Sırt Ağrısı Nedenleri Ve Doğal Tedavi Yolları, Sırtım Ağrıyor Ne Yapayım

11 Mayıs 2017
0 Yorum
sirt agrisi nedenleri ve dogal tedavi yollari sirtim agriyor ne yapayim

Sırt ağrıları en sık karşılaşılan sağlık sorunlarındandır. İş ve özel hayatımızı da etkileyen bu ağrılar genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçerken

Sırt ağrıları en sık karşılaşılan sağlık sorunlarındandır. İş ve özel hayatımızı da etkileyen bu ağrılar genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçerken kimisi de haftalarca sürmektedir.

1- Sırt Ağrısının En Sık Görünen Nedenleri

  1. Hareketsiz yaşam & Masa başı çalışma
  2. Soğuk algınlığı & Cereyanda kalmak & Kas spazmı geçirme
  3. Ani hareket etme
  4. Kemik erimesi (Yaşlanmayla beraber sıklıkla görülür)
  5. Ağır yük kaldırmak & Dengesiz yük taşımak
  6. Dejeneratif Disk Hastalığı
  7. Duygusal Stres
  8. Şişmanlık
  9. Yanlış pozisyonda oturma
  10. Soğuğa maruz kalma
  11. Gaz sancısı
  12. Artrit
  13. Kalp hastalıkları
  14. Sindirim sistemi hastalıkları

2- Sırt Ağrısının Daha Az Görünen Nedenleri

  1. Böbrek Enfeksiyonu
  2. Sırt Bölgesindeki Fıtıklar
  3. Yemek Borusu Hastalıkları
  4. İç Organ Hastalıkları
  5. Hamilelik
  6. Servikal Düzleşme(boyun düzleşmesi)

Sırt ağrıları genellikle 1. Maddede belirttiğimiz sebeplerden dolayı ortaya çıkarlar. Sırt ağrıları hafif ağrı şeklinde olabileceği gibi, yanma, uyuşma, boyun tutulması, kollara ulaşan ağrı, bel ve kalçalara kadar yayılan sızı şeklinde de görülebilirler. Biz bu yazımızda sık görülen sırt ağrılarının tedavisinde uygulayabileceğiniz doğal tedavi yöntemlerinden bahsedeceğiz. 

Sarımsak

Sarımsak bilinen birçok faydasının yanı sıra sırt ağrılarından da kurtulmanıza yardımcı olan bir bitkidir. Her sabah aç karnına 2-3 diş sarımsak yiyin. Kokusundan rahatsızlık duyarsanız, bunu küçük hap şeklinde doğrayarak çiğnemeden su ile de yutabilirsiniz. Bu yöntem ağzınızda sarımsak kokusu oluşmasını önler. Bununla birlikte aşağıda vereceğimiz tarif ile elde edeceğiniz yağ karışımını yatmadan evvel sırtınıza sürün. Tarif; 4 yemek kaşığı hardal yağı, 1 yemek kaşığı susam yağını bir cezvede karıştırın. İçine 8-10 diş sarımsak doğrayın ve kısık ateşte kahverengine dönene kadar ısıtın. Süzdükten sonra bu yağı 15 gün boyunca  ağrıyan sırtınıza sürün.

Kapsaisin İçeren Kremler

Bibere de acılığını veren, kimyasal bir bileşik olan kapsaisin ile yapılan kremler, sırt ağrılarının yanında romatizmal ağrılar, tutulmalar ve eklem ağrılarında da etkilidir. Eczanelerden temin edeceğiniz kapsaisin içeren kremi sabah akşam sırtınıza masaj yaparak yedirin.  İnternet üzerinden de acı biber kremini temin edebilirsiniz. İlk sürmeden itibaren etkisini göstererek rahatlamanızı sağlayacaktır. Sara hastalarında kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Epsom Tuzu

