Bebeğinin dişinin çıktığını görmek anne ve babayı en mutlu eden zaman dilimlerindendir. Peki bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir, bebeklerde diş çıkarma
Bebeğinin dişinin çıktığını görmek anne ve babayı en mutlu eden zaman dilimlerindendir. Peki bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir, bebeklerde diş çıkarma huzursuzluğu ne kadar sürer, 3,4,5,6 aylık bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir? İşte bu konuda Diş Doktorlarının Ve Çocuk Doktorlarının verdikleri bilgiler;
Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir? Diş Doktoru Tosun Tosun Anlatıyor
Bebeklerde ilk diş genellikle bebek 7 aylık olduğunda çıkar. Ancak bazı bebeklerde 3 aylıkken diş çıkması ile karşılaşabileceğimiz gibi ilk dişin çıkması bazı bebeklerde 1 yaşından sonra da gerçekleşebilir. Bebeklerde diş çıkma zamanı çoğu zaman genetiktir. Yani sizin veya eşinizin dişleri erkenden çıkmışsa bebeğinizde de aynı şekilde dişi erkenden çıkabilir. Diş çıkarma belirtileri dişlerin kendisinden iki-üç ay önce ortaya çıkabilir. Bu belirtiler bebekten bebeğe göre değişir.Ancak bebeklerde diş çıkarma döneminde genellikle şu belirtiler görülür;
Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri
Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri İle İlgili Çocuk Doktorlarına Sorular Ve Cevapları
Sual:Bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir, bebeğimin diş çıkardığını nasıl anlarım?
Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri İle İlgili Çocuk Doktorlarına Sorular Ve Cevapları
Sual: Bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir, bebeğimin diş çıkardığını nasıl anlarım?
CEVAP
Diş Hekimi Doktor Berk Göl’ün cevabı: (Bebeklerde diş çıkarma belirtileri şunlardır; tükürük (salya) üretiminin artması, ağrı ve huzursuzluk, diş etinde kızarıklık ve şişlik, yanak ve çene bölgesinde kızarıklık, ısırma, uykusuzluk, iştahsızlık, kulak çekiştirme, yanak kaşıma, diş çıkarma ile ilgili olduğu henüz ispatlanmamış belirtiler; ateş, ishal ve vücutta cilt döküntüsüdür. Bebek diş çıkarırken diş etine temiz ve soğuk bezle masaj yapılabilir)
Sual: Bebeklerde diş çıkarma huzursuzluğu ne kadar sürer?
CEVAP
Diş hekimi Tosun Tosun’un cevabı: (Huzursuzluk bebeklerde diş çıkarma belirtilerindendir. Enflamasyon arttıkça ve keskin diş yüzeye yaklaştıkça bebeğin dişetindeki ağrı sürekli bir hal alabilir. Kronik ağrısı olan herkes gibi sıkıntılı olabilir ve kendi normal halinden uzaklaşabilir. Bu huzursuzluk bazen haftalar boyunca sürebilir.)
Sual: Bebeğim iştahsız ve huzursuz acaba diş mi çıkarıyor, diş çıkarma belirtileri nelerdir?
CEVAP
Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu’nun cevabı:( Diş çıkarma belirtileri ve şiddeti bebekten bebeğe değişmekle birlikte diş çıkartırken; ishal, ateş, huzursuzluk, uykusuzluk, ağızda tükürük üretiminin artması, kulaklarını çekiştirme, beslenmeyi istememe, kilo alımının yavaşlaması görülebilir. Diş çıkartma belirtileri yukarıda sayılanların bir veya birkaçı ile birlikte diş etlerinde kabarma-şişme ve sonrasında dişin uç vererek görünmesidir)
Sual: Bebeklerin dişleri ne zaman çıkar?
CEVAP
Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu’nun cevabı:( Diş çıkartma 3-4 aylıkken de çıkabildiği gibi, 12-16 ayı da bulabilir. Bu kalıtım ile anne ve babadan geçebilen bir özelliktir. Dişlerin tamamlanması genellikle 27-29 aya kadar sürer.)
