Bebeklerde, Çocuklarda Göz Çevresi Kızarıklığı Nedenleri Ve Tedavisi

23 Eylül 2016
0 Yorum
bebeklerde cocuklarda goz cevresi kizarikligi nedenleri ve tedavisi

(Bebeklerde ve çocuklarda göz altı, göz kapağı ve göz çevresi kızarıklığı neden olur?) isimli makalemizde bu duruma yol açan faktörlere yer verdik

Bebeklerin göz altında ve cildindeki kızarıklık, döküntüler oldukça yaygın olarak görülen bebek cilt sorunlarındandır. (Bebeklerde ve çocuklarda göz altı, göz kapağı ve göz çevresi kızarıklığı neden olur?) isimli makalemizde bu duruma yol açan faktörlere yer verdik. Döküntü sebepleri farklıdır, ancak döküntünün yeri, ateş ya da solunum yolu enfeksiyonu ile ilişkili semptomları ve fiziksel görünümüyle, döküntünün neden gerçekleştiği tespit edilebilir.

Enfeksiyonlar

Çocuklarda ve bebeklerde gözlerin altında kızarıklığın en sık rastlanılan nedeni enfeksiyonlardır. Bu durum, çeşitli bakterilerin yüz üzerinde gerçekleştirdiği bir deri enfeksiyonudur. Döküntü parlak görülür ve düzdür, dokunduğunuzda acır. Göz çevresindeki selülit özel olarak periorbital selülit olarak bilinir. Enfeksiyon,gözlerinin arkasına yayılarak apseye sebep olabilir, dikkatli olmalısınız. Bu yayılma durumuna orbital sellülit denir ve potansiyel olarak tehlikelidir. Yüzde görülen başka bir enfeksiyon ise impetigodur; bal rengi ya da sarı burun, göz ya da dudaklar çevresinde görülen belirgin bir döküntüdür. Bu enfeksiyonların ikisi de topikal veya oral antibiyotik gerektirebilir.

Alerji

Alerjiler de, bebek ve çocuklarda yüzde, göz çevresindeki kızarıklığın yaygın sebeplerindendir. Çocuklarda, bebeklerde polen ve diğer mevsimsel alerjenlere karşı ya da beslenmelerindeki bir gıdaya karşı alerjik reaksiyon gelişebilir. Laktoz intoleransı olan bebeklerde yüzde döküntü erken yaşlarda başlar; sütün ya da mamanın değiştirilmesi ile ortadan kaybolur. Daha büyük çocuklarda süt ürünleri, kabuklu deniz ürünleri ya da kuruyemişlere karşı alerjik reaksiyon gelişebilir. Mevsimsel alerjisi olan hastalarda, polenlerin çok olduğu dönemde semptomlar artacaktır. Alerjik döküntüler genellikle kabarık lekeler şeklinde görülür; ya da ürtiker olarak adlandırılan kırmızı döküntüler şeklinde de olabilirler. Her ikisi de rahatsızlık verir ve kaşıntıya neden olur.

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Bütün vücudu etkileyen, yüz ve göz çevresinde döküntüye neden olan çeşitli bağışıklık sistemi hastalıkları vardır. Bunlardan biri sistemik otoimmündür. Böyle bir durumda bebeğin gözlerinin etrafında soluk kırmızı döküntü, elmacık kemiklerinde ve burun köprüsünün üzerinde döküntü görülür. Lupus ise genellikle ergenliğe yaklaşmış çocukları ya da ergen hastaları etkilemektedir.

Bebeklerde ve çocuklarda göz çevresi kızarıklığının diğer nedenleri

  1. Mikrobik sağlık sorunları
  2. Göze darbe alınması
  3. Uykunun tam alınamaması
  4. Sigara dumanına ve güneşe maruz kalma
  5. Gözleri ovalamak
  6. Kuru ortam ve rüzgarlı hava

Bebeklerde ve çocuklarda göz çevresi kızarıklığı nasıl geçer?

Bebeğinizde veya çocuğunuzda göz altı veya göz çevresinde kızarıklıkla karşılaştığınızda çocuk doktoruna görünmelidir. Doktor teşhise göre gerekli tedaviyi uygulayacaktır.

Bebeklerde Göz Kızarıklığı Ve Göz Kanlanması Neden Olur, Nasıl Geçer? Tıklayınız

Bebeklere Kilo Aldıran Tarifler (En Lezzetli, Kilo Aldırıcı Tarifler) Tıklayınız

Bebeklerde Ve Çocuklarda Göz İltihabı Neden Olur, Nasıl Geçer? Tıklayınız

Bebekler İçin Uyku Şurubu, Uyku Damlası, Uyku İlacı Markaları Nelerdir? Tıklayınız

Bebekler İçin Gaz Giderici İlaçlar Nelerdir? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız

Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur? Bebeğim Neden Hiçbirşey Yemiyor? Tıklayınız