Göğüs ucu olmayan anneler için emzirme rehberi : Etkili çözümler…

6 Kasım 2021
0 Yorum
gogus ucu olmayan anneler icin emzirme rehberi etkili cozumler

Meme uçlarınız düz veya içe dönükse emzirmenize yardımcı olacak bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu sayede bebeğinizi kolayca emzirebilir ve bebeğinizin süt emdiğinden emin olabilirsiniz.

Meme uçlarının şekli, boyutu ve görünümü her kadında farklılık gösterebilir. Bazı kadınların meme ucu içe çökük, küçük ya da düz olabilir. Bazı kadınların meme uçları areola yani kahverengi kısımdan dışarı çıkık olur. Düz meme uçları areola ile aynı hizadadır. Ters meme uçları ise areola seviyesinden dışarı çıkmaz ve içe dönüktür.  Bu sebeple bebek emzirirken sıkıntı yaşayabilirler. Ancak bu durumu yaşayan anneler hemen pes etmemeli veya bebeğimi emziremiyorum diye üzülmemelidir. Bu sorunu ortadan kaldıracak etkili ve güvenilir yöntemler bulunmaktadır. Böylece göğüs ucunuzu dışarı çıkarabilir ve bebeğinizi kolayca emzirebilirsiniz.

Emziren Annelerin Meme Ucunu Çıkarmak En Etkili Çözümler

Göğüs ucu aparatı kullanabilirsiniz;

Göğüs ucu düz veya içe dönük anneler için özel tasarlanan göğüs ucu çıkartıcı ürünler bulunmaktadır. Bu üründen temin edebilir ve meme ucunuzun dışarı doğru kolayca çıkartabilir ve bebeğinizi emzirebilirsiniz. Emziren anneler için özel tasarlanan bu ürünler markasına göre fiyatında değişkenlik göstermektedir.

emzıren kadinlara meme ucunu cikarmak ıcın en guvenılır yontemler (1)(1)

Silikon meme ucu kullanabilirsiniz;

Silikon meme ucu bir diğer adıyla silikon göğüs ucu koruyucusu işinize yarayacak bir yöntemdir. Göğüs ucu içe dönük ve düz olan anneler için özel tasarlanan silikon meme ucu sayesinde bebeğinizi kolaylıkla emzirebilirsiniz. Silikon meme ucunu eczaneden veya internetten temin edebilirsiniz.

emzıren kadinlara meme ucunu cikarmak ıcın en guvenılır yontemler (3)(1)

Bebeğiniz emmeye çalışırken ağzına birkaç damla sütünüzden damlatabilirsiniz;

Bu yöntem eski zamanlardan beri göğüs ucu olmayan annelerin denediğini bir tekniktir. Çoğu zaman işe yarayan bu yöntem için öncelikle sütünüzü pompa az miktarda sağmalısınız. Bebeğiniz meme ucunuzu kavramaya çalışırken o sırada göğsünüzün hemen yanından bebeğinize sağdığınız sütten çok azıcı ağzın aktarın. Bebeğiniz sütün tadını aldığı için refleks olarak meme ucunu kavramaya çalışacaktır.

emzıren kadinlara meme ucunu cikarmak ıcın en guvenılır yontemler (2)(1)

Göğüs ucunuza C-hold tekniğini deneyebilirsiniz;

Göğüs ucu düz veya içe dönük anneler C tutma şekliyle, göğüs uçlarını dışarı çıkartmayı deneyebilir. Bunun için bir elinizle, baş parmağınız yukarıda, 4 parmağınız aşağıda olacak şeklinde C şekli oluşturun ve göğsünü hafifçe sıkarak kavramalısınız. Diğer elinizin baş ve işaret parmağı ile içe dçnük meme ucunuzu çıkarmayı deneyebilirsiniz.

emzıren kadinlara meme ucunu cikarmak ıcın en guvenılır yontemler (6)(1)

Göğüs ucunuzu V tutma şeklini deneyebilirsiniz;

V tutuş aslında annelerin sürekli kullandığı  klasik bir yöntemdir. Göğüs ucu olmayan annelere kolaylık sağlayan bu yöntem için, işaret ve orta parmağınızın arasında meme ucunuzu alın ve nazikçe sıkarak meme ucunuzun dışarı çıkmasını sağlayabilirsiniz.

emzıren kadinlara meme ucunu cikarmak ıcın en guvenılır yontemler (7)

Göğüs pompası kullanabilirsiniz;

Manuel ve elektrikli olmak üzere iki çeşit göğüs pompası bulunmaktadır. Herhangi birini temini ederek, düz ve içe dönük meme ucunuzu çıkarmaya çalışabilirsiniz.

emzıren kadinlara meme ucunu cikarmak ıcın en guvenılır yontemler (5)(1)

Düzenli olarak göğüs egzersizleri yapabilirsiniz;

Gün içerisinde göğüs ucunuzun dışarı çıkmasını sağlayan meme egzersizleri işinize yarayabilir. Örneğin hoffman egzersizi, memenizi gerdiren bir egzersizdir. İki elinizin baş parmaklarını kullanarak göğsünüzün areola yani kahverengi kısmını sağa sola nazik hareketlerle gerdirin. Aynı şekilde meme ucunuzun alt ve üst kısımlarına da aynı şekilde uygulayın. Son olarak meme ucunuzu parmağınızla yavaşça yuvarlayın ve böylece uyararak dikleşmesini sağlayabilirsiniz.

Yukarıda bildirdiğimiz yöntemlere rağmen bebeğinizi emzirmekte başarısız olursanız, doktorunuzla bu konuyu görüşebilirsiniz