Mayi Sabunu Saç Boyasını Akıtırmı, Saç Rengini Açarmı, Saça İyi Gelirmi?

mayi sabunu sac boyasini akitirmi sac rengini acarmi saca iyi gelirmi

Peki, saçların mayi sabunu ile yıkanabileceği, mayi sabununun saçlara çeşitli faydaları olduğu, saç dökülmesini önlediği, saçları güçlendirdiği hatta saçlara

Mayi sabunu temizlik amaçlı kullanılan bir maddedir.Mayi sabunu toplumda Arap sabunu olarak adlandırılır, ancak böyle demek doğru değildir. Doğrusu Mayi sabunudur. Peki, saçların mayi sabunu ile yıkanabileceği, mayi sabununun saçlara çeşitli faydaları olduğu, saç dökülmesini önlediği, saçları güçlendirdiği hatta saçlara mayi sabunu uygulandığında saç boyasını akıtabileceği, mayi sabununun saç rengini açtığı gerçeği aklınıza hiç gelir miydi? Evet tüm bu bilgiler tecrübelerle sabit doğrulardır. İşte mayi sabununun saçlara olumlu etkileri:

Mayi sabunu, ayçiçek yağı ve sabun bazının birleşmesinden üretilir. Mayi sabununun kendisine has ağır kokusunu gidermek amacıyla içine kozmetik koku vericiler de eklenir.

Mayi sabununun saça faydaları

  1. Saç dökülmelerini önler.
  2. Saç köklerini güçlendirir.
  3. Saç derisini dezenfekte eder.
  4. Saçlara parlaklık ve ipeksi bir görünüm kazandırır.
  5. Saçları yumuşatır, bakımını yapar.
  6. Saç renk açıcı olarak kullanılabilir.
  7. Saçlardaki saç boyasını akıtır. Boyanılan renkten memnun kalınmaması durumunda, boyayı saçlardan arındırmaya yardımcı olur.

Ünlü modacı Gülşah Saraçoğlu da hiç kuaföre gitmediğini, uzun, gür ve sağlıklı saçlarını evde kendi uyguladığı bakımlara borçlu olduğunu bildiriyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Saçlarımı 15 günde bir mayi sabunu ile yıkarım. Mayi sabunu son derece doğal ve sağlıklı bir üründür. 15-20 günde bir mayi sabununu saçıma sürüp ardından yıkıyorum. Hem saçlarımın dökülmesini engelliyor hem de saçlarımı gürleştiriyor. Ayrıca geçtiğimiz senelerde kaybettiğimiz Barış Manço’nun da saçlarını mayi sabunu ile yıkadığı da çoğu kişi tarafından bilinen bir gerçektir.”

Marketlerde satılan mayi sabunları tamamen doğal içerikli değildir, temizlik amaçlı üretilmiş ürünlerdir. İçeriklerinde az miktarda da olsa kimyasal malzemeler ve koku esansları mevcut olduğundan saçla teması saça faydalı olmak yerine zararlı olabilir. Bu nedenle öncelikle doğal mayi sabunu satın alıp, saçınız için onu kullanmalısınız.

Mayi sabununun doğal olup olmadığını test etmek için bu sabunu koklamanız yeterli olacaktır. Şayet mayi sabununu kokladığınızda parfüm kokusu alıyorsanız, muhtemelen doğal bir ürün değildir. Bu çeşit parfümlü, işlenmiş mayi sabunu ürünlerini saçlar için değil, ev temizliğinde tercih etmelidir. Doğal mayi sabunu genellikle aktarlardan veya doğal ürün satan dükkanlardan temin edilebilir.

Saçınızı mayi sabunu ile ilk yıkadığınızda, saçlarınızın çok sertleşmesi, mayi sabununun saçta matlaşmaya neden olması, saçı kurutması, taranmasının hayli güçleşmesi gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Saçlarınızın mayi sabununa alışmasında tüm bunlar doğal süreçlerdir. Çok sabırlı olmalısınız. Zamanla, aylar geçtikçe saçlarınız mayi sabununa alışacak ve bu problemler de ortadan kalkacaktır. Mayi sabunuyla ilgili bu gibi sorunları aşmak için saçınıza mayi sabunu sürüp yıkadıktan sonra, saçlara saç kremi sürüp yıkayabilirsiniz.

Mayi sabununu saç için kullanmak için, bir kaba mayi sabunu koyup içine sıcak su ekleyip kaşıkla karıştırıp sabunu şampuan inceliğinde olacak bir kıvama getirin. Böylece mayi sabunu saça sürülebilecek pozisyona gelecektir.

Mayi sabunuyla saç boyasını akıtmak için 1 ay boyunca haftada 2-3 kez saçınızı mayi sabunuyla yıkayıp, boyayı saçtan arındırabilirsiniz.

15-20 günde bir saçınızı doğal mayi sabunu ile yıkayıp, sağlıklı, parlak ve gür saçlara kavuşabilirsiniz.

Doğum Kontrol Hapı Saç Çıkarır mı, Uzatır mı? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız

Çayın Saça Müthiş Faydaları Ve Çayla Saç Nasıl Yıkanır? Tıklayınız

Elma Sirkesi Saça Nasıl Uygulanır? Resimli Anlatım Tıklayınız

Yoğurdun Saça Faydaları Ve Yoğurtla Saç Maskesi Tarifleri Tıklayınız

Barcelino Saç Bakım Yağı Nedir, Fiyatı Ne Kadar, Nasıl Kullanılır? Tıklayınız

Yumurta Sarısının Saça Faydaları Ve Yumurta Sarısı Saç Maske Tarifi Tıklayınız