Biberiye Çayı Nasıl Yapılır Ne İşe Yarar, Biberiyenin Zararları Nelerdir?

25 Nisan 2018
0 Yorum
biberiye cayi nasil yapilir ne ise yarar biberiyenin zararlari nelerdir

Biberiye güçlü antioksidan, antiseptik, kanser karşıtı, iltihap sökücü ve dezenfektan özelliklere sahip harika bir bitkidir. Aynı zamanda A ve C vitaminleri,

Biberiye güçlü antioksidan, antiseptik, kanser karşıtı, iltihap sökücü ve dezenfektan özelliklere sahip harika bir bitkidir. Aynı zamanda A ve C vitaminleri, tiamin, riboflavin, folat, demir, magnezyum, fosfor, çinko ve bakır gibi çeşitli vitamin ve mineraller içerir. Biberiyenin sağlığa olan faydalarından yararlanmak için biberiye çayı içebilir yahut aşağıda bildirdiğimiz şekilde bu bitkiyi kullanabilirsiniz.

Biberiyenin Ve Biberiye Çayının Faydaları Nelerdir?

Baş Ağrılarını Geçirir

Biberiye, analjezik olmasının yanı sıra iltihap sökücü özellikler de içerir. Böylece baş ağrılarının tedavi edilmesine yardımcı olabilir. Hatta migren ağrılarını ve şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağına katılmış birkaç damla biberiye yağıyla alnınıza masaj yapın.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Biberiye, bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebilecek farklı hastalıklara ve patojenlere karşı güçlü bir savunma sağlar. Antioksidan, kanser karşıtı ve iltihap sökücü özelliklere sahip rosmarinik asit, betulik asit, karnosol ve kafeik asit gibi fitokimyasallar içerir. Bu bileşikler, oksidatif strese ve hücresel zarara neden olabilen serbest radikalleri nötralize etmede önemli bir rol oynar. Kendinizi sağlıklı tutup soğuk algınlığı, öksürük ve diğer sağlık sorunlarından uzak kalmak için günde 1 ila 2 bardak biberiye çayı içebilirsiniz.

Saç Uzamasını Hızlandırır

Bu harika bitki ayrıca saç uzamasını da canlandırır. Saç köklerine daha fazla besinin ulaşmasını ve saç uzamasını sağlamak için saç derisindeki kan dolaşımını artırır. 2 ila 3 bardak sıcak suya bir avuç taze biberiye ekleyin ve 15 dakika boyunca demlenmesini bekleyin. Bitkiyi çıkarın ve ardından suyun soğumasını bekleyin. Haftada birkaç kez saçınızı bu suyla durulayın.

Hafızayı Güçlendirir

Biberiye, hafıza ve zihinsel odaklanmayı geliştirmek için yararlı, etkili bilişsel bir uyarıcı olarak çalışır. Beyin-dalga aktivitelerini arttırmak ve Alzheimer hastalığı gibi nörodejeneratif koşullara karşı korumakta bile iyidir.

Biberiye yağını, mendil veya oda parfümüne 2 veya 3 damla ekleyin ve koklayın.

Taze veya kurutulmuş yapraklardan yapılmış biberiye çayı içmeye de başlayabilirsiniz. Bu çayı yapmak için, biberiye otundan 1 veya 1,5 tatlı kaşığı bir bardak sıcak suya ekleyin, üzerini örtün ve 5 dakika bekletin.

Stres ve Endişeyi Giderir

Biberiyenin tatlı aroması, zihni temizlemede ve stresten kurtulmada etkilidir. Sakinleştirici doğası gergin kasların gevşemesine yardımcı olur. Scientia Pharmaceutica dergisinde 2013 yılında yayınlanan bir çalışmada, araştırmacılar; biberiye yağını nefes alıp verme sisteminin öznel duygularına ve hareketlerine olan etkilerini inceledi. Araştırmacılar, biberiye yağına yaklaşık 1 saat maruz kalmanın katılımcıların daha iyi hissetmelerine ve daha uyanık ve neşeli olmalarına yardımcı olduğunu buldu.

