Diş Çürüğü Kokusu Nedenleri Çürük Diş Ağız Kokusu Yaparmı?

26 Mayıs 2018
0 Yorum
dis curugu kokusu nedenleri curuk dis agiz kokusu yaparmi

Ağızda kötü kokunun ilk sebeplerinden birisi dişte çürümedir. Diş çürümesi, bakterilerin diş minesine zarar vermesi olarak tanımlanır. Bu da ağız yemek yedikten

Diş Çürüğü Kokusu Nasıl Giderilir? Kesin Çözüm Doğal Yöntemler

Ağızda kötü kokunun ilk sebeplerinden birisi dişte çürümedir. Diş çürümesi, bakterilerin diş minesine zarar vermesi olarak tanımlanır. Bu da ağız yemek yedikten sonra düzgün bir şekilde temizlenmediğinde ve gıda kalıntıları dil, diş etleri ve dişler arasında biriktiğinde ve bakterilerin büyümesi için elverişli ortam sağladığında meydana gelir.

Diş Çürüğü Kokusu Nasıl Geçer? Bitkisel, Doğal Çözümler

Karanfil

Karanfilde bulunan antibakteriyel özellikler dişteki çürükler kaynaklı ağızdaki kötü kokuyu geçirmede çok faydalıdır.

  1. En basit yöntemi ise, birkaç parça kuru karanfili ağzınıza atıp çiğnemektir. Bu ağızdaki kokuyu birkaç dakika içinde geçirecektir.
  2. Karanfil çayı da yapabilirsiniz. 1 bardak su kaynatıp içine 1 tatlı kaşığı karanfil koyup 5 ila 10 dakika demleyin. Bunu için veya ağzınızı bununla günde 2 kez yıkayın.

Maydanoz

Maydanoz, çürük dişler yüzünden kokuyu ortadan kaldırmaya yardımcı olabilecek klorofil içerir.

  1. Nefesinizi yenilemek için birkaç tane maydanozu çiğneyin. Bu otu sirke içinde batırıp, sonra da iyice çiğneyebilirsiniz.
  2. Diğer bir yol ise maydanozun suyunu çıkarıp bunu gün içinde nefesinizi tazelemek için tüketebilirsiniz. Bu sindirimi de kolaylaştıracaktır.

Limon Suyu

Limonda bulunan asit içeriği ağızda bakteri üretimini engeller. Bunun yanında, güzel kokusu sayesinde diş çürüğü kaynaklı kokuyu ortadan kaldırır. 1 yemek kaşığı limon suyunu 1 su bardağı içine karıştırıp bu karışımla ağzınızı durulayın. Bunun içine biraz tuz katabilirsiniz. 

Elma Sirkesi

Ph dengeleyici özellikler sayesinde elma sirkesi ağızda çürük kaynaklı kötü kokuyu geçirmek için mükemmel bir yöntemdir.

  1. 1 yemek kaşığı sirkeyi 1 bardak su içine katıp yemeklerden önce için. Bu, ağızda oluşan kötü kokuğu geçirdiği gibi sindirime de yardımcıdır. Bu karışımla gargara yapın.

Karbonat

Karbonat, ağızdaki diş çürüğü kokusunu önlemek için etkili bir diğer yöntemdir. Bu ağızdaki asit seviyesini dengeleyerek kötü kokuyu önler. Dahası, ağızdaki çürüklere sebep olan bakterilerle de savaşır.

  1. Yarım tatlı kaşığı karbonatı 1 bardak su içine katıp ağzınızı bu suyla günlük olarak ağzınızı çalkalayın.
  2. Dişlerinizi karbonatla fırçalamak da ağızdaki asitliği azaltmaya yardımcıdır ve dilde biriken bakterileri de ortadan kaldırır.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağında bulunan antiseptik özellikler güçlü bir dezenfektan olarak çalışarak ağızda diş çürüğü kokusundan kurtulmaya yardımcı olur. Çay ağacı yağını farklı şekilde kullanabilirsiniz.

  1. Çay ağacı yağı bulunan bir diş macunuyla dişlerinizi fırçalayın.
  2. Diğer bir yol ise, birkaç damla çay ağacı yağını her zaman kullandığınız diş macununa damlatın.
  3. Yahut birkaç damla çay ağacı yağı, nane yağı ve limon yağını 1 bardak su içine koyup bu suyla ağzınızı yıkayın.

Çay

Bitki çayları ağızdaki diş çürüğü kokusundan kurtulmaya yardımcı olmaktadır. Siyah ve yeşil çayda bulunan antioksidan polifenoller ağızda kötü kokuya sebep olan bakterilerin gelişimini durdurur.

  1. Ayrıca adaçayı çayı gibi bir bitkisel çay da tercih edebilirsiniz. Bu çayı yapmak için, 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı kurutulmuş adaçayı koyun ve 5 dakika kadar kaynatın. Nefesinizi yenilemek için günde birkaç kez bu çayı demleyin,süzün ve için.

Yeşil Çay

Sabahları çay veya kahve yerine yeşil çay içerek ağzınızdaki diş çürüğü kokusundan kurtulabilirsiniz. Yeşil çayda bulunan polifenoller, doğal anti bakteriyel görevi görerek, bakteri kaynaklı kötü kokuyu azaltır.

  1. 1 poşet yeşil çay
  2. 1 bardak sıcak su
  3. Bal

1 poşet yeşil çayı birkaç dakika demleyin. İçine biraz bal koyun ve tüketin. Hergün1-3 bardak yeşil çay tüketebilirsiniz.

Rezene

Rezene, ağızdaki diş çürüğü kokusunu geçirmek için mükemmeldir. İçinde bulunan mikrop karşıtı özellikler ağızdaki bakterilerle savaşır.

  1. 1 yemek kaşığı rezeneyi ağzınızda yavaşça çiğneyin. Bu nefesinizi tazelediği gibi ağızda salya üretimini arttırır.
  2. Günde 2 kez rezene çayı da tüketebilirsiniz. Bu çayı yapmak için, 1 veya 2 tatlı kaşığı rezeneyi 1 bardak su içine 5 ila 10 dakika demletin.

Çemenotu

Çemenotu çayı, ağızda diş çürüğü kokusunu geçirmede çok etkilidir. 1 tatlı kaşığı çemenotu tohumunu 1 bardak su içinde kaynatın.

Bu çayı günlük olarak tüketin.

Doğal Bitkisel Organik Diş Macunu Nasıl Yapılır? Uzmanlardan Tarifler Tıklayınız

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir Nasıl Giderilir? Kesin Çözüm Bitkisel Tarifler Tıklayınız 

İtihaplı Çürük Dolgulu Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?Diş Ağrısına Bitkisel Çözüm Tıklayınız