Soyulan Deri Nasıl Temizlenir Ne Zaman Düzelir Deri Soyulması Nasıl Geçer

29 Haziran 2018
0 Yorum
soyulan deri nasil temizlenir ne zaman duzelir deri soyulmasi nasil gecer

Cildimiz üç katmandan oluşur: epidermis, dermis ve subkutan doku. Cilt soyulması, cildin en dış tabakası olan epidermisin sıyrılması ve dökülmesi olayına denir. Aslında cildin soyulması, böylece ölü hücrelerin ciltten atılması sağlıklı bir süreçtir, ancak şayet cilt soyulması sık sık gerçekleşirse bu durum çeşitli sorunlara işaret edebilir.

Deri, Yüz Neden Soyulur, Deri Soyulması Neden Olur Yüz Soyulması İçin Maske Cilt Soyulması Doğal Tedavi

Cildimiz üç katmandan oluşur: epidermis, dermis ve subkutan doku. Cilt soyulması, cildin en dış tabakası olan epidermisin sıyrılması ve dökülmesi olayına denir. Aslında cildin soyulması, böylece ölü hücrelerin ciltten atılması sağlıklı bir süreçtir, ancak şayet cilt soyulması sık sık gerçekleşirse bu durum çeşitli sorunlara işaret edebilir. Soyulan derinin düzelmesi 1-2 haftayı bulabilir.

Cilt Soyulması (Deri Soyulması) Neden Olur?

Cilt Kuruluğu

Ciltte soyulmanın en yaygın sebeplerinden birisi ciltteki kuruluktur. Bu durum özellikle kış aylarında olur. Cilt kuruduğunda, cildin üst tabakası soğuk ve nemsiz havaya maruz kaldığından yeterince nem alamaz. Bu da genç cilt hücrelerinin ölmesine sebep olarak cildin soyulmasına yol açar. Cildinizi gün boyu nemli tutmaya çalışın. Bunu ise düzeyli olarak su tüketerek veyahut nemlendirici uygulayarak sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda cildiniz için temizleyiciler de kullanmalısınız.

Alerji

Alerjik reaksiyonlar da ciltte soyulmaya sebep olabilir. Kullandığınız ama fark etmediğiniz herhangi bir ürüne de alerjiniz olabilir

Cilt Problemleri

Egzema, sedef hastalığı ve seboreik dermatit gibi cilt problemleri de kaşıntıya sebep olduğundan soyulmaya yol açabilir.  Bu iltihabi hastalıklar bazen kronik de olabilir ve bazılarının çaresi olmaz. İltıhabi cilt problemleriyle uğraşırken enn önemli faktör yeterli oranda su tüketip iyi bir nemlendirici kullanarak cildi nemli tutmaktır.

Cilt Soyulması (Deri Soyulmasının) Diğer Nedenleri Nelerdir?

  1. Güneş yanığı
  2. Egzama
  3. Sedef hastalığı
  4. Seboreik dermatit
  5. Bazı ilaçların yan etkileri;kanser ilaçları vb ilaçlar
  6. Radyasyona maruz kalmak
  7. Ciltte soğuk yanığı
  8. Mantar hastalığı
  9. Kızıl hastalığı
  10. Kızamık hastalığı
  11. Stafilokok cilt hastalıkları
  12. Psikolojik rahatsızlıklar

Deri Soyulması (Cilt Soyulması) Nasıl Geçer? Doğal Yöntemler

Hindistancevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı cilt problemleri olan birçok insan için en etkili yöntemlerden biridir. Bu yağ cildi besleyip nemlendirerek  rahatlatır. İçinde bulunan yüksek orandaki doymus yağlar cildin nemlenmesini sağlar. Ciltteki soyulmaları önler.

  1. Öncelikle soğuk-ılık arası bir suda bir duş alın.
  2. Ardından kurulanın ve cildinize sıvı değil katı halde olan hindistancevizi yağını uygulayın.
  3. Katı Hindistan cevizi yağını eczanelerden, aktarlardan, kozmetikçilerden satın alabilirsiniz.
  4. Hafifçe masaj yaparak birkaç dakika sürün.
  5. Yağı cildiniz bekletin, suyla durulamayın.

