Bebeğin 25 ile 37. haftalar arasında dünyaya gelmesi erken doğum olarak tanımlanır. İstatiklere göre prematüre doğumların takriben %70’ini 34. haftadan 37. haftaya kadar olan dönemde gerçekleşenler oluşturmaktadır. 35 haftalık bebek ortalama 2400 gr
Bebeğin 25 ile 37. haftalar arasında dünyaya gelmesi erken doğum olarak tanımlanır. İstatiklere göre prematüre doğumların takriben %70’ini 34. haftadan 37. haftaya kadar olan dönemde gerçekleşenler oluşturmaktadır. 35 haftalık bebek ortalama 2400 gram ağırlığa sahiptir ve boyu da 46-47 cm civarındadır. 35 haftalık doğan bebeklerin hayatta kalma ihtimali %99’dan fazladır. 35 haftalık hamilelik kaç aydır? sorusunun cevabı ise 8 ay 5 gün şeklindedir. Başka bir deyişle 35 haftalık gebelik kaç günlük? diye merak eden anneler 245 günlük hamile olduklarını bilmelidir. 35 haftada doğan bebeklerde yaşamı tehdit eden bir komplikasyon gelişmez.
35 Haftalık Doğum Yapanların Yorumları
- 35. haftada doğum yaptım.Şimdi iki hafta sonra 2. ayına girecek. Rahim kısalığı sebebiyle devamlı yatmam lâzımdı. Dikkat etmeye çalışsam da bunu her zaman uygulamam mümkün olmadı. Kısmet böyleymiş, 2300 gram doğdu ve kuveze koymadılar. Bebeğim şimdi kocaman oldu sorun yok.
- Kuzenimin bebeği 35 hafta 5 günlükken doğdu. Doğum ağırlığı 2.810 gramdı. Kuveze girmedi. Hamd olsun hiçbir rahatsızlığı da olmadı.
- 35 hafta 5 günlük doğum yapmıştım. Kızım 44 cm, 2360 gr doğdu. Bir görseniz, o kadar küçüktü ki. Fakat kuveze alınmadı. 1 ay boyunca devamlı uyudu. Cenin pozisyonunda emzirmek amacıyla uyandırmaya çalışıyor, onda bile güçlük çekiyordum. İlk 1,5 ay yeterince sütüm gelmediği için emzirmem kolay olmadı. Süt sağma makinesi kullandım, süt yapan gıdalar yedim, düzenli uyumaya gayret ettim. Fakat pek işe yaramadığı için ilk 6 hafta hep mamayla beslemek durumunda kaldım. Tabii ki bu beni ümitsizliğe düşürmedi. Şu an emzirmeye devam ediyorum, pes etmemekle ne de iyi yapmışım.
- 36. haftaya girmeden 1 gün önce oğlum dünyaya geldi. 17. haftada erken doğum riski başlamıştı. Bebeğim 35 haftalık doğduğu halde bir sorun meydana gelmedi. Kuvezde de kalmadı. Yalnız daha anne karnından çıktığının tam olarak farkına varamadığı için o adaptasyon dönemini uyuyarak geçirdi. Hatta emzirebilmek için neredeyse 24 saat çabaladığımı bilirim. Sırtım terden sucuk gibi oluyordu, mamayı tutturabilmek için yapmadığım şey kalmadı. Neyse ki mücadelem sonuç verdi!
- Canım oğlumu 35. haftanın biteceği gün doğurdum. Oğlumun hastanede kalmasına gerek duyulmadı, çok şükür bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Doğduğunda kilosu 2800 gramdı. Minicikti fakat toparlanması uzun sürmedi. İkinci ayına girdikten sonra kilosu ve boyu hızla artmaya başladı. Kendi yaşında olanlara bile fark attı. İçinizi ferah tutun, bu günlerin geçici olduğunu unutmayın. Sık sık emzirmeyi ihmal etmeyin. Onun en büyük ihtiyacı anne sütüdür. Bol bol emzirmeye özen gösterirseniz nasıl böyle çabuk büyüdüğüne inanamayacaksınız.
- Bebeğim 35. haftada doğdu. Ciğerlerinin gelişimi tamamlanmadığından dolayı kuveze alındı. Prematüre doğum olması nedeniyle ciğerlerinin gelişebilmesi maksadıyla iğne de vurdular.
- Çocuğum 35 haftalık doğdu. Bugün 23. günümüzdeyiz.
- Başlangıçta hiç alışamadı, uykudan gözlerini açamıyor ve hiç emmiyordu. Fakat şimdi iyice kuvvetlendi, nazar değmesin.
- 35 hafta 4 günlük doğum yaptım. Bebeğim 2300 gram doğdu ve kuveze koydular. 7 gün sonra taburcu oldu. 1900’e geriledi. Hastaneden çıktığımızda iki kiloydu. 4 aylık olmasına 3 gün var. Şu an 5 kilo ve anne sütünden başka bir şey vermiyorum.
- Doğum yapalı 5 gün oluyor. Biricik oğlum aramıza 35 haftalıkken katıldı. Ancak emme refleksi olmadığından 3 saat içinde şekeri düştü. Bu yüzden kuveze koydular. Daha çıkmadı. Dün emmeye ve biberona başladık. Sarılıkla mücadele ediyoruz. Gittikçe daha da zayıflıyor, çok endişeliyim.
35 Haftalık Gebelik Sancıları Doğum Belirtisi midir Neden Olur Tıklayınız
35 Haftalık Gebelik Ve 35 Haftalık Bebek Kilosu, Boyu Gelişimi Tıklayınız