Halıdaki Sigara Yanığı Lekesi Nasıl Çıkar? En Etkili 3 Pratik Yöntem

4 Aralık 2016
0 Yorum
halidaki sigara yanigi lekesi nasil cikar en etkili 3 pratik yontem

Halınızda sigaradan veya herhangi bir nedenden yanık mı meydana geldi? Üzülmeyin! İşte yapmanız gerekenler

Halınızda sigaradan veya herhangi bir nedenden yanık mı meydana geldi? Üzülmeyin! İşte yapmanız gerekenler

1.Yöntem – Halıda küçük bölgede meydana gelen sigara yanıklarını çıkarma

İhtiyacınız olacak malzemeler

  1. İnce uçlu makas
  2. Geniş dişli tarak
  3. Elektrik süpürgesi
  4. Şeffaf renk yapıştırıcı

İnce uçlu bir makasla halıdaki hafif yanmış bölgeleri dikkatlice kesin. Bunun için manikür makasını kullanabilirsiniz. İnce manikür makasınız yoksa normal makas da kullanabilirsiniz. Ardından, yanmış kumaş liflerini cımbızla çekip uzaklaştırın. Elektrikli süpürgeyi çalıştırıp, yanık parçalarını çekin. Yine ince manikür makasıyla halının göz önünde olmayan kısmından küçük bir tutam kesin. Kestiğiniz halı liflerini küçük bir tabak içine alın. Bunlarla yanık nedeniyle oluşan deliği dolduracaksınız. Yanmış parçaları makasla temizlediğiniz yere güçlü bir tutkal sürün. Yapışkan sürdüğünüz bölgeye tabağa aldığınız yanmamış, halı liflerini yapıştırın. Yapıştırdığınız bölge kuruduktan sonra, üzerine kalın bir kitap gibi herhangi ağır cisim koyun. Birkaç gün sonra son işlem olarak geniş dişli tarakla tamir ettiğiniz bölgedeki halı tüylerini tarayın, düzgün görünmelerini temin edin. 

2.Yöntem – Geniş alandaki halı yanıklarını tamir etme

İhtiyacınız olacak malzemeler

  1. İnce uçlu makas
  2. Geniş dişli tarak
  3. Elektrik süpürgesi
  4. Şeffaf renk yapıştırıcı
  5. Örnek halı parçası
  6. Karton kağıt

Keskin bir makasla halıdaki tüm yanık liflerini kesin. Ardından yanmış halı lif döküntülerini elektrik süpürgesiyle çekin. Tüm yanmış lifleri aldığınızdan emin olun. Yanan bölgeyi ölçün. Bu bölgeyi şayet tek parça halinde makasla kesebilirseniz, bu parçayı şablon olarak kullanabilirsiniz. Hasarlı bölgeyi tek parça halinde kesemiyorsanız; karton bir kağıdı yanık halı üzerine koyup yanmış olan bölgenin kalıbını çıkarın. Halıcıdan bu halının üzerine yapıştırabileceğiniz aynı desen halıdan parça satın alın. Yanıktan temizlediğiniz bölgeye kuvvetli bir yapışkan sürün. Yeni halı parçasını yapıştırıcı üzerine yerleştirin ve bastırın. Yapıştırıcı kuruduktan sonra, eklediğiniz parçanın üzerini havluyla örtün. Üzerine ağır bir cisim koyarak birkaç saat bekleyin. Halının kalanıyla eklenen parçayı uydurmak için geniş dişli tarakla ya da parmaklarınızla halının tüylerini tarayın.

3.Yöntem – Zımpara ile yanık temizliği

Halıdaki yanık lekesini temizlemek için ihtiyacınız olanlar:

  1. Makas
  2. Zımpara kağıdı
  3. Geniş dişli tarak
  4. Elektrik süpürgesi

Zımpara kağıdıyla yanık lekesi olan bölgeyi dairesel hareketlerle zımparalayın. Zımparayla çıkan parçaları elektrik süpürgesiyle süpürün. Zımparalanmış bölgenin yüzeyinde kalan siyah parçaları da ince uçlu makas yardımıyla kesin. Halı yüzeyinde homojen bir görüntü sağlamak için geniş dişli bir tarakla zımparalanan yüzeyi tarayın. Bu işlemler sonucunda hâlâ yanık lekesi duruyorsa, farklı bir yol izleyerek o lekeleri de temizleyebilirsiniz. 10’a 1 oranında hidrojen peroksit ve suyu bir kapta karıştırın. (Bilinen adı oksijenli sudur ve genellikle pansumanlarda kullanılır. Eczaneden temin edebilirsiniz. Ayrıca sentetik ve doğal halılar için tehlikeli bir durum oluşturmamaktadır.) Yumuşak bir bez ya da fırçayla tekrar o bölgeyi leke tamamen çıkana kadar sert bir biçimde silin. Temiz bir suyla yine dairesel hareketle sildiğiniz bölgeyi durulayın.

Koltuktaki, Halıdaki, Yataktaki Kusmuk Kokusu Ve Lekesi Nasıl Çıkar?

Sarımsak Ve Soğan Kokusu Elden Nasıl Çıkar? 15 Pratik Yöntem Tıklayınız

Balık Kokusu Elden Nasıl Çıkar? 12 Pratik Yöntem Tıklayınız

Arabadan Kusmuk Kokusu Nasıl Çıkar? Resimli Anlatım Tıklayınız

Arabaya Dökülen Süt Kokusu Nasıl Giderilir? Resimli Anlatım Tıklayınız