Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Zeki Tunç, (Bebeklerde gözlerde ve göz kapağında şişme neden olur, nasıl geçer?) konusu hakkında bize şu bilgileri veriyor:
Alerji, gözyaşı tıkanıklığı, göz iltihabı, üst solunum yolu hastalıkları gibi durumlardan dolayı bebekte gözlerde ve göz kapağında şişme meydana gelebilir. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Zeki Tunç, (Bebeklerde gözlerde ve göz kapağında şişme neden olur, nasıl geçer?) konusu hakkında bize şu bilgileri veriyor:
(Bebeğinizin gözü şiştiyse, öncelikle gözle ilgili nedenler akla gelmelidir. Gözdeki iltihap, göz kanalındaki tıkanıklık ve gözyaşı bezindeki herhangi bir hastalık,bebeğin gözünde yahut göz kapağında şişmeye yol açabilir.
Bebeğinizin gözünde şişme sorunuyla karşılaştığınızda göz doktoruna başvurmalıdır. Bebeğin gözündeki şişme yukarıdaki nedenlerden kaynaklanmıyorsa, mutlaka en kısa sürede çocuk doktoruna başvurulması gerekir. Bebekteki böbrek yetmezliği, protein eksikliği gibi durumlar da bebekte göz şişmesi yapabilir.
Bebekteki gözün şişmesi ve kızarıklığın en sık rastlanan nedeni, gözü çevreleyen iç dokunun enfeksiyon kapmasıdır. Göz doktorunun reçete edeceği antibiyotikli damla ile bu sorun tedavi edilebilir. Gecikmeden tedavi gerçekleştirilmelidir yoksa bu durum gözyaşı kanalının tıkanmasına sebep olabilir.)
Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Halit Özkaya, bebeklerdeki göz şişmesinin genelikle bebeğin burnunun tıkanması sonucu ortaya çıkabileceğini bildiriyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: (Bebekler üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiklerinde, veya herhangi bir şeye karşı alerji duymaları söz konusuysa, gözlerinde şişme fark edilebilir. Ayrıca bebekte böbrek hastalığına bağlı olarak her iki göz kapağında şişlik gözlemlenebilir. İdrar tahlili ile durum teşhis edilebilir.)
Bebeklerde gözlerdeki şişmenin diğer nedenleri
Yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de yemeklerin çok tuzlu yenilmesi bebeğin gözünde şişliğe neden olabilir. Bebeğinizin yemeklerinde doktorunuzun onayladığından daha fazla tuz kullanmamalısınız.
Bebeğiniz uykusunu yetersiz aldığında da gözlerinde şişlikler meydana gelebilir. Bebeğin gün içerisinde yeterli sürede uyumasına özen gösterip bu sorun aşılabilir.
Bebeğin uyuma pozisyonu da göz şişmesine neden olan faktörlerdendir. Yüz üstü uyumak hem yetişkinlerde hem de bebeklerde göz bölgesinde şişme yapabilmektedir. Bu duruma mahal vermemek için bebekleri yüzükoyun yatırmamalı, sağ yana yatması sağlanmalıdır.
Bebeklerde göz kapağı ve göz şişmesi nasıl geçer?
Bebeğinizde göz şişmesi ile karşılaştığınızda vakit kaybetmeden göz doktoruna gitmelidir. Doktor teşhise göre gerekli tedaviyi uygulayacaktır.
Bebeklerde Gaz Yapmayan Mama Markaları İçin Tıklayınız
Bebekler İçin Uyku Şurubu, Uyku Damlası, Uyku İlacı Markaları Nelerdir? Tıklayınız
Bebeklerde, Çocuklarda Göz Çevresi Kızarıklığı Nedenleri Ve Tedavisi Tıklayınız
Bebeklerde Göz Sulanması Neden Olur, Nasıl Geçer? Doktor Cevaplıyor Tıklayınız
Bebeklerde Kan İlacı Kullanımı ( Doktorlar Bilgi Veriyor) Tıklayınız