Solunum Sorunlarını Tedavi Eder

Bu aromatik bitkiyi; yatıştırıcı, anti bakteriyel ve antispazmodik özellikleri nedeniyle soğuk algınlığı ve grip, sinüs enfeksiyonu ve bronşiyal astım gibi solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi etmek için de kullanabilirsiniz. Ayrıca, kötü nefesten kurtulmaya da yardımcı olur. 2 tatlı kaşığı zeytinyağı veya herhangi bir yağla birkaç damla biberiye yağı karıştırın. Göğsünüze bu yağ ile günde birkaç kez masaj yapın.

Bir başka seçenek ise, 1 bardak sıcak suya birkaç damla biberiye yağı eklemek ve günde 2 veya 3 kez buharını almaktır.

Sindirimi Geliştirir

Biberiye; safra salınımını düzenlediği ve gıda kaynaklı patojenleri engellediği ettiği için mide sağlığı için harikadır. Ayrıca, iştahı uyarır; hazımsızlığı, şişkinlik ve kabızlığı giderir.

1 bardak sıcak suya 1 ila 2 tatlı kaşığı kurutulmuş biberiye ekleyin. 5 dakika bekletin. Bu bitkisel çayı günde 2 veya 3 kez tüketin.

Kabızlığı hafifletmek için, birkaç damla biberiye yağını biraz katı bir yağdan 2 tatlı kaşığı karıştırıp karın bölgesine de masaj yapabilirsiniz.

Yüksek Kan Şekerini Önler

Diyabetik insanlar kan şekeri seviyelerini düzenlemek için biberiyeyi kullanabilirler. Biberiye özleri, tip 2 diyabet ve diğer metabolik durumların yönetilmesine yardımcı olan açlık plazma glikoz ve kolesterol seviyelerini düşürebilir.

Tarım ve Gıda Kimyası Dergisi’nde 2004’te yayınlanan bir çalışması; biberiye ve kekik gibi bitkilerin anti-diyabetik özelliklerine işaret etmektedir. Bu otlar, insülin salgılanmasını destekleyen enzim dipeptidil peptidaz IV’ü önler.

Her gün 1 bardak biberiye çayı içebilirsiniz. Diyabet kontrol etmek için bu bitkiyi alırken kan şekeri seviyenizi takip etmeyi unutmayın. Ayrıca, doktorunuz tarafından belirtilen reçeteli ilaçları almaya devam edin.

Kan Dolaşımını Canlandırır

Biberiye kan dolaşımı için mükemmel bir bitkidir. Bu da, tüm hayati organlar için hayati besinler sağlamaya yardımcı olur ve vücuttaki metabolik aktiviteyi artırır. Dolaşımı canlandırmak için düzenli olarak biberiye çayı içilebilir. Sık sık dolaşım bozukluğundan dolayı kol ve bacaklarınızda soğukluktan muzdaripseniz, etkilenen kol ve bacaklarınıza biberiye yağı ile masaj yapın.

Biberiye Çayı Nasıl Yapılır?

1 bardak suyu cezvede kaynatıp ocaktan alın. İçine bir tatlı kaşığı biberiye bitkisi atıp 5 dk demleyin. Dilerseniz içine limon ve bal katabilirsiniz.

Biberiyenin Ve Biberiye Çayının Zararları

Biberiye ölçülü ve bilinçli tüketildiğinde her hangi bir zararı olmayan bir bitkidir.

  1. Çok miktarda biberiye kullanımı mide bulantısı ve kusma yapabilir.
  2. Hamilelikte düşüğe neden olabilir.
  3. Yüksek tansiyon sorunu olan kişilerin biberiye tüketmesi önerilmemektedir. Biberiyenin kan basıncını arttırıcı etkisi bulunmaktadır.
  4. Epilepsi hastalarına bu bitkinin kullanımı önerilmez.
  5. Mide ülseri ve kolik gibi hastalığı olan kişiler kullanmamalıdır.

Biberiye Çayı Zayıflatırmı, Kilo Verdirir mi? Doktor Cevaplıyor Tıklayınız 

Biberiye Yağı Saç Uzatırmı, Saça Nasıl Uygulanır Ve Saça Faydaları Tıklayınız

Evde Biberiye Yağı Nasıl Yapılır Ve Biberiye Yağının Faydaları Tıklayınız