Yaşasın! Bebeğiniz artık 37 haftalık oldu. Peki 37 haftalık gebelik döneminde bebeğin boyu, kilosu ve gelişimi nasıl olmalı? İşte Kadın Doğum Uzmanı Doktorları
Yaşasın! Bebeğiniz artık 37 haftalık oldu. Peki 37 haftalık gebelik döneminde bebeğin boyu, kilosu ve gelişimi nasıl olmalı? İşte Kadın Doğum Uzmanı Doktorlarının bu konuda verdikleri bilgiler;
37 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadar Olmalıdır? Kadın Doğum Doktoru Cem Fıçıcıoğlu Anlatıyor
- Bu hafta itibari ile bebeğin kilosu iyice artar ve bebek tam olarak 3000 gram olmuştur. Yani tam 3 kilo. Boyu ise 48 santimetreye ulaşmıştır.
- 37 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıl Olacak? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor
- Hamilelikte 37. Hafta ile birlikte artık bebeğiniz doğuma hazırdır. Bu haftadan itibaren her an doğum olabilecek gibi hazırlıklı olmalısınız. 37. Haftada gebelik sancıları görülüp doğum başlayabilir. Bebeğiniz bu hafta doğsa artık erken doğmuş değil, haftasını tamamlamış sayılacaktır. Doğum çantasını hazırlamalıdır. Şayet şu anda bile doğum yapsanız bebeğinizin sağlıklı doğma ihtimali çok yüksek ve dış dünyaya kolaylıkla uyum sağlayabilecek.
- 37 haftalık bebeğin bütün organları oluşmuştur ancak beyin ve sinir sistemi gelişimini sürdürmektedir.
- 37. haftada bebek doğum anına çok yakın, artık neredeyse doğumdaki şeklini almıştır fakat doğuma kadar gelişimine devam edecektir. Hamilelikte 37. haftada bebeğin mimikleri, yüz hatları hatta her türlü detayı ultrason ile net bir şekilde görülebilir. Bebeğinizin elleri, ayakları ve tüm hatları tam bir bebek boyutundadır.
- 37. haftada bebek parmak emme gibi gelişmiş hareketleri de yapabilir hale gelir.
- 37 haftalık gebelikte bebek solunum kaslarını doğum sonrasında gelişmiş bir şekilde kullanabilmek için içeride soluk alıp vermeye de başlar.
- Bebeğiniz soluk alıp verme özelliğinin gelişmesiyle de onu daha hareketli bulacaksınızdır.
- Bu hafta bebeğin kafatası ve beyni de büyümeye, gelişmeye devam etmektedir.
- Bebeğiniz sıkıştığı veya yerinden memnun olmadığı zaman leğen kemiğinize darbeler vurarak sizi hareketlendirecektir.
- 37. haftada bebek artık rahim içinde yaşamakta zorlanıyordur çünkü hareket edeceği alan çok kısıtlanmıştır.
- 37. haftada bebeğinizin languo tüylerinin çoğu döküldü.
37 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadar Olmalıdır? Kadın Doğum Doktoru Cem Fıçıcıoğlu Anlatıyor
- 37. haftada sindirim sistemi çalışıyor ve artıkları dışarı veriyor. Bebeğinizin ilk dışkısında hamilelik boyunca biriken artıklar bulunacak. Bu yapışkan yeşil renkli dışkıya mekonyum deniyor.
- 37. haftada bebeğin dirsek, diz, boyun ve bilekler olmak üzere yağ dokusu hala kalınlaşıyor.
- Bebeğinizin diş etleri de olgunlaşmasını tamamladı ve artık sert.
- 37 haftalık bebeğin başı doğum kanalına doğru uzanıp doğuma hazır pozisyondadır. Bu haftada bebeğiniz genelde son duruş pozisyonunu almıştır ve artık dönmesi çok nadir olarak görülür.
- Bu hafta bebeğin sıklıkla yaptığı hareketler; hıçkırma, gerilme, irkilme ve parmak emmedir.
- El ve ayak tırnakları artık parmakların ucuna kadar uzamıştır. El parmakları bir cismi tutabilecek kadar koordineli çalışmaya başlar.
37 Haftalık Gebelikte Anne Adayında Nasıl Değişimler Yaşanmaktadır?
- 37 haftalık gebelikte Braxton Hicks kasılmaları yani yalancı doğum kasılmaları, şu anda daha sık geliyor ve daha uzun sürüyor olabilir, daha çok rahatsız edebilir. Eğer kasılmalarınız belli bir düzene girmişse ve istirahatla geçmiyorsa hastaneye gitme zamanıdır.
- 37. haftada anne adayında vajinal akıntıda artış görülebilir. İç çamaşırınızda hafif kanlı ve sümüksü yapıda bir akıntı görürseniz, doğum muhtemelen birkaç gün sonra ya da daha yakında gerçekleşecektir.
- 37. haftada anne adayının karnı iyice büyüdüğü için hareketleri iyice kısıtlanabilir.
- 37 haftalık gebelikte anne adayları uykuya dalmakta güçlük çekebilir.
- Hamileliğin 37. Haftasında anne adayları normalden çok daha tuhaf rüyalar görebilmektedir. Bu gibi rüyalar oldukça normal kabul edilir. Çünkü gebeliğe dair endişeler ve bebek heyecanı anne adayının bu tip rüyalar görmesine neden olmaktadır.
- 37. haftada bazı anne adaylarının mide yanmalarında ciddi bir artış görülebilmektedir.
- Gebelikte 37.hafta, kasılmalar, eklemdeki şişlikler ve baş ağrısı gibi durumlar artış gösterebilir.
- Bu haftalarda kilo artışınız (hem bebeğin hem de sizin) çok hızlı olabilir.
- Bu haftalarda karnınızın üst kısmında bir boşluk ve rahatlama hissedebilirsiniz. Midenizdeki baskı ortadan kalkacağı için iştahınız yeniden açılabilir.