Siyah Saça Kına Nasıl Yakılır Önemli Püf Noktaları Nelerdir?

siyah saca kina nasil yakilir onemli puf noktalari nelerdir

Kına çok şifalı bir bitki olup, saça hem fayda sağlar hem de hoş bir renk verir.

Kına çok şifalı bir bitki olup, saça hem fayda sağlar hem de hoş bir renk verir. Kadınların birçoğu saçını kına ile boyamayı tercih ederler. Kına, normal saç boyalarında bulunan kimyasal zararı içermez, tamamen doğaldır. Hem saçı besler hem de saça hoş bir renk verir. Siyah saça sahip olanlar, saçlarını kına ile boyadıklarında hangi renk olacağını merak ederler. Yazımızın devamında siyah saça kınanın nasıl yakıldığından ve siyah saça kına yakıldığında saçın hangi renge döndüğünden bahsettik.

Siyah Saça Kına Nasıl Yakılır?

Kısa saç için (omuz hizasında) 50 gram kına, orta boy saç için (omzun aşağısında) 100-150 gram kına, uzun saçlar için 200 gram kına gereklidir. Kınayı aktardan yahut güvenilir internet sitelerinden satın alabilirsiniz.

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yani 100 gram kına (saçın uzunluğuna yahut kısalığına göre bu miktar değişir)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı önceden demlenmiş ve soğumuş çay suyu
  • 1 su bardağı soğan kabuğu suyu
  • Saçları sarmak için streç film
  • 1 çift plastik eldiven (plastik ameliyat eldiveni)

Hazırlanışı

Saçınızın uzunluğuna göre kullanacağınız kınayı, saç boyarken kullandığınız kabın içerisine dökün. Ardından zeytinyağı, yumurta, çay suyu ve soğan kabuğu suyunu da kabın içerisine ekleyin.

Ellerinize plastik eldiven geçirin ve kabın içerisine katılan tüm malzemeleri elinizle iyice karıştırın.

Saçın yarısını yukarıdan toplayın ve altta kalan saçlara elde edilen kına karışımından sürün. Saç boyamaya daima saçın en altından başlanır. En alttaki saçlara kına sürdükten sonra saçtan azar azar alarak saçın tamamını kına ile boyayın.

Saçın tamamına kına sürdükten sonra saçınızı elinizle burgu yaparak kafanızın tepesinde toka kullanmadan toplayın. Kafanızını streç filme sararak saçın hava almamasını sağlayın.

Dilerseniz streç filmin üzerine tülbent de sarabilirsiniz.

Kınayı saçınıza sabah yaktıysanız akşama kadar saçınızda bekletebilirsiniz. Yahut kınayı akşamdan yaktıysanız sabaha kadar bekletebilirsiniz. Kınanın en az 6-7 saat saçınızda kalmasını sağlayın.

Kınayı saçtan çıkarırken ılık su kullanmalısınız. Ilık su ile acele etmeden saçınızı yavaşça yıkayın. Sadece su ile yıkamalı şampuan kullanmamalısınız. Saçınızı kınadan tamamen arındırdıktan sonra bir miktar şampuanla saçınızı yıkayabilirsiniz.

Siyah Saça Kına Yakılırsa Saç Ne Renk Olur?

Siyah saçın üzerine kına yakıldığında saçın rengi kızılımsı bir renk olur. Saçınız çok koyu siyah renkli ise bariz bir şekilde kızıl renk olmaz. Ancak hafif kızılımsı bir renk olur. Tabii bunun dışında saça kına yakarken kınanın içerisine katılan diğer malzemeler de saçın hangi renk olacağını belirlemektedir.

Saç kınasını hazırlarken içerisine soğan kabuğu, patlıcan kabuğu yahut ceviz kabuğu eklerseniz saçınız daha ışıltılı kızıl tonu olacaktır. Kınanın içerisine hiçbir ek malzeme koymaz yalnızca kına ile saçınızı boyarsanız saç renginde çok bir değişiklik olmayacaktır.

Siyah Saça Kına Yakmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Saçı siyah olanlar saçına kına yaktığında, kınanın saçını tutup tutmayacağını merak ederler. Siyah saça kına yakarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktalar göz ardı edilmez ise, saçın rengi siyahın en koyu tonu olsa bile istenilen kızıl ton elde edilebilir. Siyah saça kına yakarken dikkat edilmesi gereken noktalar;

  • Saça kınayı sürmeden önce kulak çevresi, alın ve ense gibi kınanın bulaşacağı yerlere vazelin sürerek, kınanın cildinize renk bırakmamasını sağlayabilirsiniz.
  • Siyah saça kına yaktığınızda, kına renginin saçın üzerinde uzun ömürlü kalmasını istiyorsanız, kınanın içerisine bir miktar tuz, ada çayı yahut karanfil atmalısınız. Bu malzemeler sayesinde, kına rengi saçınızda uzun süre etkisini koruyacaktır.
  • Siyah saça kına yakarken, kınanın içerisine 1 adet yumurta yahut 1 kahve fincanı zeytinyağı katın. Böylece saçınıza hem bakım yapmış olursunuz hem de kınanın saçınızdaki kalıcılığını arttırırsınız.
  • Saçınıza kına yakarken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, kına yakarken üzerinize eski bir tişört giymek olacaktır. Çünkü kına lekesi kıyafete bulaştığında maalesef geçmez. Aynı şekilde saçınıza kına sürerken çıplak elle değil elinize plastik eldiven geçirerek kınayı sürmelisiniz.
  • Kınanın kıvamının iyi olması kınanın saç üzerindeki kalıcılığını arttırmaktadır. Bunun için kınayı hazırlarken, toz kınanın üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir miktar sıcak su katarak yumuşak bir kıvama gelmesini sağlayın.
  • Siyah saça kınayı sürmeden önce saçın muhakkak temiz olması gerekir. Yağlı ve kirlenmiş saça uygulanan kına, tutmaz ve istenilen renk elde edilemez.
  • Kına, siyah saça kuru iken sürülür. Kınayı saç boyama fırçasıyla yahut spatula ile saçınıza sürebilirsiniz. Kınayı saçınıza sürerken önce saç diplerinden başlamalısınız. Saç diplerinin tamamına kınayı sürdükten sonra saç uçlarına doğru kınayı sürebilirsiniz.
  • Saçınızı en son streç filme yahut aliminyum folyo ile sarmalısınız. Saçın hava almaması ve kınanın saç üzerinde sıcaklığını koruması, kınanın saça daha iyi renk vermesini sağlayacaktır.