Dünya’nın en güzel 4 tren rotasından biri seçilen Doğu Ekspresi: Ankara’dan Kars’a giden kompartımanlı bir tren. Ankara’dan Kars’a trenle seyahat etmek isteyenler Doğu Ekspresi güzergâhını merak ediyor. Peki, Doğu Ekspresi hangi şehirlerden geçiyor? Yolculuk kaç gün, kaç saat sürüyor? İşte Doğu ekspresi hakkında merak edilenler:
Doğu Ekspresi; seyahat severler, doğa tutkunları, fotoğraf çekmek isteyenler başta olmak üzere her yaştan yolcuya uzun, keyifli bir yolculuk sunuyor. Ankara, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum’dan geçerek Kars’a ulaşan Doğu Ekspresi, bu şehirlerden geçerken kartpostallık görüntüleri ile yolcuları adeta büyülüyor. 25 saat süren Doğu Ekspresi yolculuğunda harika manzaraları fotoğraf kadrajınıza dahil edebilir, kahvenizi yudumlarken kitap okumanın keyfine varabilirsiniz.
Doğu Ekspresi ilk durak olarak Ankara tren Garı’ndan kalkıyor. Sırasıyla; Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum illerinden geçiyor. Bu illerde birçok durakta durup yolcu alıyor. Duraklarda durma süresi yaklaşık 3-4 dakika. Yolculuk Kars Tren Garı’nda son buluyor.
Doğu Ekspresi yolculuğu Ankara’da başlayıp Kars’ta bitiyor. İki durak arasında toplam 53 istasyondan geçiyor. Doğu Ekspresi yolculuğunda geçilen duraklar şöyle:
Ankara Tren Garı – Kayaş – Elmadağ – Irmak
Ankara tren garı ve Kars tren garı arası yolculuk mesafesi 1300 kilometre. Ankara’dan Kars’a yolculuk yaklaşık 25 saat sürüyor. Tren Ankara’dan her gün saat 17:55’te kalkıyor. Ertesi gün akşam 18:55’te Kars Garı’na varıyor.
Doğu Ekspresi yolculuğu yapmak isteyenler dört mevsimde de bu büyüleyici yolculuğa çıkabilir. Kış aylarında yapılan ekspres turu kartpostallık görüntülere şahit olmanızı sağlar. Doğu Ekspresinde kar manzarasıyla yolculuk, seyahat tutkunları için mükemmel bir deneyim. Kars’ın muhteşem doğası, ilkbahar ve yaz mevsiminde ise kendini kızıl boz bir görünüme bırakır.
Doğu Ekspresi ile seyahat edecek yolcuların merak ettiği sorulardan biri vagonları. Doğu Ekspresi yolculara dört ayrı yolculuk seçeneği sunar. Yataklı, pulman, örtülü kuşet ve yemekli olmak üzere dört çeşit vagon bulunur. Bu vagonların özellikler şöyle:
Yataklı vagon:
Yataklı vagonlar 2 kişiliktir. Koltuklar ranza tipi yatağa dönüşür. Vagonda; banyo, dolap, mini buzdolabı, priz, ayna, çarşaf, pike, yastık kılıfı bulunur. En çok tercih edilen vagon tipi olan yataklı vagonlarda odanızın kapısını kapatarak rahat edebilirsiniz.
Örtülü kuşetli:
Bu vagonlar 4 kişiliktir. Koltuklar ranza tipi yatağa dönüşür ve dört ayrı yatak olur. Vagonun içerisinde lavabo bulunmaz. Masa, priz, yastık kılıfı, pike ve temiz çarşaflar bulunur.
Pulman:
Pulman vagonunda ise yatak bulunmaz. Karşılıklı oturma düzenine sahip tren koltukları var. Bu vagon daha çok Erzincan ve Erzurum gibi Kars’a yakın mesafeden yolculuk yapan kişiler tercih eder.
Yemekli vagon:
Bu vagonun karşılıklı oturma düzenine sahip masalarında: Kahvaltı, akşam yemeği yiyebilirsiniz. Ayrıca soğuk-sıcak içecek gibi çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe bulunur.