Bebek İlk Adım Ve 1 Yaş Bebek Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

4 Ocak 2017
0 Yorum
bebek ilk adim ve 1 yas bebek ayakkabisi nasil olmali

Bebekler evin içerisinde ve dışarıda yürürken ayaklarının destek ve korumaya ihtiyacı vardır. Bebeklerde ilk adım ayakkabısı nasıl olmalı?

Bebekler evin içerisinde ve dışarıda yürürken ayaklarının destek ve korumaya ihtiyacı vardır. Bebeklerde ilk adım ayakkabısı nasıl olmalı? Makalemizde bu ayakkabının sahip olması gereken özelliklere değindik. Bebeğinizi ilk yürüyüş ayakkabıları ile görmek duygusal bir andır, ayakkabının yalnızca güzel olmasına değil, bebeğinizin ayağına uymasına ve rahat olmasına da dikkat etmelisiniz. Sırf güzel görünüyor diye uygun ayakkabı seçiminden ödün vermeyin! Çünkü bebeğinizin sinir uçları henüz gelişmemiştir ve rahatsızlık veren ayakkabından kaynaklanan ağrıyı fark edemeyebilirler.

Bebek için ilk adım ayakkabısı nasıl olmalı? ilk ayakkabıların özellikleri şu şekildedir:

  • İlk adım için tasarlanmış bebek ayakkabısı, bebeğinizin ayağı ile birebir eşleşmeli, yani çok büyük veya küçük olmamalı, bebeğinizin ayağının bu ayakkabı içinde rahat olduğuna emin olmalısınız.
  • Ağır ayakkabılar bebeğin yürüyüşünü zorlaştırdığından bebeğin yürüme şevkini kırabilir. Hafif, esnek, yumuşak ve kaymaz tabanlı ayakkabılar bebeklerin doğal şekilde yürüdüğünü hissetmesine yardımcı olur, onu rahatsız etmez.
  • Cırtcırtlı ayakkabılar, tokalı ve bağcıklılardan daha kolay giyildiğinden bebeğin ayakkabı giymeye alışması için avantajlı bir modeldir.
  • Maksimum dayanıklılık için yüksek kalite deri materyal kullanılmalı.
  • Bebeğinize ayakkabı seçimindeki bir kriterinizde özellikle son senelerde çok yaygın olarak satışta bulunan nefes alan ayakkabılar olmalıdır. Çocuğunuzun ter bezlerinin gelişmesi için daha çok zaman olsa da ayakları terleyebilir. Nefes alan ayakkabılar bebeğin ayağının terlemesini ve kötü kokmasını önler.
  • Ayakkabı ayağına uyduğu müddetçe bottan sandalete her model seçilebilir. Önemli olan ayakkabının bebeğin ayağına uymasıdır. Bebek ayakkabısında kullanılan sentetik malzemeler ve plastik kaplamalar ayağın nefes almasını önler. İlk adım bebek ayakkabılarının hava akımı için en iyisi bez, deri ya da kanvas malzemeden yapılan ayakkabılardır.

Bebeğin ayakkabı içinde rahat edip etmediğini nasıl anlayabilirim?

Çocuğunuzun her iki ayağına da ayakkabıları giydirip biraz yürütün. Ayakkabıyı çıkardığınızda ayaklarında herhangi bir kırmızı iz ya da ayakkabı basınç izi olmamalıdır. Bebeğiniz sürekli ayakkabıyı çıkarmak için çekiştiriyorsa ve yürüyüş şekli değiştiyse ayakkabı onu rahatsız ediyor olabilir.

Ayakkabının ayağında çok sıkıca tutulması gerekmez, kaymaması ve sıkmaması yeterlidir.

Bebeklerin ayakları hızlı büyür. 4 yaşına gelene kadar bir yılda iki numara büyür. Her 6-8 haftada bir ayakkabının sıkılığını kontrol edin. Ayakkabı hala uyuyorsa bebeğinizin baş parmağı ve ayakkabının önü arasında biraz mesafe olmalıdır. Ayakkabılar önden vuruyorsa yenisi alınmalıdır.

Bebekler İçin Uyku Şurubu, Uyku Damlası, Uyku İlacı Markaları Nelerdir Tıklayınız

Bebeklerde Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? 17 Pratik Yöntem Tıklayınız

Bebekler İçin Gaz Giderici İlaçlar Nelerdir? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız