Çocuk olması veya olmaması da takdire bağlıdır. Hayırlı bir evlat sahibi olmak isteyenler dualar aracılığıyla isteklerine kavuşurlar. Peki, çocuğu olmayan nasıl dua etmeli? Hamile kalmak için namaz nasıl kılınır? Hacet namazı nasıl kılınır? Hamile kalmak için okunacak dualar nelerdir? İşte çocuk sahibi olmak isteyenlerin okuması gereken dualar…
Hayır zannettiğimiz şeyler bazen bizim için şer, şer sandıklarımız da hayır olabiliyor. Bunlardan bir tanesi de evlat sahib olmak. Günümüzde çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin bu isteklerini gerçekleştirebilmek için kapı kapı çare arıyor. Tıbbi yöntemler uygulamalarına rağmen sonuç bazen olumsuz olabiliyor yahut hiçbir sağlık problemi olmasa bile çocuk olmayabilir. Çocuk da bir rızktır. Rızkı veren Allahü teâlâdır. Dilerse verir dilemezse vermez. Dolayısıyla her şeyden önce Allah’tan hayırlısını istemelidir. Hayırlı bir evlat sahibi olmak isteyen çiftlerin hamile kalmaları için okunması tavsiye edilen duaları sizler için derledik.
ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN HANGİ DUA OKUNMALI?
Çocuğu olmayan, hayırlısıyla evlat sahibi olmak isteyen çiftler şu duaları okumalı:
Abdülehad Serhendi hazretleri buyuruyor ki: (70 kere, “Yâ Allah, Yâ Rahmân, Yâ Rahîm, Yâ Kaviyyü, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Tek tek 70 kere okunmaz. Tamamı okunup başa dönülür, bu şekilde, tamamı 70 kere okunur. Allah rızası için okumalı. Bir seferde 70 defa okumalı, 71 olsa olmaz, yanına başka isim konsa olmaz, bu bir şifredir. İsm-i a’zam, ism-i Celal, Esma-ül Hüsna’dır. Her namazdan sonra okuyana ne mutlu! Hiç olmazsa günde bir defa okumalı. Dilek için kırk gün kadar okumalıdır. Bu konuda başka bir kavilde şöyledir: Cuma günü İkindiden sonra, seccade üzerinde elinden geldiği kadar (Yâ Allah, yâ Rahman, yâ Rahîm, yâ Kavî, yâ Kâdir) deyip, sonra dua etmelidir. (İslam Ahlakı)
- İstigfar okumalı. (Malım çok, ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istigfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istigfar okudu. Nihayet on çocuğu oldu. Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikâyette bulunuldu. Hepsine de istigfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Kur’an-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle: (Çok affedici olan Rabbinize istigfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullarla yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10–12
- (Ya Rabbi! Sana yalvarıyorum. Âlemlere rahmet olarak gönderdiğin Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi! Bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et!) Bu duayı müslümanlar, her zaman okuyup maksatlarına kavuşmuşlardır. Bu duaları bir kere okuyup bırakmamalı. Kırk gün ve daha fazla kadar devam etmek iyi olur.
- Dileğine kavuşmak için, iki rekât namaz kılıp, sevabını Silsile-i aliyye denilen âlimlerin ruhuna hediye etmeli, bunların hürmeti için diye dua etmeli. Mesela, (Yâ Rabbi, hayırlı bir çocuk nasip eyle) diye dua edip, (Bu duamı Silsile-i aliyye büyükleri hürmetine kabul eyle) demeli.
- Adakta bulunmalı. Mesela, ( Hayırlsıyla sağlıklı sıhhatli bir evladım olursa, sevabı Seyyidet Nefise hazretlerine olmak üzere, Allah için, üç Yasin okumak nezrim olsun) denince, bu dileğin kabul olduğu tecrübe edilmiştir.
