Hacamat 5000 yıl öncesine dayanan ve alternatif tıpta oldukça tercih edilen bir tedavi yöntemidir.
Hacamat 5000 yıl öncesine dayanan ve alternatif tıpta oldukça tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Hacamat genellikle sırt, omuz ve kafa bölgesine uygulanan, deride ufak kesiler oluşturularak, kupa yardımıyla vakumlanarak kirli kanın çekilme işlemidir.
Kan aldırmak kimi insana faydalı olurken, kimisine de zararlı olabilir. Bu nedenle herkesin, her zaman kan aldırması doğru değildir. Kan aldırmak faydalı diye doktora danışmadan ve sürekli kan aldırmak bünyeye fayda yerine daha çok zarar verecektir. Bunun için ihtiyaç kadar kan aldırmalı, hacamat yaptırmadan önce mutlaka doktora kontrolünden geçmelidir.
Hacamat yaptırmak ile ilgili bazı hadisi şerifler şunlardır;
Hacamat Hangi Günler Yapılmalıdır?
Hacamat günleri ile ilgili dinimizislam.com sitesinde şu hadisi şerifler yer almaktadır;
Hacamat, bazı gün ve bazı hallerde faydalı veya zararlı olabilir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
Hacamat Hangi Günler Yapılmamalıdır?
Yapılmaması gereken bir günde hacamat yaptırmak ile alakalı bir kıssa şöyledir;
“Hadis âlimlerinden biri, cumartesi günü kan aldırdı. Baras hastalığına yakalandı. Doktorlar bir çare bulamadılar. O zat, Allahü teâlâya yalvardı, ağladı, secdeye kapanıp, Rabbine sığındı. Secdede iken uyudu. Resulullahı rüyada görüp hastalığını arz etti. Peygamber efendimiz, “Bu husustaki hadisimi işitmedin mi?” buyurdu. İşittim ama, sıhhatinde şüphe ettim, mevdu [uydurma] olabilir dedim. (Benden bildirilen ve hadis denilen bir sözde niçin ihtiyatlı olmadın?) buyurup, mübarek elini, yaralara sürdü. O zat uyanınca, hastalığından eser kalmadığını gördü. Bir daha da hadis-i şerifleri mevdu sanmakta ihtiyatlı hareket etti.”