Saçıma Sakız Yapıştı, Saça Yapışan Sakız Nasıl Temizlenir?

25 Kasım 2016
0 Yorum
sacima sakiz yapisti saca yapisan sakiz nasil temizlenir

(Saça yapışan sakız nasıl çıkar? 8 pratik ve kolay yöntem) isimli bu makalemizde, saçtaki sakızı kolaylıkla çıkarabileceğiniz tariflere yer verdik. 

Saça sakız yapışması, özellikle çocuklarda sık karşılaşılan ve oldukça can sıkıcı bir durumdur. (Saça yapışan sakız nasıl çıkar? 8 pratik ve kolay yöntem) isimli bu makalemizde, saçtaki sakızı kolaylıkla çıkarabileceğiniz tariflere yer verdik. 

1.Yöntem: Vazelin

Saçınızda sakız yapışmış yere bolca vazelin sürün. 15-20 dk vazelin saçta kalsın. Ardından geniş dişli bir tarakla, vazelin sürdüğünüz saçlarınızı tarayarak sakızı çıkarın. Sakız saçınızdançıktığında saçınızı suyla yıkayın, şampuanlayın ve suyla durulayın.

2.Yöntem: Yemeklik yağ kullanın

Sakız yapışmış saça zeytinyağı sürmek, saçtaki sakızı çıkarmanın en etkili yöntemidir. Herhangi bir yemek yağını (kanola, zeytin yağı vb.) sakız yapışmış saçınıza bolca sürün. 10 dk bekletin. Zeytin yağı, saça yapışan sakızdan yavaş yavaş çözecektir. Bu arada biz de saçlarımızı küçük küçük saç telleri halinde birbirinden ayırmaya başlıyoruz. Elimiz ile veya bir peçeteden faydalanarak sakızı saçtan sıyırarak çekmeye başlıyoruz. Ardından diş fırçası ile saçımızı tarıyoruz. Diş fırçası, saçımızda kalan sakız parçacıklarını da temizleyecektir. Saçımızdaki sakızdan kurtulana kadar bu işleme devam ediyoruz. Sakız çıktıktan sonra saçınızı suyla yıkayın, şampuanlayın ve suyla durulayın. 

3.Yöntem: Buz kullanın

İlk aşama olarak bir bardak suya 1 yemek kaşığı tuz koyup iyice karıştırın, ardından saçınızı tuzlu suya batırın. (Bu yöntem buzun erime sıcaklığını düşürerek sakızın saçtan daha hızlı çıkarılmasını sağlar.) Buzluktan çıkaracağınız buz küpünü sakızın üzerine tutup 15 dk bekletin. Bu süre sonunda sakız çıkacak kadar yumuşar, saçınızı tarakla tarayıp sakızı çıkarabilirsiniz.

4.Yöntem: Fıstık ezmesi

Fıstık ezmesi, saçtaki sakızı çıkarmak için en ideal maddelerdendir. Saçtan sakızı çıkarmak için kullanılan fıstık ezmesinin yağ oranının yüksek olması daha iyidir. 100 gramda 80 gram yağ içeren fıstık ezmesi gibi yağ oranı yüksek olanını tercih edin. Fıstık ezmesini sakız yapışan saça uygulayın. Parmaklara yapışmaması ve hızlı karışması için saçınıza fıstık ezmesi sürerken diş fırçası kullanabilirsiniz. Sakız geniş alana yayılmışsa daha çok fıstık ezmesi kullanın. Buradaki amacımız sakızın fıstık ezmesinin içindeki yağı emmesidir. Son hamle olarak fıstık ezmesi sürdüğünüz saç tutamını nazikçe havluyla yahut herhangi bir kumaşla çekin ve fıstık ezmesini saçınızdan çıkarırken sakız da onunla birlikte gelecektir. Fıstık ezmesi kalan saçınızı iyi bir şampuanla yıkayın. 

5.Yöntem: Limonlu su

Bir kaseye taze sıkmış olduğunuz limon suyu ve musluk suyunu koyup karıştırın, dilerseniz bu karışıma saç kremi de ekleyin. Karışımı sprey şişesine koyun. Saçınıza sıkın. Sprey şişeniz yoksa karışımı avucunuza alarak saçınızda sakız yapışmış yere sürün. Sakızı çıkarmak için saçı tarayın. Sakız çıktıktan sonra saçınızı yıkayın.

6.Yöntem: Karbonat

Bir kaseye birkaç yemek kaşığı karbonat dökün. Üzerine biraz su katıp hamur haline getirin. Bu karışımla sakızı ve saç telini kaplayın. Karışım kuruyana kadar bekleyin. Sonra tarakla sakızı çıkarın. Fazla karbonatı uzaklaştırmak için saçınızı yıkayın.

7.Yöntem: Diş macunu

Saçınıza yapışan sakızdan kurtulmak için diş macununu da kullanabilirsiniz. Bunun için sakız yapışmış saça diş macununu sürün. 5-10 dk kalsın. Diş macunundaki kimyasallar sakızı saçtan çıkarmaya yardımcı olacaktır. Ardından nazikçe sakızı saçtan çıkarmayı deneyin.

8.Yöntem: Bebek yağı

Bebek yağını sakız yapışan saça bolca sürün.10 dk bekletin. Ardından diş fırçası ile saçınızı tarayın. Diş fırçası saçınızda kalan sakız parçacıklarını da temizleyecektir. Saçınızdaki sakızdan kurtulana kadar bu işleme devam edin. Ardından saçınızı yıkayın, şampuanlayın ve durulayın.

Sarımsak Ve Soğan Kokusu Elden Nasıl Çıkar? 15 Pratik Yöntem Tıklayınız

Kusmuk Kokusu Ve Kusmuk Lekesi Nasıl Çıkar? Resimli Anlatım Tıklayınız

Arabaya Dökülen Süt Kokusu Nasıl Giderilir? Resimli Anlatım Tıklayınız

Balık Kokusu Elden Nasıl Çıkar? 12 Pratik Yöntem Tıklayınız