Sakız lekesi sakızın kumaşa, koltuğa pantolona, halıya yapışmasıyla meydana gelir. Bu makalemizde evde uygulayabileceğiniz sakız lekesini çıkaran yöntemlere yer
Sakız lekesi sakızın kumaşa, koltuğa pantolona, halıya yapışmasıyla meydana gelir. Bu makalemizde evde uygulayabileceğiniz sakız lekesini çıkaran yöntemlere yer verdik.
Halı veya elbisenize yahut kumaşa sakız yapışması durumunda boş bir poşetin içini buz küpüyle doldurup sakız donuncaya kadar sakız lekesi olan üzerinde gezdirin. Katılaşan sakızı, ağzı küt bir bıçak kaşık veya kredi kartı gibi sert bir plastiği kullanarak dikkatlice kazıyın.
Sakız lekesi giysiden, kumaştan, pantolondan çıkarmak için bir diğer yöntem sakız lekesi üstüne büyük bir buz koyuyorsun. O buz eridikten sonra biraz limon ve tuz döküp bekletiyorsun. Sonra da çitileyip makinaya at. Al işte sana sakız lekesi çıktı. Ben bu yöntemi kullandım oğlumun gömleğinde leke falan kalmadı.
Benim de kanapeme sakız yapışmıştı aklıma bir fikir geldi gazete kağıdını koydum üzerine ütüyüle ütüledikçe gazeteye yapıştı ve de çıktı.
Kıyafetten, kumaştan elbiseden, pantolondan sakızı çıkarmak için;
Sakız yapışan kıyafetin lekeli bölümüne A4 kağıdı koyarak sıcak ütü bastım. Kağıdı sürekli yenileyerek 4-5 kere aynı işlemi tekrarladım. Sonra elde yıkama bulaşık deterjanı pril döktüm leke üzerine. Bulaşık deterjanı sakızın çürüyüp çabuk çıkmasını sağlıyor. Elimle çitiledim ve ılık su ile yıkadım. Bu işlemin ardından çamaşır makinesinde yıkadım ve sakız lekesinden eser kalmamıştı.
Koltuğa yapışan sakızı çıkarmak için; buz kullanabilirsiniz. Bu sakızın donmasını sağlayarak sonra pul pul dökülmesine sebep olacaktır. Temiz bir tülbenti sakızlı kısmın üstüne koy ütüyü bir kaç kez üstünde gezdirirsen sakız o kağıda yapışacaktır ve leke çıkacaktır.
Kumaştan sakızı çıkarmak için; Sakızın yapıştığı yüzeyin altına bir karton yerleştiriniz. Daha sonra kumaşı arka yüzeyinden orta ısı ayarında bir süre ütüleyiniz. Ütüden gelen sıcağın etkisiyle, sakız kartona yapışacaktır. Sakız lekesi zorlarsa, işlemi birkaç kez daha tekrarlayınız. Leke çıktıktan sonra kumaşı, etiketinde belirtilen yıkama talimatına göre temizleyiniz.
Mobilya üzerinden sakızı çıkarmak için; Mobilya üzerindeki sakız lekesine çıkarmak için bir poşet içerisine alınan buz küpleri, mobilyadaki sakız lekesinin üzerine uygulanır ve sakızın iyice sertleşmesi ve kuruması sağlanır. Ardından sakızın mobilya üzerinden kazınması gerekir. Sakızın kazınması için yüzeye zarar vermeyecek şekilde kredi kartı gibi sert bir plastik kullanılmalıdır. Sakız mobilyadan kazındıktan sonra ise kalan artıklar önce yumuşak bir fırça ile fırçalanarak temizlenmeye çalışılmalı, kalıntılar bu şekilde çıkmazsa da lekeli bölge, mobilyanın temizliğinde kullanılan deterjanla silinmelidir.
Ayakkabıdan, terlikten sakızı çıkarmak için; Ayakkabıların, terliklerin altına yapışan sakızı çıkarmak için kumdan yararlanabilirsiniz. Yere döktüğünüz bir miktar kumun üzerinde yürümek, tabanlarda aşındırma etkisi yapacak ve sakız temizlenecektir. Ayakkabınıza yapışan sakızı çıkarmak için bir diğer yöntem de ayakkabıda sakız yapışan yere terebentin sürerek çıkarmaktır.
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar Geçer Beklemiş Kurumuş Yağ Lekesini Ne Çıkarır? Tıklayınız
Koltuktan, Kumaştan, Kıyafetten Pantolondan, Kurumuş Oje Lekesi Nasıl Çıkar?
Kan Lekesi Nasıl Çıkar, Kan Lekesini Ne Çıkarır? Kesin Doğal Çözümler Tıklayınız