Vücuda zarar veren toksik maddelerin kan yolu ile vücuttan atılması işlemine hacamat denir.
Vücuda zarar veren toksik maddelerin kan yolu ile vücuttan atılması işlemine hacamat denir. Vücutta aşırı toksin birikmesi kişide birçok hastalığın oluşmasına yol açar. Hacamat tedavisi, özel vakumlu kupalar ile yapılır. Uzman doktorlar tarafından hacamat noktaları belirlenir ve vakumlu kupalar yardımıyla vücutta biriken kirli kan dışarıya atılır.
Hacamat Noktaları Nelerdir?
Hacamat, alternartif tıp tedavisinde en çok tercih edilen tedavi yöntemlerinden biridir. Hacamat tedavisi, uzman doktorlar ve tecrübeli hekimler tarafından yapılmalıdır. Hacamatın vücudun hangi noktalarına yapılması gerektiği, bilimsel çalışmalar sonucunda belirlenmiştir. Vücudun hangi noktasına hacamat yapılması gerektiği, kişinin hastalığına göre değişkenlik gösterir. Hangi hastalığın tedavisinde, vücudun hangi noktalarına hacamat yapılması gerektiği aşağıda yazıldığı şekildedir.
Vücudun Hangi Bölgelerine Hacamat Yapılır?
Kafada Hacamat Noktaları Nerelerdir?
Vücudun birçok bölgesine hacamat yapıldığı gibi kafa bölgesine de hacamat işlemi yapılmaktadır. Hacamat vücudun her neresine yapılırsa yapılsın, muhakkak bir uzman tarafından yapılmalıdır. Hacamat eğitimi almış ve tecrübeli doktorlar tarafından, kafaya hacamat yapılmalıdır.
Kafa bölgesinde hacamat noktaları, akupunktur bölgeleridir. Kafada bulunan akupunktur bölgelerine hacamat yapıldığı zaman, kişinin hafızası güçlenir, konsantrasyon bozukluğu ve unutkanlık problemi giderilir. Kafaya uygulanan hacamat tedavisi 2-3 seansta bitmektedir. Kafanın hangi bölgesine hacamat uygulanması gerektiği kişinin hastalığına göre değişkenlik gösterir. Aynı zamanda kafaya yapılacak hacamat noktası doktor tarafından belirlenerek hastalığın tedavisine göre uygulanmaktadır.
Hacamat Kimlere Yapılmaz?