3 Haftalık Bebek Görüntüsü Bebek Ultrasonda Görülür mü Belli Olur mu

15 Mart 2018
0 Yorum
3 haftalik bebek goruntusu bebek ultrasonda gorulur mu belli olur mu

3 haftalık hamileyken, bebeğiniz haşhaş tohumundan daha küçüktür. Aslında, 3 haftalık hamileyken bebeğiniz bir bebek görünümünde değildir bile. Buna karşılık,

3 haftalık hamileyken, bebeğiniz haşhaş tohumundan daha küçüktür. Aslında, 3 haftalık hamileyken bebeğiniz bir bebek görünümünde değildir bile. Buna karşılık, bu haftada bebeğiniz zigot olarak bilinen hücrelerin küçük bir birleşimini oluşturmaya başlar. Bebeğinizin büyüklüğü bir toplu iğnenin başı kadar yani yaklaşık olarak 0019 inç (.048 mm) büyüklüğündedir.

3 Haftalık Gebelik Belirtileri

Hamileliğin belirtileri kişiden kişiye değişmekle birlikte, gebelik testi yapmadan bir hafta önce hamile olduğunuzu anlamanızı sağlayacak bazı yaygın semptomlar görülebilmektedir:

  1. Mide bulantısı ve kusmaya meyil: Hamileliğin ilk belirtilerinden olan mide bulantısıdır ve çoğu zaman üçüncü haftada bunu yoğun kusma nöbetleri takip eder. Bazı kadınlarda hamileliğin 3. Haftasına doğru da bu belirtiler görülebilmektedir. Bu durumun, artan östrojen hormon seviyelerinden kaynaklandığı düşünülmektedir. Ayrıca, hamilelerin kokuya olan duyarlılığı da artar örneğin yemek kokusu, parfüm, sigara kokusu gibi kokular mide bulantısının artmasına sebep olabilir.
  2. Hafif kanama: Bebeğin rahime yerleşme dönemindeki implatasyon denilen vajinanızdan gelecek olan kan damlaları üçüncü haftada yaygın olarak görülür ama bu damlaların rengi açık ve pembemsidir.
  3. Mide krampları: Hamileliğin 3. haftasında mide krampları görülebilmektedir. Bazı durumlarda, vücudun hormonsal değişikliklere uyum sağlamaya çalıştığının bir göstergesi olduğu için hamileliğin ilk belirtilerinden olduğu da düşünülebilir. Bu dönemdeki kramplar kısa süreli ve hafiftir.
  4. Yorgunluk: Hamileliğin 3. haftasına doğru yorgunluk hissedilebilir. Yüksek seviyedeki projesteron hormonu, normalden daha yorgun ve uykulu hissetmenize sebep olabilir. Mümkünse en az 8 saat gece uykusu almaya ve öğle aralarında da kaylule (öğlen uykusu) yapmaya özen gösterirseniz gün içinde daha dinç hissedersiniz.
  5. Yerleşme Kanaması ve Kramp: Yerleşme kanaması ve kramplar hamileliğin 3. Haftasında görülmeye başlayabilir. Amerikan Gebelik Derneği, gebelik oluşumundan 6 ila 12 gün sonra, embriyonun kendini rahim duvarına yerleştirdiğini belirtmektedir. Bu durum hafif vajinal kanamaya ya da mide kramplarına yol açabilmektedir. Yerleşme kanı adet kanından daha açık renkte ve akışkandır, adet kanaması kadar uzun sürmez. Bu kanamayı her kadının başına gelmez.
  6. Hassas göğüsler: Damarlardaki kan akışının yoğunlaşmasından dolayı hamileliğin 3.haftasında göğüsler şişmeye ve dokununca hassaslaşmaya başlar.
  7. Vücut sıcaklığının artması: 3. Haftada bazal metabolizma hızı arttığı için bu durum hamileliğin evrensel belirtilerinden olarak görülür.
  8. Şişkinlik hissi: 3.haftada yaygın olarak görülen bir belirtidir ve adet dönemindeki hisse benzer.
  9. Kabızlık: Projesteron seviyesindeki artış midedeki kasların gevşemesine ve besin geçişinin yavaşlamasına sebep olur. Bu da bazen kabızlığa yol açabilir.
  10. Hassas ve Şişmiş Göğüsler: Uzmanlara göre göğüslerde şişme ve hassasiyet hamileliğin ilk belirtilerinden olarak görülebilir. Artan hormon seviyeleri göğüslerin şişmesine ve hassaslaşmasına sebep olur. Bu, adet döneminizden göğüslerinizin şişmesine ve hassaslaşmasına benzer bir durumdur. Bu dönemde göğüslerinizde değişiklikler görülebilir. Göğüs ucunun rengi daha koyu ve şekli daha geniş bir hal alabilir. Göğsün üzerinde damar dokuları da daha görülebilir bir hal alabilir.

Hamileliğin 3. Haftasında Beslenme

Hamileliğin 3. haftasında henüz hamile olduğunu bile fark edemeyebilirsiniz. Bol miktarda meyve ve sebze tükettiğinizden emin olun ve tabi ki protein de. Yediklerinizden ya da takviye ilaçlarla kalsiyum ve folik asit alımı da önemlidir. İçinde zararlı derecede cıva olduğu için çok fazla balık yemekten kaçının.

Gebeliğin 3. haftasında anne karnındaki bebek ve anne adayının sağlığı açısından çok mühim olan protein, kalsiyum, vitamin ve mineraller düzenli olarak alınmalıdır. Buna bağlı olarak süt ve süt ürünleri, yeşil sebzeler, baklagiller, kırmızı et ve yumurta tüketimi gebelikte yine çok önemlidir. Tüm bu besinlerden abartmadan yemeli, sağlıklı ve düzenli bir beslenme programı uygulanmalıdır.

Gebeliğin 3. haftasında folik asit içeren portakal suyu, süt ürünler,, meyveler, tahıllar, yer fıstığı, baklagiller ve yeşil yapraklı sebzelerin bol miktarda tüketilmesi gerekir. Doktora danışılıp mutlaka folik asit tablet almaya da devam etmelidir.

415 9349ab20bd7cce5e7f412895c395532a

 

Erkek İsimleri Ve Anlamları En Güzel Erkek Çocuk İsimleri 2018 Listesi Tıklayınız

Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız

En Yeni, Modern Kız Bebek İsimleri Ve Anlamları 2017 Tıklayınız