Bebeklerde İlk Diş Çıkarma Kaç Gün Sürer Diş Çıkarma Sırası Değişir mi

27 Mayıs 2021
0 Yorum
bebeklerde ilk dis cikarma kac gun surer dis cikarma sirasi degisir mi

Bebeklerde ilk süt dişlerinin çıkmaya başladığı süreç diş çıkarma dönemi olarak adlandırılır. Bu dönem çocuk yetiştirmede en zorlu dönemlerden birisidir. Bebeklerde süt dişlerin çıkma zamanı genellikle 6 ila 8.aylardır. Bu süreç neredeyse 2-2,5 yıl

Bebeklerde ilk süt dişlerinin çıkmaya başladığı süreç diş çıkarma dönemi olarak adlandırılır. Bu dönem çocuk yetiştirmede en zorlu dönemlerden birisidir. Bebeklerde süt dişlerin çıkma zamanı genellikle 6 ila 8.aylardır. Bu süreç neredeyse 2-2,5 yıl sürer ve 3 yaşına ulaştıklarında ağızlarında toplamda 20 adet süt dişleri olur. Süt dişleri 12 yaşında tamamen düşüp yerlerini kalıcı ve yeni dişlere bırakırlar.

Bebeklerde Diş Çıkarma Ne Kadar Sürer?

Diş çıkarma dönemi her bebekte aynı zamanda olmaz ve dolayısıyla süreci de aynı olmaz. Çünkü bebeklerde dişlerin tamamen çıkması, tutunması ve yerleşmesi uzun dönemde olmaktadır.

Bebeklerde diş ağız içerisinde görünmeye başladıktan 4 ila 7 gün içinde diş çıkarma belirtileri de görülecektir. Bu süreç bebek için zorlu da olsa diş ağız içinde iyice göründüğünde bebeğiniz rahatlayacaktır. Bebeklerde diş çıkarma süreci her zaman farklılık gösterir fakat ağızda tüm süt dişlerinin yerleşmesi neredeyse 3 yaşına kadar sürer. Diş çıkarma belirtileri ise her bir diş için bir hafta sürebilir, diş çıkaran bebeklerde 1 hafta boyunca aşağıdaki belirtiler ortaya çıkabilir.

Bebeklerde İlk Diş Çıkarma Ne Kadar Sürer?

Bebeklerde ilk dişin çıkmadan evvel birtakım belirtiler görülür. Bu belirtiler görülmeye başlandıktan sonra ise ortalama olarak 2-3 ay sonra ilk diş çıkacaktır. Fakat bu ilk dişin ne kadar sürede çıkacağı her bebekte değişkenlik göstermektedir. Örneğin ilk dişin çıkması bir bebekte haftalar sürerken, başka bir bebekte aylar sürebilir. 

Bebekler İlk Hangi Dişlerini Çıkarır Diş Çıkarma Sırası Değişir mi?

Bebeklerde dişlerin çıkış sırası genellikle aynıdır. Daha açık bir ifadeyle, bebeklerde ilk olarak üstte ve allta olmak üzere toplam 4 tane ön kesici dişler çıkmaktadır. Bunu deyince  zaten hepimizin gözüne  daha bir yaşına ulaşmamış gülen bebeklerdeki görüntü hemen gelmiştir. Bu ön kesici dişler genellikle bebekler 6 ila 8 aylıkken çıkmaya başlamaktadır.

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri

  1. Ağızdan salya gelmesi
  2. Diş etlerinde kaşıntı
  3. Huysuzluk
  4. Uykusuzluk
  5. İshal
  6. Kulak ve yanakla oynama
  7. Diş etlerinde şişme
  8. Ateş
  9. Bebeğin kulağını çekmesi
  10. İştahsızlık
  11. Kilo kaybı
  12. Parmaklarını ve eline geçen herşeyi ağza götürme