Diş Eti Hastalıkları Neden Olur, Belirtileri Neler? Bitkisel Tedavi

29 Mayıs 2018
0 Yorum
dis eti hastaliklari neden olur belirtileri neler bitkisel tedavi

Diş eti hastalıkları yaygın görülen ağız diş sağlığı problemlerindendir. Diş eti hastalıkları diş etlerinin iltihaplanmasıyla meydana gelir. Genellikle ağız temiz

Diş eti hastalıkları yaygın görülen ağız diş sağlığı problemlerindendir. Diş eti hastalıkları diş etlerinin iltihaplanmasıyla meydana gelir. Genellikle ağız temizliğine dikkat etmemek, dişleri düzenli fırçalamamak gibi nedenlerden dolayı bakteri plağının içindeki bakterilerin diş etlerine yerleşip iltihaba yol açmasıyla bu hastalık ortaya çıkar.

Sigara içmek, hormonal değişiklikler, genetik yatkınlık, kötü beslenme, stres, bazı ilaçların yan etkileri, şeker hastalığı ve diğer hastalıklar diş etlerinde hastalık oluşmasını tetikleyebilir.

Diş eti hastalıklarının, ağızda sürekli kötü koku, diş etlerinde kızarma, şişme, kanama, diş eti çekilmesi ve diş gevşemesi, diş kaybı gibi belirtileri vardır. Şayet zamanında tedavi edilmez ise şiddetli diş iltihabına veya daha kötü hastalıklara neden olabilir.

 Bu sorunun getirdiği acıyı ve rahatsızlığı gidermenin en yaygın ve en iyi yolu içerisine bir miktar tuz karıştırılmış sıcak su ile ağzı yıkamaktır. Bunun dışında daha birçok yöntem diş ve diş eti sorunlarıyla savaşmada kullanılabilir.

Aşağıda diş eti hastalıklarıyla savaşmanın yollarını açıklayacağız.

Diş Eti Hastalıkları İçin Evde Tedavi Yolları

Poşet Çay

Çay diş eti hastalıklarını tedavi etmek için kullanabileceğiniz en etkili doğal yöntemdir. Çay, özellikle de siyah çay, enfeksiyonu ve acıyı ortadan kaldıran tanik asit barındırır. Ayrıca enfeksiyonu yok edebilecek antioksidanlar içerir.

  1. 10 dakika boyunca sıcak su içerisinde bir poşet çayı demleyin. Daha sonra soğumasını bekleyin.
  2. 3-5 dakika boyunca bu poşet çayı ağrıyan diş etinize koyun.
  3. Rahatlayana dek günde birkaç defa tekrar edin.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’dan Diş Eti Hastalıklarına Doğal Çözüm

Malzemeler

  1. 1 tatlı kaşığı kekik (bulabiliyorsanız mutlaka dağ kekiği temin ediniz)
  2. 1 bardak su

Hazırlanışı ve kullanışı:

Bir bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı kekiği koyun ve ocakta kısık ateşte kaynamaya bırakın. 5 dakika kaynamasının ardından ocağın altını kapatın ve ılımaya bırakın. Her gün kekik kürü ile dişlerinizi fırçalayın. Ve gargara yapın. Diş eti hastalıklarının bitkisel tedavisi için kekik kürü 1 -2 ay süresince düzenli biçimde uygulanmalıdır.

Deniz Tuzu

Aktardan temin edebileceğiniz deniz tuzu diş eti hastalıklarını tedavi eden, iltihabı önleyecek, acıyı giderecek ve enfeksiyonu yok edecek mineraller barındırır.

  1. Bir bardak sıcak suya biraz tuz koyup, çözünene kadar karıştırın.
  2. Bu karışım ile birkaç saniye boyunca ağzınızı çalkalayın.
  3. Sorununuz geçene kadar bu yöntemi günde 3 defa uygulayın.

Aloe Vera

İltihap önleyici ve iyileştirici özellikleri sayesinde aloe veranın diş eti hastalıklarında etkili olduğu bilinmektedir. Mikrop öldürücü özelliği sayesinde, diş eti hastalığına sebep olan bakterileri öldürür. Ayrıca, kötü nefesi yok eder ve ağız ülserini iyileştirir.

  1. Aloe vera yaprağını uzunlamasına ikiye kesip içinden aloe vera jeli çıkarın. Diş etlerinize taze aloe vera jeli ile masaj yapın ve en az 30 dakika boyunca bekledikten sonra, ağzınızı yıkayın. Günde birkaç defa bu yöntemi uygulayabilirsiniz.
  2. Alternatif olarak, aloe vera suyunu ağzınıza alıp birkaç defa çalkaladıktan sonra tükürün.
  3. Ayrıca düzenli olarak iki tatlı kaşığı aloe vera suyunu her gün içebilirsiniz.
  4. Bu yöntemlerden herhangi birini birkaç hafta boyunca uygulayın.

Not: Çok fazla aloe vera suyu içmek ishale sebep olabilir.

Yağ İle Gargara Yapma

Yağ ile gargara yapma diş eti hastalıklarını tedavi eden doğal yollardandır, ağız bakımı konusunda mükemmeldir. Diş ve diş etlerini güçlendirmek, bakteri plağını azaltmak ve ağız kötü kokusunu yok etmekte birebirdir. Ayrıca toksinleri yok ettiğinden dolayı genel ağız sağlığı için de çok iyidir.

  1. Bir yemek kaşığı susam yağını ağzınıza alıp iyice çalkalayın.
  2. Bunu 15 dakika boyunca ya da yağ incelip, sütsü bir hal alıncaya kadar devam ettirin.
  3. Tükürün ve ağzınızı su ile yıkayın.
  4. Bu yöntemi bir ay boyunca her gün uygulayın.
  5. Daha iyi sonuç almak için hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz.

Not: Yağı yutmayın.

Çay Ağacı Yağı

Çay çiçeği yağının iltihap giderici özellikleri, diş etlerindeki iltihabı alır ve sizi rahatlatır. Yapılan bir araştırmaya göre bu yağ diş eti kanamalarını durdurup, iltihabı önlemektedir. Fakat bakteri plağını azaltmamaktadır.

  1. Diş macununuz üzerine birkaç damla bu yağdan damlatabilir ya da çay ağacı yağlı bir diş macunu alabilirsiniz. Bu şekilde günde en az iki defa dişlerinizi fırçalamalısınız. Birkaç hafta boyunca bu yöntemi uygulayın.

Yaban Mersini Suyu

İçerdiği C vitamini sayesinde yaban mersini suyu ağızda hastalığa sebep olan enfeksiyonu yok eder.  İki yemek kaşığı yaban mersini suyunu her gün ağzınızda kalan bakterileri engellemek için içebilirsiniz. Ayrıca portakal, greyfurt, limon, üzüm, çilek, papaya, kırmızı biber ve brokoli gibi C vitamini içeren meyveleri tüketebilirsiniz.

Bu yöntemlere ek olarak ağız sağlığınıza dikkat etmeye özen gösterin. Her gün düzenli olarak dişinizi fırçalayıp, diş ipi kullanarak, bakteri plaklarının oluşmasını önleyin. Ayrıca düzenli olarak diş doktorunuza görünün.

Diş Eti Neden Şişer, Nasıl İner Diş Eti Şişmesine Ne İyi Gelir? Tıklayınız

Doğal Bitkisel Organik Diş Macunu Nasıl Yapılır? Uzmanlardan Tarifler Tıklayınız

Diş Eti Kaşıntısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Kesin Doğal Bitkisel Çözümler Tıklayınız