Hamileliğin 37. haftasından önce meydana gelen doğumlara erken doğum adı verilir. Bu itibarla 36. haftada doğum da erken doğumdur. Bu süreçte doğan bir bebek hayatını sağlıklı bir biçimde devam ettirebilir. Fakat doktorun gerek gördüğü kadar küvözde
Hamileliğin 37. haftasından önce meydana gelen doğumlara erken doğum adı verilir. Bu itibarla 36. haftada doğum da erken doğumdur. Bu süreçte doğan bir bebek hayatını sağlıklı bir biçimde devam ettirebilir. Fakat doktorun gerek gördüğü kadar kuvezde kalmasına ve gelişiminin bir müddet burada ilerlemesine ihtiyaç duyulabilir. Annelerin büyük bir kısmı 38. ile 41. haftalar arasında doğum yapmaktadır. Günümüzdeki imkânlar son derece iyi olduğu için 36 haftalık doğum bebeği olumsuz etkilemez. Fakat tabii ki vaktinde doğması büyüme ve gelişimi yönünden en sağlıklı olanıdır. 36 haftalık hamilelik kaç aydır? sorusuna 8 ay 12 gün şeklinde cevap verilebilir. 36 haftalık gebelik kaç günlük? sorusu da 252 gün olarak yanıt bulur.
36 Haftalık Doğum Yapanların Yorumları Nasıldır?
- Kızım 36 haftalıkken 2,800 gram doğdu. Şu an 1 yaşında olmasına rağmen kim görse 2 yaşında zannediyor.Yani bebekler 36 haftalık doğsalar da iyi bakılınca çabuk toparlıyorlar sorun yok.
- Kızım 36 hafta 5 günlükken doğdu. O dönem çalışıyordum, hastaneye çalışamaz raporu almaya gittim. ST’de idrar yolu enfeksiyonundan dolayı kalp atışlarının hızlandığı tespit edildi. Hiç vakit kaybetmeden doğuma alınmama karar verildi. Bebeğim doğduğunda 2640 gramdı. Şu an 2. ayında ve kilosu 4500 grama yükseldi. Küveze girmeye ihtiyacı yok çok şükür. İçiniz rahat olsun, isterse 300 gram doğsun, ona ömür takdir edilmişse hayata tutunur.
- 36. hafta 3. günde doğum yaptım. Çocuğum 2550 gramdı. Evet, erken doğanların normal bebeklere göre daha ufak oldukları doğru fakat bakımını güzel yaparsanız kolay toparlanıp güçlenirler. Kızım 2 yaşına girdi, boyu ve kilosu normal.
- Bebeğimi 36 hafta 1 günlük dünyaya getirdim. Doğum kilosu 3020 gramdı. Kuveze girmedi, hastaneden çıktığımızda 2860 grama düşmüştü. Ancak bir hafta geçtikten sonra sarılık nedeniyle hastaneye yatırıldı, sadece bir gece kaldı. Şu an 22 günlük oldu, sarılık devam ediyor ama şiddetli değil.
- Çocuğum 36. haftada 44 cm, 1950 gram olarak doğmuştu. Kuveze koyulmadı. Fakat doktorum da bu konuda deneyimliydi. Doğumdan evvel 4 doz iğne yaptılar, bu ciğerlerinin gelişimi içinmiş.
- Bebeğimin doğumu 36+5 günlükken oldu. Başlangıçta kuveze alınmadı ancak emme fonksiyonu yoktu, sonra sarılık meydana geldi. Kuvezde tedavi gördü.
- Doğum hamileliğimin 36. haftasında gerçekleşti. Birkaç gün sonra bebeğim 5. ayına girecek. İlk zamanlar eepey sıkıntı çektik fakat şükürler olsun ki o günler geçti.
- Ultrason muayenelerinde gelişiminin 2-3 hafta ileride olduğu görülüyordu. Ciğerleri çoktan gelişimini tamamlamıştır diyordum. Ben de 36. haftada doğum yaptım. Fakat 2 ay yoğun bakımda kaldı. Şimdi 5 gün sonra 4. ayımız başlayacak. Ama öyle yüksek bir hassasiyete sahip ki anlatamam. Azıcık öksürmeye veya hapşırmaya görsün; direkt hastanenin yolunu tutuyoruz.
- 36+0 günlük doğum yaptım. Doğumum vajinal yolla oldu. 2246 gram doğdu ve kuveze alınmasına gerek duyulmadı. Çok endişeliydim fakat öyle olmadı. Emme becerisi yeterince gelişmiş değildi, üç gün emziremedim. Sarılık oluştu. Dördüncü gün emmeye başladı. 43 günlük olduk, eski hâlinden eser yok. Gayet güzel emiyor, hiçbir sorunumuz kalmadı.
- Bebeğim 36 haftalıkken doğdu. Bebek aşağıdaydı, nişanım sabahleyin geldi. Öğle saatlerinde 2860 gram, 50 cm olarak doğdu. Kuveze yatırmadılar. Erken doğum olması, düşük doğum ağırlığı gibi şeyleri dert etmeyin. Öyle hızlı büyüyorlar ki. Biz 41. günümüzdeyiz; kilomuz 5200 gram, boyumuz 56 cm.
36 Haftalık Gebelikte Doğum Olur mu Belirtileri Nelerdir? Tıklayınız
36 Haftalık Gebelik Bebek Kilosu Boyu Gelişimi Görüntüsü Tıklayınız