- (Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âl-i seyyidinâ Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min cemî’il ehvâl-i vel-âfât ve takdî lenâ bihâ cemî’al hâcât ve tütahhirünâ bihâ min cemi’isseyyiât ve terfe’unâ bihâ a’ledderecât ve tübelligunâ bihâ akselgâyât min cemî’il hayrât-i fil hayâti ve ba’del-memât.) Böyle sayı bildirilmeyen duaları bir kere okumak yeter. 3,7 veya 40 kere okumak daha iyi olur.
-
- Enes bin Malik ve Ali bin Ebi Talib “radıyallahü teâlâ anhüma”, Resulullah “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem” ’den rivayet ederler. Buyurdular ki: (Allahü teâlâdan dünyaya veya âhirete ait bir isteği olan kimse, gece kalkıp, gusül edip veya abdest alıp, iki rekat namaz kılsa, her rekâtında bir Fatiha ve üç kere İhlas okusa, selamdan sonra başını secdeye koyup, Ya Rabbi, benim isteğimi Ebu Bekr-i Sıddık “radıyallahü anh” hürmetine yerine getir, diye dua etse; Allahü teâlâ, Ebu Bekr-i Sıddık hürmetine isteğini verir.) [Menakıb-ı cihar yar-i Güzin]
- Sabah ve yatsı namazından sonra Silsile-i aliyye’nin isimlerini, sonra Fatiha okuyarak ruhlarına gönderip, onları vesile ederek yapılan dua kabul olur. Tecrübe edilmiştir.
- Bir dileğe bir murada kavuşmak için, (Salâten tüncînâ) okumalıdır. (İslam Ahlakı)
- Ayât-i hırz, usulüne uygun okunur ve yanında taşınırsa, murat hâsıl olur.
-
HAMİLE KALMAK İÇİN NAMAZ NASIL KILINIR?
- Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Allah’tan veya insanlardan bir isteği bulunan, güzelce abdest alıp iki rekât namaz kılsın! Sonra Allahü teâlâya hamd etsin, Resulüne salevat getirip, şu duayı okusun! (Lâ ilâhe illâllah-ül-halîm-ül-kerîm. Sübhânallahi Rabb-il-arş-il-azîm. Elhamdü lillâhi Rabbil âlemin. Es’elüke mûcibâti rahmetike ve azâimi mağfiretike vel ganîmete min külli birrin vesselâmete min külli ismin lâ teda’ lî zenben illâ gafertehü velâ hemmen illâ ferrectehü velâ hâceten hiye leke rıdan illâ kadaytehâ yâ erhâmerrâhimîn.) [Halebî]
- Maddi veya manevi bir isteği olan kimse, gece, gusledip veya abdest alıp, iki rekât namaz kılsa, her rekâtında bir Fatiha ve üç İhlas okusa, selamdan sonra secdeye gidip, (Ya Rabbi, benim isteğimi Ebu Bekr-i Sıddık radıyallahü anh hürmetine yerine getir) diye dua etse; Allahü teâlâ, isteğini verir. (Menakıb-ı ciharı yari Güzin)
-
-
HACET NAMAZI NASIL KILINIR?
- Hacet namazı iki, dört veya on iki rekât olarak kılınır. Birinci rekâtta Fatiha ve üç Âyet-el kürsi okunur, diğer rekâtlarda Fatihayla birer kere İhlâs ve Muavvizeteyn [iki kul e’ûzü] okunur. Yahut her rekâtta Fatiha, Âyet-el-kürsi ve İhlâs okunur.
- Bir başka hacet namazı da şöyle:
- Yatsı namazını kılıp vitri kılmadan önce, dört rekât namaz kılınır. Birinci rekâtta bir Fatiha, üç Âyet-el-kürsi okunur. İkinci rekâtta Fatihadan sonra üç İhlâs ve Muavvizeteyn [yani iki kul e’ûzü] okunur. Üçüncü rekâtta ilk rekâtta okunanlar okunur. Dördüncü rekâtta ise ikinci rekâtta okunanlar okunur. Namazdan sonra dileğini ister. (İmad-ül-islam)