Mesir Macunu Nedir Cinsel Faydaları Nelerdir Nasıl Yenir

Osmanlı macunu olarak da bilinen mesir macununun faydaları saymakla bitmiyor. Osmanlı macunu olarak da bilinen mesir macununun faydaları saymakla bitmiyor. Şifa kaynağı mesir macunu 41 çeşit baharat ve otların birleşimiyle elde edilir. Vücuda kuvvet, kalbe ferahlık veren mesir macunu doğal ağrı kesici özelliği sayesinde romatizmal ağrıları dindirir. Ayrıca afrodizyak etkisiyle hem kadınlarda hem de erkeklerde […]

1 Haziran 2021
0 Yorum
mesir macunu nedir cinsel faydalari nelerdir nasil yenir

Osmanlı macunu olarak da bilinen mesir macununun faydaları saymakla bitmiyor.

Osmanlı macunu olarak da bilinen mesir macununun faydaları saymakla bitmiyor. Şifa kaynağı mesir macunu 41 çeşit baharat ve otların birleşimiyle elde edilir. Vücuda kuvvet, kalbe ferahlık veren mesir macunu doğal ağrı kesici özelliği sayesinde romatizmal ağrıları dindirir. Ayrıca afrodizyak etkisiyle hem kadınlarda hem de erkeklerde cinsel gücü arttırır.

Mesir Macunu Nedir?

Mesir macunu ilk olarak Osmanlı zamanında 1539 yılında Merkez Efendi tarafından yapılmıştır. Havlıcan, karanfil, hardal tohumu, anason gibi 41 adet çeşitli ot ve baharatların karışımı sonucu mesir macunu elde edilir.

Kanuni Sultan Süleyman Hazretlerinin validesi Ayşe Hafsa Sultan’ın hastalığına mesir macunu şifa olmuştur. Ayşe Hafsa Sultan rahatsızlandığı dönemde o zamanın başarılı hekimi Merkez Efendi mesir macunu ile tedavi etmiştir. Asırlardan günümüze kadar alternatif tıp tedavisinde kullanılan mesir macununun sağlığa birçok şifası vardır. Grip, nezle, soğuk algılığı gibi gribal hastalıklara karşı koruyucu etkisi olan mesir macunun cinsellik üzerine de faydası vardır.

Mesir Macunu Cinselliğe Faydaları

Mesir macunu içerisindeki otlar, baharatlar ve şeker sayesinde afrodizyak etkiye sahiptir. Mesir macunun içerisindeki karışımlar birleşince bol enerji vererek hem kadınlarda hem de erkeklerde cinsel gücü arttırır. Mesir macunu hormonları harekete geçirdiğinden cinsel isteği de arttırır.

Mesir Macunu Faydaları Nelerdir?

  • Mesir macunu içerisinde bulunan yararlı ot ve baharatlar sayesinde sağlığa çokça fayda sağlar.
  • En başta bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve soğuk algınlığı gibi gribal hastalıkların önüne geçer.
  • İdrar yolarındaki problemlerin giderilmesine yardımcı olur.
  • Mesir macunu içerinde baharatlar bulunur. Bu baharatlar boğazı yakarak öksürüğün ve diğer solunum rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olur.
  • Mesir macunu mükemmel bir balgam söktürücüdür.
  • Siniri yatıştırır, nefes darlığına iyi gelir.
  • Mesir macunu, dimağı (beyni) güçlendirir, baş dönmesini geçirir.
  • Mesir macunu kişiye bol enerji verir.
  • Süt arttırıcı özelliğe sahip olan mesir macunu yeni doğum yapmış annelerin süt kanallarını açarak, sütünü arttırır.
  • Mesir macunu doğal ağrı kesici özelliğe sahiptir. Bel ağrısı ve romatizmal hastalıkların ağrısını hafifletir.
  • İştah arttırıcı özelliğe sahiptir.
  • Mesir macununun gaz ve idrar söktürücü özelliği de vardır.
  • Mesir macunu iltihaplı hastalıklara ve egzema gibi cilt-deri hastalıklarına da iyi gelir.
  • Mesir macunu içerisinde karanfil, hardal ve tarçın bulunur. Bu baharatlar antimikrobiyal özelliğe sahiptir.
  • Mesir macununun kabakulağa iyi geldiği bilinmektedir.
  • Mesir macunu yararlı içerikleri sayesinde hemoroite de iyi gelmektedir.

Mesir Macunu Yan Etkileri Nelerdir?

  • Mesir macununun oldukça fazla yararı vardır. Ancak tüketirken şunlara dikkat edilmesi gerekir. Aksi taktirde mesir macunu faydadan çok zarar verecektir. Mesir macunun çok fazla tüketildiğinde kişide bazı sıkıntılara yol açmaktadır;
  • Mesir macunu içerisinde çok fazla baharat bulunur. Bu baharatlardan bazıları mide ve bağırsağı tahriş edebilir, rahatsızlık verebilir. Midesi hassas olanların fazla tüketmemesi gerekir.
  • Mesir macunun içerisinde şeker bulunur. Şeker hastası mesir macunu tükettiğinde kan şekeri yükselir.
  • İçerisinde bulunan ot ve baharatlarla yoğun bir içeriğe sahip olan mesir macunu iştah açıcı özelliğe sahiptir. Kişi mesir macununu fazla tükettiğinde kilo alması kaçınılmaz olacaktır.
  • Mesir macununda fazla bulunan baharat, kişide basura neden olabilir. Gastrit, ülser, basur hastaları mesir macunu tüketmemeleri tavsiye edilir.
  • Mesire macunu karaciğer hastalarına da önerilmez. Mesir macunu karaciğer ve mesane hastalarında olumsuz etkiye neden olur.

Mesir Macunu Yapımında Hangi Baharatlar Kullanılır?

Mesir macunun içerisinde çok fazla baharat ve ot bulunur. Mesir macununda kullanılan her bir baharat ve ot tek başına kullanıldığında bile çok faydalıdır;

Vanilya, udülkahır, zencefil, krem tartar, meyan balı, kebabiye, zulumba, eskir, darıfülfül, şamlı, kimyon, meyan balı, sarı halile, çam sakızı yeni bahar, tarçın, tarçın çiçeği, çivit, karanfil, kişniş, Hindistan cevizi, havlıcan, Hindistan çiçeği, şeker, karabiber, zerdeçal, anason, zafiran, kakule, limon tuzu, ravent portakal kabuğu, hardal, çöpçini, limon kabuğu, tiryak, günbalı, hıyarşembe, raziyane, tekemercini tohum, çörek otu.

Mesir Macunu Nasıl Yenir?

Doğal mesir macununu aktarlardan temin edebilirsiniz.

Mesir macununu kaşıklayarak yiyebilirsiniz. Kavanozlarda satılan mesir macunlarından günde 1-2 yemek kaşığı kadar tüketebilirsiniz. Tüketirken aşırıya kaçılmaması gerektiğini unutmayın.

Çubuk ile hazırlanmış şeklinde yiyebilirsiniz.

Mesir macununu, sıcak süt yahut sıcak su ile karıştırarak tüketebilirsiniz.

Çayınıza şeker katmak yerine mesir macunu katarak çayınızı içebilirsiniz.