Lavanta Suyu Saç ve Cilt İçin Nasıl Kullanılır?

lavanta suyu sac ve cilt icin nasil kullanilir

Lavanta suyu saç ve cilt için oldukça faydalıdır. Lavanta suyunu kozmetikçilerden, aktardan yahut internet üzerinden satın alabileceğiniz gibi aşağıda bildirdiğimiz tarife uyarak evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Lavanta suyu saç ve cilt için oldukça faydalıdır. Lavanta suyunu kozmetikçilerden, aktardan yahut internet üzerinden satın alabileceğiniz gibi aşağıda bildirdiğimiz tarife uyarak evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Lavanta Suyu Nasıl Yapılır?

Aktardan kurutulmuş lavanta bitkisini satın alın. Bir bardak suyu cezvede koyup kaynatın ve ocaktan alın. İçine 1 2 yemek kaşığı lavanta bitkisi atıp 5 dk demlemeye bırakın. Süzgeçle süzün. Bunu sprey şişesine koyup cildinize yahut saçlarınıza günde 2-3 kez sıkabilirsiz. Sprey şişesini kozmetikçilerden satın alabilirsiniz.

Lavanta Suyu Saça Nasıl Uygulanır?

Sıcak suya biraz lavanta atıp karıştıralım ve kaynatalım. Daha sonra demlenmesi için biraz bekletelim. Lavanta suyu ılıdığında süzelim ve bu suyu da beklemeye bırakalım. Saçlarımızı şampuanlayıp yıkayalım ve bir de elde ettiğimiz lavanta suyuyla tekrar yıkayalım. 30 dakika bekleyelim ve ardından saçlarımızı soğuk su ile durulayalım. Lavanta suyunu evde yapmamız şart değildir, hazır alsak da olur.

Lavanta Suyunun Cilde ve Saça Faydaları Nelerdir

  1. Saç dökülmesine doğal çözüm olan lavanta suyu, yalnızca dökülmeyi engellemekle kalmaz; saçların daha gür çıkmasına yardım eder.
  2. Daha pürüzsüz ve sıkı bir cilde kavuşturur.
  3. Saçları canlandırır, saç kaybını azaltır.
  4. Lavanta suyunu düzenli olarak uygularsanız saçlarınızdaki etkilerine kısa zamanda tanık olursunuz. Lavanta suyu saçlara çok hoş bir koku ve ipeksi bir yumuşaklık verir.
  5. Saçların sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzamasını destekler.
  6. Saçları parlatır, yıpranmasının önüne geçer.
  7. Saç derisinde meydana gelen pul pul dökülmelere engel olur, kepeğin düşmanıdır.
  8. Saçlı deride kaşıntı için birebirdir.
  9. Cildiniz için tonik olarak lavanta suyu kullanabilirsiniz. Çünkü lavanta suyu cildi derinlemesine temizler. Özellikle yağlı cilt tipine sahip olanlara mutlaka tavsiye edilir.
  10. Cilt kuruluğuna da iyi gelir. Cildi etkili bir biçimde nemlendirir.
  11. Traş olduktan sonra cilde lavanta suyu sürmek tahrişi önler, cildi yatıştırır.
  12. Lavanta suyunun antiseptik özelliği vardır. Bundan dolayı pişik ve yaraların iyileştirilmesinde, kaşıntının giderilmesinde, böcek sokmalarında kullanılmaktadır.
  13. Cildi siyah nokta, leke ve sivilcelerden arındırır. Cilde aydınlık verir, ışıltılı görünmesini sağlar.
  14. Saç bakımında ve cilt problemlerinde pek çok faydası görülen lavanta suyu saç derisinde oluşan kaşıntıyı da kepeği de yok eder.
  15. Lavanta suyunun güneş sonrası losyon olarak kullanılması da mümkündür.
  16. Saçkıran rahatsızlığının tıbbi tedavisine ek olarak destekleyici tedavi amacıyla lavanta suyundan yararlanılır. Yeni saçların çıkmasında rol oynayan lavanta suyu, saçkıran ile mücadeleyi kolaylaştırır. Bu hastalıkta saçlar parça parça dökülür. Tabii ki yapılması gereken ilk şey tedavi için bir uzmandan destek almaktır. Saçkıran hastalığının farklı türleri vardır. Lavanta suyu medikal tedaviye ek olarak uygulanırsa dökülen saçların yerine gelmesine yardımcı olur. Bu rahatsızlığı yaşıyorsanız banyo yaparken lavanta suyu kullanmanızı ve bunu her banyo yaptığınızda aksatmadan tekrarlamanızı öneririz.

Görüldüğü gibi lavanta suyunun saça faydaları çoktur. Hatta lavanta suyu saçların kahramanıdır desek yeridir. Onu saçlarınıza uygulamaya devam ederseniz alacağınız sonuçlar sizi fazlasıyla sevindirecektir. Duş aldığınızda çıkmadan önce saçlarınızı lavanta suyuyla durulayabilirsiniz. Saçlarınızı yeniden yapılandırır, dökülmeye mâni olur. Saç köklerinin besin ihtiyacını karşılayarak uzamalarına katkıda bulunur. Saçkıran ve benzeri durumlarda yeni saç oluşumunu teşvik eder.

Lavanta Suyu İle Doğal Tonik Nasıl Yapılır?

Bir su bardağı kaynamış suyun içerisine bir tatlı kaşığı kuru lavanta atın. 5 dakika demleyip soğumaya bırakın. Hazırladığınız karışım soğuyunca 5 damla limon yağı ve 8-10 damla lavanta yağı ilâve edin. İşte bu kadar kolay!