32 Haftalık Erken Doğum Yapanların Yorumları

12 Şubat 2021
0 Yorum
32 haftalik erken dogum yapanlarin yorumlari

20. haftayla 37. hafta arasında meydana gelen doğumlar erken doğum olarak isimlendirilir. Tabii ki her kadın bebeğinin gelişimini tamamlayıp vaktinde doğmasını ister. 32 haftalık bir bebeğin hayatta kalma ihtimali fazladır. Hamileliğin 32. haftasında

20. haftayla 37. hafta arasında meydana gelen doğumlar erken doğum olarak isimlendirilir. Tabii ki her kadın bebeğinin gelişimini tamamlayıp vaktinde doğmasını ister. 32 haftalık bir bebeğin hayatta kalma ihtimali fazladır. Hamileliğin 32. haftasındaysanız aslında bebeğinize kavuşmak için daha vakit var demektir. Fakat yine de bebeğinizin gelişimi büyük ölçüde tamamlanmıştır. Hamilelikte 32 hafta 8 aya tekâbül etmektedir. Bebek bu süreçte ortalama 1.7 kg ağırlığa sahiptir. Durmadan büyümeye devam ederken boyu da 42 cm’ye ulaşmıştır.

32 Haftalık Doğum Yapanların Yorumları Nasıldır

  1. Bebeğimi 32. haftada dünyaya getirdim. 2240 gram doğdu, 13 günlük kuvez sürecinin ardından taburcu olduk. Tabii ki üzerine titredik, o zamanlar minicikti. Hatta onu görünce ister istemez çok endişeleniyor ve ağlamaya başlıyordum. Ne zaman ağladığını duyacağız, ne zaman büyüdüğünü göreceğiz diye resmen kendimi yıpratıyordum. Şu an yaşıtlarından bir farkı yok, boyu, kilosu ve sağlığı gayet yerinde. Evet, kolay değil fakat bebeğiniz hep aynı kalmayacak ki, sabredin. Strese girmeyin, yoksa sütünüz azalır, belki kesilebilir de. Bebeğinizin bakımına çok özen gösterin, kalabalık ortamlardan uzak tutun. Düzenli beslenmesi oldukça önemli, 3 saat arayla anne sütü verilmeli. Bunun miktarı ise 30-35 CC’den az olmamalı. Doğduktan 34. hafta sonra daha iyi emmeye başlayacak. Mama kullanmamanızı öneririm, anne sütü ona fazlasıyla yeter.
  2. Doğum hamileliğimin 32. haftasında gerçekleşti. Oğlum 1660 gram doğdu. Hemen kuveze koydular, 45 gün orada kaldı. Yaklaşık 20 gün boyunca anne karnında besin alamadığını ve yaşama şansının düşük olduğunu söylemişlerdi. Fakat Allah’tan umut kesilmez diye boşuna demiyorlar. Ben resmen kendimi paraladım ancak hamd olsun hepsi geride kaldı. 8. ayında ve şöyle böyle 8 kilo. Şükürler olsun her şey yolunda. Siz dilinizden duayı eksik etmeyin, minik kahramanınıza güvenin! Umarım herkes bebeğine sağlıklı-sıhhatli bir şekilde hayırlısıyla kavuşur.
  3. Bebeğim 32 haftalıkken doğdu. Ciğerlerinin gelişimi tamamlanmadığından dolayı kuveze yatırdılar, oksijen veriyorlar. Doğduğunda 1630 gramdı, şu an 1500 grama geriledi. Kilosu ne zaman normale dönecek diye düşünüp duruyorum. Doğduğuna sevinemedim bile.
  4. Benim bebeğimin doğumu da 32. haftada oldu. 1390 gram doğduğu halde kilosu 1280 grama indi. Ardından azar azar arttı ve 1500 grama ulaştı. 20 gün önce doğmuştu, daha kuvezden çıkmadı. Ciğerleri yeterince gelişmiş olmadığından solunum sıkıntısı çekti. İki defa ilaç verildi, doğumdan sonraki 10 günlük süre zarfında da oksijen aldı. Gerçi çok şükür şimdi bir sorunumuz yok, yalnızca kilo almaya ihtiyacı var.
  5. 32+1’de doğum yapmıştım. Bebeğimin doğum ağırlığı 1945 gramdı, kuvezde 10 gün kaldı. İyiye gidiyor diye sevinirken bıngıldağı 3. ayda vaktinden önce kapandı. Bu yüzden küçük bir ameliyat oldu. 8. ayımızdayız, bir problemimiz kalmadı.
  6. Bebeğim 32. haftada dünyaya geldi. 20 gün kuvezde durdu. Ciğerlerinde bir problem ortaya çıkmadı. 2200 gram doğdu. Zaman akmıyordu sanki, ondan ayrı kalmak kolay mı? Neyse ki geçti gitti.
  7. Bebeğim 32. haftada erken doğdu. Prematüre bebeklerin kalp kasları da tam olarak gelişmediğinden üfürüm görülebiliyormuş. Benimkinde de mevcut fakat doktor kendi kendine geçeceğini söyledi.

32 Haftalık Gebelik Ve 32 Haftalık Bebek Kilosu Gelişimi Görüntüsü Tıklayınız