Ağlayan bebeği susturmak, yatıştırmak için 7 öneri

11 Ekim 2021
0 Yorum
aglayan bebegi susturmak yatistirmak icin 7 oneri

Bebekler ihtiyaçları olduğunda kendilerini ağlayarak ifade ederler. Ebeveynler de hüngür hüngür ağlayan bebeğinin yatışmasını sağlamak için birçok yola başvururlar.

Bebekler içli içli ağladığında bazı ebeveynler telaşa kapılır ve ne yapacağını bilemez. Üstelik bir de karnı tok, altı temiz ve gazı da yok ise, bebeğin neden ağladığı iyice merak konusu olur. Bebekler illa ki fiziki bir ihtiyaçları olduğunda ağlamazlar. Henüz dertlerini anlatamadıkları için, isteklerini, dertlerini ağlayarak ifade etmeye çalışırlar. Aynı zamanda bebeklerin sinir sistemleri henüz olgunlaşmadığından, kendilerini rahatlatmak adına ağlama yolunu tercih ederler. Bebekler gece gündüz sürekli ağladıkça ebeveynler de susturmanın yolunu ararlar. İşte tam da bu noktada size yardımcı olacak çözümlerle karşınızdayız. Ağlayan yavrunuzu sakinleştirmek için aşağıdaki yolları deneyebilirsiniz.

Ağlayan Bebeği Susturmanın Yolları

1) Bebek Arabasıyla Gezdirin

Ağlayan bebeğinizi yatıştırmanın en etkili yollarından biri bebeğinizi gezdirmektir. Bebeğinizi bebek arabasına yerleştirin ve açık havada gezdirin. Hem bebek arabasıyla gezmek hem de açık hava bebeğinizi çok iyi geleceğinden, yatışmasını sağlayacaktır.

gece gunduz sureklı cok aglayan bebekler nasil sakınlestırılır (9)

2) Saç kurutma ve Süpürge Sesi Videoları Dinlettirin

Bebekler anne karnında elektrik süpürgesi sesine benzeyen bir gürültüyle birlikte yaşarlar. Elektrik süpürgesi yahut saç kurutma makinesi sesi, anne karnındaki dolaşım sesine benzer. Sürekli olarak o sesin içerisinde bulundukları için de gürültüye alışkın olurlar. Bebeğiniz ağladığında, telefonunuzdan saç kurutma makinesi yahut elektrik süpürgesi videosunu açın. Bebeğiniz bu sesi duyduğunda ağlamasını durduracaktır…

gece gunduz sureklı cok aglayan bebekler nasil sakınlestırılır (8)

3) Sıcak Banyonun Beraberinde Masaj Yapın

Ağlayan bebeğinizi yatıştırmak için ılık su banyosu yaptırabilirsiniz. Ilık suyunun içerisine birkaç damla lavanta yağı eklerseniz bu da bebeğinizin sakinleşmesini sağlayacaktır. Banyo sonrasında bebeğinizi kurulayın ve avucunuza bir miktar bebek masaj yağı dökerek bebeğinize masaj yapın. Bebekler masaj yapılmasından çok hoşnut olurlar. Ilık banyo ve masaj sonrasında mayışarak kendilerini uykunun huzurlu kollarına bırakırlar…

gece gunduz sureklı cok aglayan bebekler nasil sakınlestırılır (6)

4) Doğru Tutuş Yöntemiyle Ağlamayı Durdurun

Bir elinizle ağlayan yavrunuzu kalçasından kavrayın, bebeğinizin sağ kolunu hafifçe kıvırıp kendi göğsünün üzerine dayayın ardından sol kolunu hafifçe kıvırarak sağ kolunun üzerine kapatmasını sağlayın. Boşta olan elinizin parmaklarıyla bebeğinizi yüz üstü duracak şekilde bebeğin çenesini hafifçe kavrayın. El parmaklarınız çeneyi kavrarken elinizin alt kenarını ise bebeğinizin üst üste dayalı kollarının üzerine gelecek şekilde konumlandırın. Bebeğiniz yüz üstü dururken 45 derecelik eğimli bir biçimde durmalıdır. Bir eliniz bebeğinizin çene ve göğsünün üzerindeyken diğer eliniz bebeğin kalçasında olacaktır. Kalçasında olan elinizle kalçasını hafif dairesel hareketlerle sallayın. Bu şekilde tuttuğunuzda bebeğinizin ağlaması anında kesilecektir…

gece gunduz sureklı cok aglayan bebekler nasil sakınlestırılır (4)

5) Gazı Olabilir: Bebeğinizin Sırtını Sıvazlayın

Bebeklerin doğumundan sonraki ilk ya da ikinci haftada kasılma ve ağlama nöbetleriyle birlikte gaz sancısı görülebilir. Gaz sanıcısı aynı zamanda kolik bebek olarak da tanımlanır. Gaz sancısı çeken bebek ağlamaya başlar. Bebeğinizin ağlamasını dindirmek için, gaz sancısını dindirmeniz yani gazını çıkartmanız gerekir. Bunun için bebeğinizi kucağınıza alın ve yüzü size bakacak şekilde göğsünüze yaslayın. Bir elinizin parmaklarıyla hafif ve ritmik hareketlerle bebeğinizin poposuna yahut sırtına vurun. Bu yöntem bebeğinizin gazının çıkmasını sağlayacaktır.

gece gunduz sureklı cok aglayan bebekler nasil sakınlestırılır (1)(1)

6) Basınç Uygulama Tekniği

Ağlayan bebeğinizi karnınızın üzerine yatırın ve bebeğinizin sırtını sıvazlayın. Bebekler sırtının okşanmasından ve sırtına hafifçe vurulmasından oldukça hoşlanırlar. Sırtını okşarken onunla konuşabilir, bebeğinizin güvende olduğunu hissettirebilirsiniz.

gece gunduz sureklı cok aglayan bebekler nasil sakınlestırılır (5)

7) Bebeğinizi Hafifçe Sallayın

Ağlayan bebeğinizi yatakta, pusette, hamakta yahut kucağınızda hafifçe sallayın. Çok sert sallamaktan kaçının çünkü sertçe sallamak bebeğin boynunun zarar görmesine neden olur. Bu nedenle oldukça yavaş ve ritmik hareketlerle sallayın.

gece gunduz sureklı cok aglayan bebekler nasil sakınlestırılır (3)