Sual: 4 ay 20 günlük kızım var. Sürekli elini kulağına götürüp tutuyor, çekmeye çalışıyor. Kafasını kaşır gibi yapıyor. Acaba diş mi çıkarıyor?Ateş olmadı. Diş çıkarma belirtileri nelerdir?
CEVAP
Çocuk Doktoru Barış İlhan’ın cevabı: (Genellikle diş çıkaran bir bebeğin şu tecrübeleri yaşayabileceği kabul edilmektedir, bebeklerde diş çıkarma belirtileri şunlardır : Salya akıtmak, ellerini kulaklarına götürüp kaşımak, öksürük, huzursuzluk, uykusuzluk, anlamsız ağlama)
Sual: Bebeklerin diş çıkarma belirtileri nelerdir?
CEVAP
Çocuk Doktoru Ramazan Özen’in cevabı: (En garanti belirti diş ucunu elinizle hissetmenizdir. Salya akması, diş kaşıması, dişetlerinin kabarmış gibi gelmesi her zaman diş çıkaracağına delalet değildir. Ateşlenip diş çıkaranlar da vardır ama ateşin birçok sebebi olabileceğini de unutmamak lazım.)
Sual: Kızım altı aylık damağının yanları beyazlamış ve kabarmış dişi çıkacak sanırım çok huysuz hiç durmadan ağlıyor diş çıkarma belirtileri nelerdir? ilk diş yan taraflardan çıkar mı? Kaşıntısını ne yaparak hafifletebilirim ?
CEVAP
Çocuk Doktoru Murat Aydın’ın cevabı: (Çocuğunuz diş çıkaracaktır. Calgel jel sürün diş etlerine kaşıntıyı giderir. Diş çıkarma belirtileri değişik olabilir; Elini ağzına götürmekten tutun ishal, ateş, kusmaya kadar değişik bulgular olabilir.)
Sual: Diş çıkarma hangi aylar arasında olur? Erken çıkmasının ileride diş sağlığı açısından dez avantajları var mıdır? Diş çıkarma dönemini kolay atlatma amaçlı ne önerirsiniz? (Özellikle uyku problemleri için)
CEVAP
Çocuk Doktoru Barış İlhan’ın cevabı: (Dişler ortalama 7. ayda çıkar. 3 ay gibi erken ya da 12 ay gibi geç de çıkabilir. 1 yaşına kadar düzenli olarak D vitamini takviyesi diş ve kemik sağlığı açıcından önemli. Diş çıkarma döneminde düzenli ağrı kesici şurup-fitil ve diş jelleri kullanılabilir. Gece yatarken makattan 1 tane Paranox fitil vermeniz ve dentinox diş jeli kullanmanızı öneririm.)
Sual: Çocuğumuz iki aylık ve diş çıkarma belirtileri var; hafif ateş, salya, huzursuzluk elini ağzına götürme acaba bu kadar erken diş çıkarma olabilir mi?
CEVAP
Çocuk Doktoru Murat Aydın’ın cevabı: (Evet diş çıkarma belirtileri var, 2-3 ay içinde diş çıkarabilirsiniz demek.)
Sual: Bebeğim 6.ayından 10 gün aldı. Diş çıkarma belirtilerinden çoğunu gösteriyor. 15 gündür böyle. Oldukça da huzursuz. Sürekli ilgi gösteriyoruz. Soğuk kaşık havuç ve dişlik hoşuna gidiyor ama yetmiyor. Bu diş çıkarma kaç gün sürer? Birde yorumlarda kalgel jelden bahsedilmiş. Kullansak faydası olur mu?
CEVAP
Çocuk Doktoru Asaf Güven’in cevabı: (Diş çıkarma süre ve şikayetleri kişiye göre değişir. Calgel kullanılmasında bir sakınca yok)
Not: Bu makalede geçen soru cevaplar soru soran şahıslara münhasır olarak verilmiştir. Doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayın.
Bebeklerde Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? 17 Pratik Yöntem Tıklayınız
Bebekler Kaç Aylıkken, Ne Zaman Diş Çıkarır? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız
Diş Çıkaran Bebeklerde Ateş Nasıl Düşer? Çocuk Doktorları Cevaplıyor Tıklayınız