Sol Ve Sağ Omuz Ağrısı Neden Olur?Omuz Boyun Kol Ağrısı Bitkisel Çözüm

12 Temmuz 2018
0 Yorum
sol ve sag omuz agrisi neden olur omuz boyun kol agrisi bitkisel cozum

Omuz ağrısı çok sık görülen sağlık sorunlarındandır. Omuz ağrısının nedeni, omzunuz ve etrafındaki kaslar, bağ dokular ve tendonlar ile bağlantılıdır.  Omuz ağrısına çoğu zaman kol ağrısı, boyun ağrısı ve sağ veya sol omuz arkası ağrısı da eşlik eder

Omuz ağrısı çok sık görülen sağlık sorunlarındandır. Omuz ağrısının nedeni, omzunuz ve etrafındaki kaslar, bağ dokular ve tendonlar ile bağlantılıdır. Omuz ağrısına çoğu zaman kol ağrısı, boyun ağrısı ve sağ veya sol omuz arkası ağrısı da eşlik eder. Her yaştan insanda omuz ağrısı görülebilir. Fakat, çok uzun süre boyunca laptop, telefon ve tablet kullanan insanlarda bu ağrılar daha sık ortaya çıkar.

Omuz ağrısına birçok şey sebep olabilir. En çok görülen nedenler ise omuzdaki bağlarda, kaslarda ve yumuşak dokularda hasar oluşmasıdır. Bazı durumlarda omuz ağrısının sebebi boynunuzda veya kol kaslarınızda ortaya çıkan bir sakatlık olabilir.  Servikal omurunuzda, karaciğerinizde, kalbinizde ve safra kesenizde ortaya çıkan bir hastalık da omuz ağrısına neden olabilir. Ağrının yanı sıra bazı insanlarda omuzda şişme, omzu hareket ettirmede zorlanma ve eklemler etrafında aşırı hassaslıkta görülebilmektedir. Ciddi sorundan kaynaklanmayan omuz ağrılarını evde kolayca tedavi edebilirsiniz. Fakat eğer sorununuz geçmiyor ve artıyorsa bir doktora görünmelisiniz. Aşağıda omuz ağrısına iyi gelecek 10 yöntemi anlatacağız.

Sağ Ve Sol Omuz Ağrısı Neden Olur?

  1. Eklem ya da Tendon İltihaplanması. Omuz ağrısı olan hastalara en sık bu teşhis konulur.
  2. Omuzda kireçlenme
  3. Bursit. Omuz eklemini saran yumuşak doku üzerindeki sıvı dolu kesecikler iltihaplanmasına bursit adı verilir.
  4. Tendon Kopması. Omuzdaki kemiği tutan tendonların yırtılmasıyla meydana gelir.
  5. Tendon Kireçlenmesi
  6. Donuk Omuz. Donuk omuz, omuzda devamlı meydana gelen ve geçmeyen ağrı ve tutulmadır.
  7. Omuz İstikrarsızlığı
  8. Omuzda çıkık olması
  9. Rüzgar sebebiyle soğuk kapma
  10. Omuz artriti
  11. Omuz Ayrılması
  12. Boyun fıtıkları
  13. Sinir sıkışması
  14. Kalp ve damar hastalıkları
  15. Romatizmal hastalıklar
  16. Omuzda veya çevresinde tümör bulunması
  17. Miyofasyal ağrı sendromu denilen omuzun çevresindeki kaslara bağlı zorlanma ağrıları
  18. Omuz çevresi kasların sinirlerinin hasarı

Omuz Ağrısı İçin Ne Yapılmalı? Evde Bitkisel, Doğal Tedavi Yolları

Zerdeçal

Zerdeçal omuz ağrısını geçirmekte çok etkilidir. Zerdeçal içerisinde bulunan kükümin, ağrıya sebep olan iltihabı alır ve şişliği indirmeye yardımcı olur.

  1. 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ile 2 tatlı kaşığı zerdeçal tozunu karıştırarak, bir macun haline getirin. Bu karışımı ağrıyan kaslarınızın üzerine sürün ve kurumasını bekleyin. Sıcak su ile yıkayın. Ağrı yok olana kadar bu yöntemi günde 2 kere uygulayın.
  2. Diğer yöntem; 1 bardak süt içerisine, 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozunu koyup, kaynatın. İçerisine bal koyarak, tatlandırın. Günde 2 kere bu karışımı için.
  3. Ayrıca 250-500 mg’lık zerdeçal kapsüllerini günde 3 kez içebilirsiniz. Doğru miktarı belirlemek için doktorunuza danışın.

Not: Kan inceltici ilaç kullanıyorsanız, zerdeçalı fazla miktarda kullanmayın.

Lavanta Yağı

Lavanta yağı da omuz ağrısının geçmesinde çok etkilidir. Lavanta yağı, yorgun kasları rahatlatmak için kullanılabilecek mükemmel bir maddedir. Lavanta yağı sayesinde iltihabı azaltabileceğiniz gibi ağrıyı da yok edebilirsiniz.

  1. 3-5 damla lavanta yağını, birkaç yemek kaşığı sıcak zeytinyağı içerisine karıştırın. Bu yağ karışımı ile ağrıyan kaslarınıza 10 dakika boyunca masaj yaptırın. Birkaç gün boyunca günde 2 kere bu yöntemi uygulayın.
  2. Sıcak su dolu küvet içerisine bir miktar lavanta yağı dökün. Bütün vücüdunuzu bu su içerisine sokup 30 dakika boyunca dinlenin. Bunu her gün uygulayabilirsiniz.

