Zencefil Buzlukta Dondurucuda Nerede Saklanır Muhafaza Edilir

zencefil buzlukta dondurucuda nerede saklanir muhafaza edilir

Zencefili buzdolabında 3 hafta bozulmadan saklamanız mümkündür. Eğer 3 hafta içerisinde kullanmayacaksanız buzdolabına değil derin dondurucuya koymalısınız. İşte taze yani yaş zencefili saklama için en pratik yöntemler

Zencefili buzdolabında 3 hafta bozulmadan saklamanız mümkündür. Eğer 3 hafta içerisinde kullanmayacaksanız buzdolabına değil derin dondurucuya koymalısınız.İşte taze yani yaş zencefili saklama için en pratik yöntemler

Buzdolabında Zencefil Saklama Yöntemi

Buzdolabında zencefili saklamak için, buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlayın ve buzdolabının sebzelik bölümünde muhafaza edin. Buzdolabında saklayacaksanız kabuklarını soymayın. Buzdolabında çabuk küflenebileceğinden zencefili kullanmadan önce küf olup olmadığını kontrol edin. Zencefili daha uzun süre saklamak için dondurucuda saklayın.

Taze Zencefil Saklama Yöntemleri

1.Yöntem

Zencefil güzelce yıkanır. Güneşte 1 saat kendi kendine kurumaya bırakılır. Ardından bir kağıt havluyla iyice silinir. Kabuğu bir bıçak yardımıyla soyulur. Engebeli yapıda olan dış kısmı kazınır. Zencefil küp küp doğranır. Bunlar ağzı kapaklı bir kaba yerleştirilir  ve hava almayacak şekilde kapatılır. Dondurucuda saklanıp gerektiği zaman güvenle kullanılabilir.

2. Yöntem

Taze zencefilin bıçakla kabuklarını soyun, 3-5 santimlik parçalara ayırıp buzdolabı poşetine doldurun. Sonra dondurucuya atıp ihtiyacınız olana kadar orada gönül rahatlığıyla muhafaza edebilirsiniz. Çıkardığınız zaman çözdürmeden gerektiği kadar parça alıp rendelersiniz.

3. Yöntem

Taze zencefili yıkayıp temiz bir bezle kurulayın. Halka halka kesin. Bu halkaları mini buzdolabı poşetlerine koyun poşetlerin ağzını düğümleyip buzluğa kaldırın.

4. Yöntem

Taze zencefilin kabuklarını kesip yıkayın. Temiz bir bezle kurulayıp zencefili rendeleyin. Ardından küçük buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa kaldırın.

Taze Zencefilin Faydaları Nelerdir?

Zencefilin faydaları üzerine pek çok araştırma yapılmıştır. Kanserden koruyucu etkiye sahip olduğu belirlenmiştir. Bilhassa cilt, bağırsak, göğüs, kolon ve pankreas kanserlerinin engellenmesinde ve tedavi edilmesinde büyük rol oynadığı tespit edilmiştir. Uzmanlara göre, düzenli olarak zencefil tüketenlerin kansere yakalanma riski daha düşüktür. Tam tersi hiç zencefil tüketmemek, maalesef kanser hücrelerine açık kapı bırakmak demektir. Kanserli hastalar da zencefil tüketimini ihmal etmemelidir. Bu, onların iyileşme sürecine katkıda bulunacaktır.

  1. Zencefil yüksek oranda lif içerir. Bu özelliğiyle mide ve bağırsakları rahatlatır, sindirim sistemini düzenler.
  2. Zencefilin yararları konusunda, iştahı frenlediğinden de söz etmek mümkündür. Zencefil ile zayıflama diyeti uygulamak daha kolay bir hâle gelir.
  3. Kolon ve yumurta kanserlerinde hastalığın ilerlemesini önler ve tedavisini destekler.
  4. Kolesterol seviyesini dengeler.
  5. Mide bulantısını geçirir.
  6. Zencefil mikroplarla da savaşır. Vücut direncini artırır.
  7. Adet sancılarının önüne geçer.
  8. Grip ve soğuk algınlığına birebirdir.
  9. İçindeki maddeler sayesinde kan akışını harekete geçirir. Felç ya da kalp krizi gibi ciddi problemlere yol açabilecek kan pıhtılarına engel olur.
  10. Anti-enflamatuar bir besindir. İltihabı giderir, ağrıları dindirir.
  11. Migren hastalarının beyninde ‘prostaglandinler’ olarak bilinen bazı kimyasallar salgılanarak ağrıya ve kan damarlarında iltihaplanmaya sebebiyet verir. Zencefil bu kimyasalları baskılayarak sinirleri yatıştırır, migreni hafifletir.
  12. Vücuda dayanıklılık kazandırır. Öksürüğe şifalıdır. Kış mevsiminde bir miktar balı toz haldeki zencefil ile karıştırarak tüketmek öksürük şikâyetine çok iyi gelir.
  13. Mideyi, karaciğeri ve safra kesesini uyarıcı özelliktedir. Midenin daha çabuk boşalmasını sağlayarak şişkinlikten ve hazımsızlıktan kurtarır. Bağırsaklarda oluşan gazı ortadan kaldırır. Gaz sorununa doğal çözümdür.
  14. Enfeksiyona yakalanma ihtimalini azaltır. Pek çok bakteri türünün çoğalmasına da mânî olur.
  15. Zencefilin ihtiva ettiği aktif bileşikler ağız ve diş sağlığının dostudur. Ağız ortamında bakteri üremesinin önüne geçer.