Zeytinyağı

Zeytinyağı zengin bir yağ asidi kaynağı olup kuru ciltlerin nemlenmesine yardımcı olur. İçinde bolca bulunan antioksidanlar sayesinde cilde olan zararları onarır.  Ciltteki soyulmaya doğal şifadır.

  1. Biraz zeytinyağını hafifçe ısıtın.Ilık olan bu yağı cildinize sürün. Birkaç dakika kadar masaj uygulayın. Yağı cildinizde bekletin. Bu uygulamayı günde 2 kez tekrarlayın.

Vazelin

Vazelin cildin etrafında kir, yağ ve nemi uzak tutmaya yardımcı olan koruyucu bir bariyer oluşturmaya yardımcı olur. Bu, cildinizin iyileşmesini sağlayan ideal bir ortam  fırsatı sağlar.

  1. Öncelikle cildinizi soğuk-ılık arası ısıda suyla yıkayın ardından kurulayın. Soyulan bölgeye vazelini sürün ve bekletin durulamayın.

Kakao Yağı

Kakao yağı mükemmel bir nemlendiricidir. Cildi yatıştırır ve temizlemeye yardımcı olur. Bu yağ ciltteki çatlak ve kuruluğu geçirir.  Ayrıca ciltteki soyulmaları ortadan kaldırır.

  1. Ilık su ile duş alın.
  2. Ardından yüzünüzü, cildinizi havluyla kurulayın ve kakao yağını uygulayın.
  3. Birkaç dakika masaj yaparak uygulayın.
  4. Yağı durulamaya gerek yoktur.

Şeker

Şeker kullanarak da yüzeyinizdeki soyulan deri ve ölü hücrelerden kurtulmaya yardımcı olup cildi bebek gibi pürüzsüzleştirir. Şeker kullanımı cilt problemleri olan kişiler için önerilmemektedir.

Ciltte kuruluk, güneş yanığı ve kimsayal yanıklara kullanılabilir.

  1. 2 yemek kaşığı kahverengi şeker
  2. 1 yemek kaşığı toz şeker
  3. Yarım bardak hindistancevizi yağı
  4. Bütün malzemeleri pürüzsüz bir karışım hale gelinceye dek karıştırın. Bunu soyulan cildinize sürüp temizleyin.  Dairesel hareketlerle masaj yapın. Ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın.  Bu yöntemi 2-3 kez uygulayın.

Yulaf

Yulaf ile yüzünüzdeki ölü deriden kurtulabilirsiniz. Yulaf ciltte kuruluğu azaltır ve cildi tazeler.  Ciltteki soyulmaları geçirir.

  1. 2 yemek kaşığı yulaf tozu
  2. 1 yemek kaşığı toz şeker
  3. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu karışımı cildinizde soyulan bölgeye dairesel hareketlerle hafif masaj yaparak uygulayın.  Birkaç dakika beklettikten sonra soğuk su ile durulayın. Bu yöntemi de haftada birkaç kez tekrarlayın.

Aloe Vera

Aloe vera % 99 su içeriğiyle cildinizi nemlendirirken besler ve cildi yumuşatmaya yardımcı olur. Aynı zamanda tahriş, kaşıntı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur.

  1. Soyulan cilt üzerinde aloe vera jelini sürün.
  2. Kurumaya bırakın.
  3. Ardından ılık su ile durulayın.

Süt

Süt içeriğinde bulunan laktik asit sayesinde iltihabı ve kaşıntıyı rahatlatan doğal bir nemlendiricidir.

  1. Biraz sütü buzdolabındasoğutun.
  2. İçine temiz bir havlu batırın ve cildinize uygulayın.
  3. 10 dakika bekletin ve ardından yüzünüzü soğuk su ile durulayın. 

 Balkabağı Maskesi Nasıl Yapılır Kabağın Cilde Faydaları Nelerdir? Tıklayınız

Pürüzsüz Bebek Gibi Bir Cilt İçin Suna Dumankaya’dan Maske Tarifleri Tıklayınız

Cilt Yenileyici Canlandırıcı Cilt Güzelleştirici Evde Maske Tarifleri Tıklayınız