Halk arasında İngiliz tuzu olarakta bilinen epsom tuzunun bilimsel adı magnezyum sülfattır. Çok geniş kullanım alanı olan epsom tuzundan sırt ağrılarının tedavisinde de faydalanmaktayız.Aktarlardan, eczanelerden ve internet sitelerinden satın alabileceğiniz epsom tuzu ile strese ve gerginliğe bağlı sırt ağrılarından kurtulabilirsiniz. Kullanım şekli; banyo yaptıktan sonra, bir kovaya banyo sıcaklığında su doldurun. İçine 2 su bardağı epsom tuzu atın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Maşrapa yardımı ile bu suyu ensenizden aşağı yavaş yavaş akıtın. Küvetin giderini mümkünse tıkayın ve epsom tuzlu suyun ayağınızın olduğu bölgede birikmesini sağlayın. Bunu haftada 2 defa tekrarlayın. Bu tedavi aynı zamanda vücudunuzdaki ödemi atar, ayaklarınızdan bakteri ve mantarları uzaklaştırır ve cildinizin pH derecesini dengeleyerek birçok rahatsızlıktan sizi korur. Diğer bir kullanım şekli ise; 2 lt sıcak suyu bir leğenekoyun, içine 1 yemek kaşığı epsom tuzu atın ve karıştırın. Bu karışımın içine temiz bir havlu koyun ve sıkarak ağrıyan sırtınıza yerleştirin. Havlu soğudukça suda ıslatarak işlemi tekrarlayın.

Soğuk Kompres

Buzluktan çıkarıp atlete saracağınız buz küpleri ile de sırt ağrılarından kurtulabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken buzu direk cilde uygulamamak ve 10-15 dakikadan fazla tutmamak. Yarım saat ara verdikten sonra bir 10 dakika daha uygulayabilirsiniz.

Sıvı Tüketimi

Vücudumuzdaki bazı ağrılar, az su tüketiminin sonucu oluşabilirler. Bunun için günde 8-10 bardak su içmeliyiz. Bu suyun içine bir tatlı kaşığı bal veya birkaç damla limon suyu damlatırsak su içme alışkanlığımızı düzene sokabiliriz.

Zerdeçal

Hindistan mutfağının vazgeçilmezlerinden olan bu bitki vücuttaki iltihaplanma ve ödemin atılmasında etkili bir yardımcımızdır. İçeriğindeki etkin madde olan curcumin iltihap önleyici doğal bir antioksidandır. Sırt ağrısına doğal çözüm yöntemlerindendir. Aynı zamanda doğal bir ağrı kesici vazifesi gören zerdeçal şişlik ve tutulma gibi sorunların giderilmesinde kullanabileceğiniz etkili bir baharattır. Bunun için gün içinde içtiğiniz her 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal ilave edebilirsiniz veya aktarların tavsiye edebileceği şekilde demleyerek çayını içebilirsiniz. Diğer bir kullanım şekli ise; 2 yemek kaşığı toz zerdeçal, 1 yemek kaşığı süzme bal ile 2 yemek kaşığı ısınmış sütü karıştırıp macun haline getirmektir. Bu macun ile akşamları 8-10 dakikalık sırt masajı yaptığınızda ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz.

Papatya Çayı

Papatya çayı da sırt ağrılarınızdan kurtulmanızda etkili bir bitkidir. Gün içinde siyah çaya alternatif olarak içeceğiniz 1bardak papatya çayı ile vücudunuzdaki genel ağrı, bitkinlik ve yorgunluk hissinden kurtulabilirsiniz. Marketlerden hazır paketlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi aktarlardan kurutulmuş bitki formunu’da bulabilirsiniz.

Not; Uzun süreli, derin sancılı sırt ağrılarınız varsa Dahiliye doktoruna görünmeyi ihmal etmeyin.

Koltuk Altı Ağrısı Acıması Neden Olur Nasıl Geçer?Kesin Şifa Yöntemleri Tıklayınız

Kemik Ağrısına Ne İyi Gelir? Bitkisel Ve Doğal Tedavi Yöntemleri Tıklayınız

Kürek Kemiği Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer, Hangi Doktora Gidilir? Tıklayınız

Ense Kökü Ağrısının Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Tıklayınız