Kestane Buzlukta Dondurucuda Nasıl Saklanır En Pratik Yöntem

12 Mayıs 2021
0 Yorum
kestane buzlukta dondurucuda nasil saklanir en pratik yontem

Kestane sevmeyen neredeyse yok gibidir desek muhtemelen yanlış olmayacaktır. En lezzetli atıştırmalıklar arasında yer alan kestane, vücudumuza da pek çok fayda sağlamaktadır. Ancak sağlığa yararlı ve tadının olması ve kestanenin doğru saklanmasına

Kestane sevmeyen neredeyse yok gibidir desek muhtemelen yanlış olmayacaktır. En lezzetli atıştırmalıklar arasında yer alan kestane, vücudumuza da pek çok fayda sağlamaktadır. Ancak sağlığa yararlı ve tadının olması ve kestanenin doğru saklanmasına bağlıdır. Kestaneler uygun koşullarda saklanırsa bozulmaz, ziyan olmaz ve çöpe gitmez.

Buzdolabında Kestaneler Nasıl Saklanır?

Kestaneleri temiz ve kuru bir bezle silin. Buzdolabı poşetine doldurun. Poşetin ağzını güzelce bağlayın. Ardından poşetin üstüne birkaç delik açın ve poşetleri bu halde buzluğa kaldırın. Kestaneler bu şekilde 1 hafta boyunca buzdolabında muhafaza edilebilir.

Fakat ne buzdolabı poşeti ne de kestaneler kesinlikle yaş veya nemli olmamalıdır. Ayrıca poşetin içine çok fazla miktarda kestane koyulmamalıdır.

Kestane Buzlukta, Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Buzlukta ve derin dondurucuda kestane saklama oldukça kolaydır. Kestaneler derin dondurucuya atılacaksa buzdolabı poşetlerine yerleştirilebilir. Fakat bu kez hava alması için delik açılmamalıdır. Dondurucuya atılacak poşetlerın asla hava almaması çok önemlidir. Kestaneyi derin dondurucuda muhafaza etmek amacıyla hava geçirmeyen kaplardan da faydalanılabilir. Yani kestaneler kapaklı bir kaba koyulup ağzı iyice kapatılır. İçine hava girmezse 1 yıla kadar bile dondurucuda tazeliğini korur.

Kestaneler dondurucuya girmeden evvel yıkanmış olmalıdır. Ayrıca üstleri çizilmelidir. Böylece istenilen yöntemle kolayca pişirilebilecektir.

Kestane dondurucudan çıkarıldıktan sonra hemen haşlanabilir. Çözünmesini beklemeye gerek yoktur. Fakat tavada patlatılacaksa çözülmemiş olması lâzımdır. Çözüldükten sonra patlatılırsa kuru kalacaktır.

Pişmiş Kestane Buzlukta Nasıl Saklanır?

Kestaneleri aldıktan sonra soyduğunuzu ve pişirdiğinizi, fakat hepsini tüketemediğinizi düşünelim. Bu haldeki kestaneler buzdolabında en fazla birkaç gün durabilir. Daha sonra yavaş yavaş bayatlamaya başlayacaktır. Fakat buzdolabı poşetine koyup veya alüminyum folyoya sarıp böyle buzluğa atabilirsiniz. Aylarca tazeliğinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.

Kestanenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

  1. Kestane; fosfor, kalsiyum, magnezyum ve bakır mineralleri ihtiva eder. Bu besin öğeleri kemiklerin dayanıklılığı için çok önemlidir.
  2. Kestane, içerdiği antioksidanlarla bağışıklık sistemini güçlendiren doğal bir takviyedir. Serbest radikallerle mücadele eden kestane; muhtevasında bulunan fenolik, tanen, A ve C vitaminleri, yağ asitleri, bakır ve çinko mineralleriyle vücuda enerji, direnç ve şifâ verir.
  3. 100 gram kestane 40 gram karbonhidrat barındırır. Diğer taraftan kestanede bolca lif yer alır. B1, B2, C vitaminleri ile potasyum deposudur. 100 gram kestane kalori değeri ortalama 160 şeklindedir.
  4. Kestane ile zayıflama süreci de hız kazanır. Az kalorili bu besin, kendimizi saatlerce tok hissetmemize yardım ederek diyet yapmamızı kolaylaştırır. Yoğun lif kaynağı olan kestane besleyici ve doyurucudur. Bu özelliğiyle kilo vermeye katkıda bulunur.
  5. Kestanenin faydaları arasında öne çıkan bir diğer şey, sindirimi desteklemesidir. Kestane lif ve mineral içeriğiyle mide ve bağırsakların düzgün çalışmasında etkilidir. Taşıdığı diyet lifi, tanenler, fosfor ve magnezyum nedeniyle sindirim sisteminin dostudur.