Bebeğim Emeklemiyor, Bebekler Ne Zaman Emeklemeye Başlar?

11 Mayıs 2017
0 Yorum
bebegim emeklemiyor bebekler ne zaman emeklemeye baslar

Emekleme evresi bebeklerin çocukluğa geçişte geçirdiği dönemlerdendir. Bebekler ne zaman, kaçıncı ayda emekler, 8, 9 aylık bebeğim emeklemiyor ne yapayım,

Emekleme evresi bebeklerin çocukluğa geçişte geçirdiği dönemlerdendir. Bebekler ne zaman, kaçıncı ayda emekler, 8, 9 aylık bebeğim emeklemiyor ne yapayım, bebeklere emekleme nasıl öğretilir ? Makalemizde tüm bu soruları Çocuk Doktorlarına sorduk;

Sual: Bebeğim 6 aylık oldu bebekler ne zaman emekler?

CEVAP

Çocuk Doktoru Asaf Güven’in cevabı: (Emekleme 8. aydan itibaren başlar. Bazı bebekler hiç emeklemeden yürüyebilir.)

Sual: Bebekler kaçıncı ayda desteksiz oturur, emekler, yürür?

CEVAP

Çocuk Doktoru Murat Aydın’ın cevabı: (8.ayda desteksiz oturur, emeklemeye başlar. 12.ayda da yürürler.)

Sual: 11 aylık kızımın emeklemekten ellerinin içi ve parmak uçlarının derisi soyuluyor. Bunun için ne yapabilirim herhangi bir krem kullanmalı mıyım?

CEVAP

Çocuk Doktoru Murat Aydın’ın cevabı: (Bepanten krem kullanın.)

Sual: Kızım 6.ayına girecek henüz emeklemiyor ne zaman emekler nasıl ona hareketler yaptırayım bilgi verir misiniz?

CEVAP

Çocuk Doktoru Asaf Güven’in cevabı: (8-9.ayda emekleyebilir. Özel bir harekete gerek yok.)

Sual: Kızım 9. aya girdi ama emeklemiyor ve dişide yok bunlar ne zaman olur?

CEVAP

Çocuk Doktoru Mehmet Fatih Mert’in cevabı: (Her çocuk için bu dönemler farklıdır. 12 . aya kadar bunlar beklenmeli. 12 aydan sonra yoksa araştırılmalı.)

Sual: Benim kız bebeğim şu an 9,5 aylık. Fakat hiç bir şekilde emeklemiyor ve yere basmıyor. Bu durum geç yürümesine mi neden olur?

CEVAP

Çocuk Doktoru Seydi Battal Gölgeli’nin cevabı: (Eğer 10. ayındaki bir bebek ayaklarının üzerine hala basamıyorsa bir çocuk nöroloğuna muayene ettirilmesi gerekir.Lütfen daha fazla oyalanmayın.)

Dr. Birgül Bayoğlu’nun cevabı: (Emeklemek değil ama kollarından tuttuğunuzda yere basması ve adımlama yapması gerekir. Hatta ellerinden tutarak yürütebilmelisiniz. İsteksizlik değil başaramıyorsa Çocuk nörolojisi doktoru bulun.)

Sual: Bebeğim 8ay 16 günlük ama halen emeklemiyor nedenini öğrenebilir miyim?

CEVAP

Çocuk Doktoru Murat Aydın’ın cevabı: (Emekleme 8.aydan sonra olabilir. Sorun yok.)

Sual: 12 aylık oldu desteksiz oturmuyor yürüteçte istediğini yapıyor emeklemiyor ama gitmek istediği yere ve yapmak istediği şeyi yuvarlanarak yapıyor endişeleniyorum yürümeyede hiç niyeti yok bilgilendirirseniz sevinirim

CEVAP

Çocuk Doktoru Murat Aydın’ın cevabı: (Çocuk nöroloji uzmanına götürmenizi öneriyorum.)

Sual: kızım 10 aylık oldu. Hala emeklemiyor. Yürütecinde gezmeyi çok seviyor ama bir yerlere tutunup kalkmaya da çalışmıyor çok üzülüyorum ne yapabilirim?

CEVAP

Çocuk Doktoru Necmettin Toprak’ın cevabı: (Merhaba yürütece koymaktan belli bir süre vazgeçin o kendini emeklemeye ve kasların da hakimiyet kurmaya başlayacaktır)

Sual: Oğlum 12 aylık tutunarak yürüyebiliyor ve rahatlıkla emekliyor. Yalnız emeklemeye yürümeye başladıktan sonra başladı ve şimdi yürümekten çok emekleme hareketini yapıyor.  Bu davranışı desteksiz yürümesini geciktirir mi acaba ? Bizim ebeveyn olarak bu konuda yapmamız gereken birşey varmı ?

CEVAP

Çocuk Doktoru Süheyla Gör’ün cevabı: (Çocuklar önce emekler sonra yürürler. Ama bu kesin bir kural değildir. Sizin çocuğunuzda olduğu gibi tersi de olabilir. Belki de yürümekten korkup emeklemeye karar vermiştir. Bir süre sonra mutlaka desdeksiz yürüyecektir, endişelenmeyin. Sizin yapabileceğiniz bir şey yok.)

Sual: 8 haftalık doğan şu an 12.5 aylık olan bebeğim henüz emeklemiyor. Nöroloji Doktoru kas gevşekliği var demişti ve bizi fizyoterapist gönül acara yönlendirdi bir ay sonraki kontrolünde vücudunun üst kaslarının iyi olduğunu bacak kaslarının biraz daha gelişime ihtiyacı olduğunu söyledi. Fizyoterapide bacak için 250 gramlık ağırlık bağlıyoruz. Alt kasların güçlenmesi için başka neler yapabiliriz?

CEVAP

Fizyoterapist Turgay Altunalan’ın cevabı: (İyi bir güçlenme için iyi bir duyu algısı şarttır. Bunun için bacaklarını elbise fırçası ile fırçalama yapın, ayaklarına masaj yapın, kalemle çizgiler çizin, ıslak ve kuru bezlerle silin, değişik tür kumaşları(yumuşak,sert) çocuğunuzla beraber ayaklarına sürün.

Güçlendirme için; Çocuğunuzu yastığa ya da büyük bir topa karşı yatırıp ayaklarıyla tekmeletebilirsiniz. Su içinde hareketler yapabilirsiniz. Havuz ya da evde büyük bir leğen de olabilir. Sırt üstü yatan çocuğunuzun karşısına geçip onun ayaklarıyla sizi itip yere düşürmesi gibi oyunlar oynayabilirsiniz. Oturma ve yatma pozisyonunda ayaklarını yere bastırabilirsiniz.)

Yürüteç Kaç Aylıkken Kullanılır, Bebekler Yürütece Ne Zaman Biner? Tıklayınız

Bebeklere Kilo Aldıran Tarifler (En Lezzetli, Kilo Aldırıcı Tarifler) Tıklayınız 

Bebeklerde Zeka Testleri Ne Zaman, Nasıl Ve Nerede Yapılır? Tıklayınız 

Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalı Ve Boyları Kaç Olmalıdır? Tıklayınız