunan B6, B5, B1, B2, B3, K, manganez, magnezyum, potasyum ve kalsiyum, bebeği ve sizi vitamin eksikliğinden korur, enerji seviyenizi yükseltir.
Hamilelikte çok miktarda incir tüketmek, kan şekeri düzeylerini düşürüp, gebelik hipoglisemiğine neden olabilir.
Bazı gebelerde incir tüketimi, alerjik reaksiyonlara neden olmuştur.
Aşırı incir yemek, incirin içerisindeki psoralenden dolayı fotodermatite neden olabilir.
Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız
Hamileler Ve Emziren Anne Kefir İçebilirmi, Kefirin Zararları Neler? Tıklayınız
Hamileler Ne Yemeli? Tıklayınız
Hamilelikte Üzüm Yemek Ve Gebe İle Bebeğe Faydaları (Taze Üzüm) Tıklayınız
Gebelikte Hurma Yemek Ve Gebe İle Bebeğe Faydaları Tıklayınız