Soğuk Kompres

Soğuk kompres uygulamak omuz ağrısına karşı oldukça etkili bir yöntemdir. Soğuk, bölgeyi hissizleştirmenizi sağlar ve iltihabı alıp, ağrıyı dindirir.

  1. Plastik bir poşet içerisine içine buz küplerini koyun ve poşedi ince bir havlu ile sarın.
  2. Ağrıyan bölgeye 10-15 dakika boyunca bunu uygulayın.
  3. Birkaç gün boyunca, günde birkaç sefer bu yönteme devam edin.
  4. Ayrıca soğuk suya sokulmuş havluyu doğrudan ağrıyan bölgeye de koyabilirsiniz.

Not: Buzu doğrudan cildinize değdirmeyin.

Sıcak Kompres

Aynı soğuk kompreste olduğu gibi, sıcak kompres de omuz ağrınıza, iltihabı ve şişliği gidererek yardımcı olabilir.

  1. Sıcak su torbasını, sıcak su ile doldurun ve ağrıyan bölgeye 10-15 dakika boyunca baskı uygulayın. Ağrı tamamen geçene kadar hergün birkaç defa uygulayın.
  2. Ayrıca, banyoda hafif sıcak su altında 5-10 dakika boyunca bekleyebilirsiniz.

Epsom Tuzu Banyosu

Magnezyum sülfat olarak da bilinen epsom tuzu omuz ağrısını geçirmekte çok etkilidir. Kan dolaşımını hızlandırır ve kasılmış omuz kaslarını rahatlatmaya yardımcı olur. Ayrıca bütün vücudunuzdaki stresi de alır.

  1. Küvetinizi sıcak su ile doldurun.
  2. 2 bardak magnezyum sülfat tuzu atıp, iyice karıştırın.
  3. Omzunuz da içine girecek şekilde, 20-25 dakika boyunca bu su içerisinde bekleyin.
  4. Haftada 3 defa bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Elma Sirkesi

Omuz ağrısına iyi gelebilecek şeyler arasında her evde bulunabilecek elma sirkesi de yer almaktadır. İçeriğinde iltihap önleyici ve giderici özellikler bulundurmaktadır. Bu sayede ağrıyı azaltır.

  1. 2 bardak saf elma sirkesini bir küvet dolusu sıcak suya dökün. Bu su içerisinde 20-30 dakika bekleyin. Birkaç günde bir bu yöntemi uygulayın.
  2. Bir hafta boyunca her gün, 1 bardak su içerisine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve biraz bal ekleyerek içebilirisiniz. Bu yöntem de çabuk iyileşmenize yardımcı olacaktır.

Zencefil

Zencefil içerisinde itihap önleyici ve iltihap giderici özellikler barındırmaktadır. Bu sayede her türlü ağrıdan ve iltihaptan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırarak hızlı iyileşmenize yardımcı olur.

  1. Günde 2-3 bardak zencefil çayı için. Bu çayı, 1 yemek kaşığı ince doğranmış zencefili, 2 bardak su içerisine koyup, 10 dakika boyunca yavaşça kaynatarak hazırlayabilirsiniz. Daha sonra süzüp, içerisine bal ekleyerek içebilirsiniz.
  2. Ayrıca doktorunuza danıştıktan sonra zencefil takviyesi alabilirsiniz.

Masaj

Masaj, omuz ağrısını azaltmanın bir başka yoludur. Hafif bir masaj omuz kaslarınızın gerginliğini alır ve rahatlatır. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırıp şişmeyi önler. Masaj için zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.

  1. Yağı az miktarda ısıtıp, ağrıyan bölgeye sürün.
  2. Yavaş yavaş ağrıyan kasları sıkıp, kan dolaşımını hızlandırın.
  3. 10 dakika kadar masaj yapın ve masaj sonrasında sıcak havlu ile omzu örtün.
  4. Ağrı geçene kadar masajı hergün, günde birkaç sefer tekrarlayın.

Not: Eğer masaj yapılırken acı çekiyorsanız, masaj önerilmez.

Kabayonca (Alfalfa)

Kabayonca da omuz ağrısına iyi gelen doğal bir bitkidir.

  1. Günde 1 veya 2 bardak kabayonca çayını birkaç gün boyunca içerek omuz ağrınızı iyileştirebilirsiniz. Çayı, 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kabayonca yaprağını bir bardak sıcak su içerisine koyup, 5 dakika demledikten sonra süzerek yapabilirsiniz.
  2. Ayrıca bu bitkiyi içeren ilaçlar da kullanabilirsiniz fakat bunun için önce doktorunuza danışmalısınız.

Basınç Uygulamak

Basınç uygulamak, sakatlık geçirdiğiniz bölge üzerine eşit miktarda ve hafif miktarda baskı uygulayarak yapılabilir. Bu basınç, ağrılı bölge etrafına elestik bandaj sarılarak yapılabilir. Birkaç gün boyunca ağrılı bölgeyi sarılı bırakabilirsiniz. Ağrılı bölgeyi yüksekte tutmaya çalışmalısınız.

Not: Sararken dikkat etmeniz gerek şey çok sıkı sarmaktan kaçınmaktır. Çok sıkı sarmak kan dolaşımını yavaşlatıp durumun daha kötüye gitmesine neden olabilir.