Saç Derisi Kokusu Nasıl Yok Edilir Nedenleri Nelerdir?

sac derisi kokusu nasil yok edilir nedenleri nelerdir

Adından da anlaşıldığı gibi saç kokusu, saçtan ve saç derisinden yayılan hoş olmayan koku olarak tanımlanmaktadır. Her yaştan insanda oluşabilir ve bu durum

Adından da anlaşıldığı gibi saç kokusu, saçtan ve saç derisinden yayılan hoş olmayan koku olarak tanımlanmaktadır. Her yaştan insanda oluşabilir ve bu durum genellikle temizlikle ilgili değildir. Özellikle yağlı saçlar çevredeki kiri ve güçlü kokuları daha kolay emdiğinden bu duruma daha çok yatkındır. Aynı zamanda stres ve hormonal dengesizlik gibi faktörler de bu utanç verici soruna katkıda bulunabilir. Saç derisinde bulunan sedef hastalığı ve enfeksiyonlar, özellikle mantar enfeksiyonları da nedenler arasındadır.

Limon Suyu

Limon suyu saçınıza olduğu kadar saç deriniz içinde mükemmeldir. Saçınızı taze ve temiz kokulu bırakacaktır. Ayrıca, pürüzsüz, parlak saçlar kazandırır ve kepek ve saç derisi enfeksiyonları gibi sorunlarla mücadele eder.

  1. 1 bardak suya 2 limon sıkın. Saçınızı şampuanladıktan sonra, bu karışımı saçınıza ve saç derinize uygulayın. Birkaç dakika bekletin ve durulayın. Bu yöntemi haftada bir ya da iki kez uygulayın.
  2. Eğer saç derinizde mantar enfeksiyonunuz varsa, 1 bardak sade yoğurda 1 limon sıkın. Saçınıza bu karışımı uygulayın ve yarım saat bekleyip durulayın. Bu yöntemi haftada 1 kez uygulayın.
  3. Ayrıca limon suyunu biberiye veya lavanta gibi aromalı esans yağı ile de birleştirebilir ve bir gece saçınızda bekletebilirsiniz. Bu yöntemi haftada 2 ya da 3 kez uygulayın.

Domates Suyu

Domates suyu saçınızdan pis kokuların yok edilmesine yardımcı olur. Dahası, domateslerin içerdiği asitlik derecesi saçınızdaki pH seviyesini dengelemede yardımcı olur.

  1. Saç derinize taze domates suyu uygulayın.
  2. 10 ila 15 dakika bekleyin ve ardından durulayın.
  3. Bu yöntemi haftada 1 ya da 2 kez uygulayın.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, saç derisi enfeksiyonlarının neden olduğu kokmuş saç sorununu gidermeye yardımcı olan mikrop öldürücü özelliklere sahiptir. Aynı zamanda saç derisinde akne ve kepeği de azaltacaktır.

  1. Suyun içine bir miktar çay ağacı yağı ekleyin ve saç derinize bu çözeltiyi uygulayın. 20 ila 30 dakika bekletin ve adından saçınızı şampuanlayın.
  2. Şampuanınıza birkaç damla çay ağacı yağı ekleyin (25 gr şampuana 2 damla olmalıdır). Ardından şampuanlayınız.
  3. Her iki yöntemden birini haftada 1 kez kullanabilirsiniz.

Portakal Kabuğu

Portakal suyu ve kabukları saçlarınızı kokudan arındırmak için mükemmeldir. Aynı zamanda kepek ve aşırı yağlanmayı kontrol etmeye yardımcı olur. Haftada 1 ya da 2 kez kullanabilirsiniz.

  1. Cam turşu kavanozuna portakal kabuklarını doldurun ve organik elma sirkesi dükün. Bunu 2 hafta boyunca bir dolapta saklayın. Ardından bu damıtılmış karışımı süzün ve buzdolabında saklayın. 300 veya 400 gr su dolu sprey şişesine 2 yemek kaşığı bu sıvıdan ilave edin. Yıkadıktan sonra saçınıza püskürtün. Birkaç dakika sonra durulayın.
  2. Bir miktar su içinde portakal kabuğu tozunu kaynatın. Soğumaya bırakın. Solüsyon ile saçlarınızı durulayın. 10 dakika beklettikten sonra saçınızı yıkayınız. Portakal kabuğu tozu elde etmek için, 1 hafta güneş altında beklemiş kuru portakal kabuklarını öğütün.
  3. Saçınıza portakal suyu da uygulayabilirsiniz ve ardından 5 dakika bekletip, saçınızı durulayınız.

Bu doğal yöntemleri kullanmanın yanı sıra, köpükler ve serumlar da dahil olmak üzere saç ürünlerinizin kullanımınızı sınırlandırın. Bir saç kremi kullanırken, yağlılığa ve dolayısıyla kokulu saçlara katkıda bulanabileceğinden, saçınızın saç köklerine kadar uygulamadığınızdan emin olun.

Ek olarak, saçınızı yıkadıktan sonra, nemli kalması saçların kokmasına neden olabileceğinden, tamamen kuru olana kadar bağlamayınız.

Aynı zamanda, saç kokularıyla uğraşırken, kükürt ve salisilik asit içeren bir şampuan kullanın. Kepek ve kaşıntılı saç deriniz gibi problemleri ortadan kaldırmaya da yardımcı olacaktır. 

Şampuana Karbonat Koymak Karıştırmak Ve Karbonatla Saç Yıkama Tıklayınız

Ter Kokusu Ve Koltuk Altı Kokusu Nasıl Giderilir? Ter Kokusuna Çözüm Tıklayınız

Saç Yağlanmasına Çözüm Yağlı Saçlar İçin Maske Suna Dumankaya’dan Tıklayınız